Beelzebob

Gelişen
Monitörü PS5 ile kullanıyorum, bazı oyunlarda kamera hareketi görüntüyü çok bozuyor. Tam olarak sorunu da anlayamadım, strobe crosstalk mı, ghosting mi? Hareket eden cisimler titreşiyor, bu da motion blur gibi bir etki yapıyor. Telefonla çektiğim zaman aynı objeden sağında ve solunda birer tane daha var gibi gözüküyor. Oyundan ve ufotest'ten örnek görüntü ekledim. Monitörün kendi blur azaltma özelliği bunu bir nebze önlüyor, ancak bu da her oyunda çözüm olmuyor; ayrıca hızlı sahnelerde netliğini düşürüyor.

Reddit'te de benzer bir konu açmıştım, 30 fps sorun yaşamadığını söyleyen de oldu.
Response time standart olarak ayarlı ama faster-fastest hiç fark yaratmıyor. Hepsi aynı çalışıyor gibi.

Ekranla ilgili bir sorun mudur, benzer bir durum yaşayan var mı?

1774113737770.webp

samsung-odyssey-g65-inverse-ghosting-v0-smqp5u1vwlqg1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
UFO testinde sabit değil de telefon kamerası ile UFO'ları takip ederken video kaydı alıp bakarsan ghosting olup olmadığı anlaşılabilir.

UFO testinde sabit değil de telefon kamerası ile UFO'ları takip ederken video kaydı alıp bakarsan ghosting olup olmadığı anlaşılabilir.
Merhaba, bu şekilde gözüküyor dediğin gibi çektiğim zaman. 120 ve 60 fps olarak yaptım, düşük fpste artmaya başlıyor

Oyun içi örnek video çektim aynı bu şekilde gözüküyor. Tam ghosting gibi değil, IPS monitörde benzer bir şey yaşamamıştım hiç

Dosya Ekleri

• IMG_9078.webp
    IMG_9078.webp
    1 MB · Görüntüleme: 23
  • IMG_9080.webp
    IMG_9080.webp
    659 KB · Görüntüleme: 23
  • IMG_9083.webp
    IMG_9083.webp
    566 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG_9084.webp
    IMG_9084.webp