Bu saçma modele dair uzun uzun yorum yapmayı düşünmüyorum. Kısaca yazıp geçeceğim.
Kontrast Oranı
Eski versiyon olan G70B'ye kıyasla bariz bir kontrast oranı düşüşü mevcut. 1250:1'den 850:1'e düşmüş. 850:1, berbat bir kontrast oranı.
Kontrast Oranı
Eski versiyon olan G70B'ye kıyasla bariz bir kontrast oranı düşüşü mevcut. 1250:1'den 850:1'e düşmüş. 850:1, berbat bir kontrast oranı.
Renk Gamutu
Renk gamutu bakımından da yine eski model olan G70B, G70D'ye kıyasla üstün.
Renk gamutu bakımından da yine eski model olan G70B, G70D'ye kıyasla üstün.
Maksimum ve Minimum Parlaklık
Değişen bir şey yok, soldaki G70B, sağdaki G70D.
Değişen bir şey yok, soldaki G70B, sağdaki G70D.
HDR
G70B de, G70D de Edge LED arka aydınlatmaya sahip modeller oldukları için HDR aktif etmeniz mantıksız ve tavsiye etmiyorum.
G70B de, G70D de Edge LED arka aydınlatmaya sahip modeller oldukları için HDR aktif etmeniz mantıksız ve tavsiye etmiyorum.
Yazı Okunabilirliği
G70D'nin üstün olduğu bir şey gördük sonunda. Panel yapısından ötürü yazı okunabilirliği olumlu yönde artmış.
G70D'nin üstün olduğu bir şey gördük sonunda. Panel yapısından ötürü yazı okunabilirliği olumlu yönde artmış.
Gecikme Süresi ve OverDrive Seçenekleri
O kadar saçma monitör ki overdrive kapalı haldeyken bile overshoot var. Hayatımda bu kadar saçma ayarlama görmedim. Faster ve Extreme overdrive seçeneklerinde overshoot hata oranı devasa düzeylere yükseliyor ama Standart halde bile yine gözle görülebilecek düzeyde overshoot hata oranına sahip. Gecikme süresi ise 5ms civarında. G70B modelinde bu süre 7.8ms lakin overshoot hata oranı direkt 0.
Sonuç
Bu çöp monitöre sakın 27.000 TL vermek gibi bir hata yapmayın. G70B, G70D'nin eski versiyonu olsa bile daha iyi ve 4.000 TL daha ucuz, 23.000 TL'ye satılıyor. Sakın G70D yeni ise daha iyidir algısına kapılmayın.
Tabii şu an Dell G3223Q 18.000 TL fiyatıyla G70B'yi de, G70D'yi de havada karada tokatlar.
Bu çöp monitöre sakın 27.000 TL vermek gibi bir hata yapmayın. G70B, G70D'nin eski versiyonu olsa bile daha iyi ve 4.000 TL daha ucuz, 23.000 TL'ye satılıyor. Sakın G70D yeni ise daha iyidir algısına kapılmayın.
Tabii şu an Dell G3223Q 18.000 TL fiyatıyla G70B'yi de, G70D'yi de havada karada tokatlar.