Yıl olmuş 2026; Samsung S20 FE hakkında ne düşünüyorsunuz? Günümüzdeki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Zamanın efsanesi şimdi hurdadan mı ibaret? Yoksa Custom ROM ile vb. taş gibi çalışabilecek bir cihaz mı? Fikirlerinizi merak ediyorum, detaylı açıklamalar yaparsanız sevinirim.
S20 FE SD versiyonunu kullanıyorum, bataryası düzgün gitse 10 yıl daha kullanırım. Ama maalesef bataryası o kadar kötü ki, gün içinde aktif şekilde kullanırsam 3 kere falan şarja takmam gerekiyor. Tabii bende custom ROM falan yok, onun bataryaya etkisi olmayacaksa bence gerek de yok çünkü cihazda günlük kullanımda (sosyal medya, hafif oyunlar vs.) bir kasma problemi bulunmuyor.

Tüm mesajlarınızı okudum, hepinize teşekkür ediyorum öncelikle. Bir şeyi açıklamam gerekirse; elime SD işlemcili bir S20 FE geçti, bozuk iPhone 11 ve çok da sağlıklı olmayan bir iPhone SE 2020 modeline karşılık aldım. Genel anlamda bu değişime değdiğini belirtmeliyim. Sizce mantıklı olmuş mu?

S21 FE sahibi olarak, FE sürümlerinden nefret eder oldum. Sırf güçlü diye almıştım, keşke A55 falan alsaydım bunun yerine; en azından şarjı daha uzun giderdi.

Pil konusunda haklısınız, bir A55 kullanıcısı olarak aradaki farkı bariz anlayabiliyorum. Pil konusu dışında bir yorum belirtmem gerekirse de akıcılık konusu olurdu; A55'in arayüzü S20 FE'ye kıyasla daha akıcı geliyor. İki telefonu da 120Hz'de kullanmama rağmen S20 FE'nin akıcılığı daha kötü. Belki Android sürümünün eski olmasından da kaynaklıdır bu durum.

Bende de S21 FE ve A56 var. S21 daha akıcı çalışıyor. Olayın FE ile alakası da yok diye düşünüyorum. S serisi cihazlar direkt kalite ve performans odaklı üretiliyor.

Hâlâ gideri var ama sıfır olarak tercih edilmemeli, exynoss 990 varyantı alınmamalı diyebiliriz.
Eksisi muhtemelen termal iletkenliği ve ekran süresi olur, ikinci elde 8-9 bin civarına güzel makine.

Sıfır almadım ve Exynoss işlemcili değil hocam. Benchmark testlerinde SD'li model olduğunu öğrendim. Bu arada @Hasan Merkit hocam, akıcılık konusunda pek de dediklerinize katılamıyorum zira benim A55 çok daha akıcıydı :P. Ürünü dandik iPhone'lar karşılığında aldım ve ana telefonum haline getirdim, şu anda da taş gibi kullanıyorum açıkçası. Biraz daha zaman vermek istiyorum.

S20 FE SD versiyonunu kullanıyorum, bataryası düzgün gitse 10 yıl daha kullanırım. Ama maalesef bataryası o kadar kötü ki, gün içinde aktif şekilde kullanırsam 3 kere falan şarja takmam gerekiyor. Tabii bende Custom ROM falan yok, onun bataryaya etkisi olmayacaksa bence gerek de yok çünkü cihazda günlük kullanımda (sosyal medya, hafif oyunlar vs.) Bir kasma problemi bulunmuyor.

Batarya konusunda S20 FE o kadar sorunlu bir model mi yahu? Günlük kullanımda yüksek pil tüketimine şahit olmadım ama, dediğim gibi biraz da zamanla gözlemleyeceğim. Günlük kullanım konusunda kesinlikle kastığını fark etmedim ama arayüzden midir ya da Android'in eski olmasından kaynaklı mıdır bilemedim ama kesinlikle A55'e kıyasla daha hantal ve yavaş hissettiriyor.

Son düzenleme:
Batarya konusunda S20 FE o kadar sorunlu bir model mi yahu? Günlük kullanımda yüksek pil tüketimine şahit olmadım ama, dediğim gibi biraz da zamanla gözlemleyeceğim. Günlük kullanım konusunda kesinlikle kastığını fark etmedim ama arayüzden midir ya da Android'in eski olmasından kaynaklı mıdır bilemedim ama kesinlikle A55'e kıyasla daha hantal ve yavaş hissettiriyor.
Aynı telefonu 2 arkadaşım daha kullanıyor onların da şarjları aynı durumda. Belki bize böyle denk gelmiştir ama bilemiyorum. Siz 100 şarjla kaç saat ekran süresi aldınız acaba?

Arayüz içinde bence animasyondan kaynaklı hantal ve yavaş hissettiriyor. Uygulamalarda aşırı bir kasma veya yavaşlık hissetmiyorum.

Aynı telefonu 2 arkadaşım daha kullanıyor onların da şarjları aynı durumda. Belki bize böyle denk gelmiştir ama bilemiyorum. Siz 100 şarjla kaç saat ekran süresi aldınız acaba?

Arayüz içinde bence animasyondan kaynaklı hantal ve yavaş hissettiriyor. Uygulamalarda aşırı bir kasma veya yavaşlık hissetmiyorum.

Telefonun bataryası sanırım kötü; Samsung'un kendi özelliğiyle test ettim ve sadece bataryaya sıkıntılı dedi. Ancak garip şekilde 5-6 saat ekran süresi veriyor tahmini olarak. Gerçi bunda çok kullanmamamın nedeni de olabilir. Düşük tempolu kullanımdan kaynaklandığını düşünüyorum hocam.

Ve arayüz konusunda yapabileceğim bir şey olmadı maalesef; A55 ile aralarındaki 120 Hz ekran farkını iliklerime kadar hissettim. Ama onun dışında şu anlık çalışıyor, iş görüyor diyebilirim.