Selam; bu konu, ilk açtığım konunun devamı niteliğindedir:

Samsung Galaxy S20 FE SD işlemcili telefona One UI 8 tabanlı bir Custom ROM kurmak mantıklı olur mu? Geçtiğimiz senelerde geçici süre kullandığım Redmi Note 8'e Custom ROM kurmuştum ve daha sonrasında orijinale çevirip azıcık da olsa tecrübe kazanmıştım.

Merak ederseniz konu linki:

Gerek konu açarak, gerek de video izleyerek bir şekilde Custom ROM kurmayı başarabilirim; ancak sağlam bir One UI 8 Custom ROM'u gerekiyor. Nereler güvenlidir? Nereler değildir? Custom ROM'un eksi ve artıları nelerdir? Örneğin eski konuları tararken; Custom ROM kurduktan ve eğer olursa stock ROM'a geri dönersek Samsung'un uygulamalarını kullanamadığımızı okudum. Bunlar ne kadar doğru?

Son düzenleyen: Moderatör:
Knox sayacı tetiklendiğinden Samsung Health Samsung Pass gibi uygulamalar açılmaz hale geliyor. Onun dışında yine kullanılabilir oluyor. Ha benim önerim Custom ROM yerine debloat yapıp öyle kullanmak.
Custom ROM'da VoLTE falan hatalı çalışabilir ve kamera ayarları 1080p çözünürlükte yapar ki normal kamera uygulaması 10 numara iş yaparken bu sizin zararınıza olur.

Ben A51'e kurdum, telefon az da olsa hızlandı ama telefonun hızından memnunsanız bence de debloat yapıp kullanabilirsiniz. Custom ROM, bir tık daha özelleştirilebilir geldi stock ROM'a göre bu arada.

Ben A51'e kurdum, telefon az da olsa hızlandı ama telefonun hızından memnunsanız bence de debloat yapıp kullanabilirsiniz. Custom ROM, bir tık daha özelleştirilebilir geldi stock ROM'a göre bu arada.

Siz hangi ROM'u kurmuştunuz hocam?

O telefona One UI 8 hiç mantıklı olmaz. Custom ROM olarak LineageOS daha iyi olur.

LineageOS'un içinde GApps uygulamaları hazır yüklü müdür? Tekrar flashlamakla vb. uğraşmak mental açıdan yoruyor, hem acemi olduğum için korkuyorum. Ya da hazır GApps bulunduran bir Custom ROM var mıdır?

Knox sayacı tetiklendiğinden Samsung Health Samsung Pass gibi uygulamalar açılmaz hale geliyor. Onun dışında yine kullanılabilir oluyor. Ha benim önerim Custom ROM yerine debloat yapıp öyle kullanmak.
Custom ROM'da VoLTE falan hatalı çalışabilir ve kamera ayarları 1080p çözünürlükte yapar ki normal kamera uygulaması 10 numara iş yaparken bu sizin zararınıza olur.

Teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Debloat yapmaktan çok da anlamadığım için Custom ROM yapsam mı diye düşündüm. Eğer sağlam bir ROM bulursam geçmeyi planlıyorum.

En büyük dezavantajları, eğer kullanıyorsan Samsung Pay, Galaxy Wear cihazları (kısmen), AOSP'de VoLTE çalışmaması ve Play Integrity.
Avantajları stock ROM'a göre daha stabil, daha fazla kişiselleştirme ve daha fazla özgürlük.