Efe684

Çalışkan
Cihaz
Samsung Galaxy S23 FE
Merhaba, telefonum Samsung Galaxy S23 FE. Telefonda hiç ısınma yoktu ilk 1 yıl 1.5 yıl fakat sonradan hafif hafif ısınmaya başladı. Şimdi yaklaşık 2.5 yıl geçti telefon bayağı ısınıyor, 42-45 derece arasında kalıyor ve bundan dolayı performans çok düşüyor sosyal medya uygulamalarında. Video kaydırırken kasmalar donmalar yavaşlamalar olmaya başladı.

Batarya sağlığım %82-84 civarında (accubattery verisi). Sizce bataryayla alakalı olabilir mi?

Merhaba, telefonum Samsung Galaxy S23 FE. Telefonda hiç ısınma yoktu ilk 1 yıl 1.5 yıl fakat sonradan hafif hafif ısınmaya başladı. Şimdi yaklaşık 2.5 yıl geçti telefon bayağı ısınıyor, 42-45 derece arasında kalıyor ve bundan dolayı performans çok düşüyor sosyal medya uygulamalarında. Video kaydırırken kasmalar donmalar yavaşlamalar olmaya başladı.

Batarya sağlığım %82-84 civarında (accubattery verisi). Sizce bataryayla alakalı olabilir mi?

Batarya verisi için abattery + shizuku yapmanız daha doğru olur.
Zaten içindeki çip kronik sorunlu.Isınmaması anormal olur.
O kasmalar da throttle kaynaklı yaşanıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Exynos işte, ne beklersin? Geçmiş olsun.

Kanka ilk başta olmuyordu ki Exynos tamam eyvallah ısınan bir işlemci ama.
Öyle anormal bir ısı olmaması lazım yani yıllardır Samsung kullanıyorum S7 S9 S20 S22 S23 FE.
Onlarda da ısınma oldu ama bu kadar değildi tabii.
İşlemciyle de alakası olabilir dediğin gibi ama.
1-1.5yıl sonra olmaya başladı.

Batarya verisi için abattery + shizuku yapmanız daha doğru olur.
Zaten içindeki çip kronik sorunlu. Isınmaması anormal olur.
O kasmalarda throttle kaynaklı yaşanıyor.

Çoğu ölçüm uygulamasına %2 vs sapma oluyor.

Yok be ne kızcam senin varlığın yeter.
Telefon senden değerli mi?
Seni kıracağıma Exynos'u kırar Snapdragon alırım.

Güç tasarrufu seçeneklerinden işlemci kısıtlamayı aktif et, işe yaramazsa cihazı sıfırla. Cihaz veya uygulama yazılımları kararsız çalışıyor olabilir.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar da kaynak tüketiyor, uygulamaları dondurmak ve silmek de çözüm olabiliyor ama biraz zaman istiyor, cihazı sıfırlamadan önce yapmanızı öneririm.

Kanka ilk başta olmuyordu ki Exynos tamam eyvallah ısınan bir işlemci ama.
Öyle anormal bir ısı olmaması lazım yani yıllardır Samsung kullanıyorum S7 S9 S20 S22 S23 FE.
Onlarda da ısınma oldu ama bu kadar değildi tabii.
İşlemciyle de alakası olabilir dediğin gibi ama.
1-1.5yıl sonra olmaya başladı.
Çoğu ölçüm uygulamasına %2 vs sapma oluyor.

Sana şöyle söyleyeyim S22 kullanıyorum onda da bu dereceleri alıyorum. Ama sorunlu çipler için bu değerler normal. Her markanın çipinde sorunlar oldu elbette.
Ölçü programları yerine Smart tutor ile yetkili uzmana bağlanarak pil sağlığını söyleyebilir.

S20 FE LoL oynarken cayır cayır yanıp FPS 30'a düşüyordu.
Thermal Guardian indirin. Resim koyuyorum onun için. Güç tasarrufu kapatın. Samsung telefonlarda ya da en azından S20 FE de iyi çalışmıyor cihazı daha çok ısındırıyor. Pil lazımsa ekran 60Hz seçersiniz. Oyun oynarken oyun eklentileri indirin Samsung uygulamasından. Oradan özel mod ve dengeli seçin. Game Launcher'de öncelik modu kullanın. Ben ortalama 50 FPS rahat alıyorum artık düşme takılmalar azaldı. Günlük kullanımda ciddi bir ısı düşmesi mevcut.

Güç tasarrufu seçeneklerinden işlemci kısıtlamayı aktif et, işe yaramazsa cihazı sıfırla. Cihaz veya uygulama yazılımları kararsız çalışıyor olabilir.

Arka planda çalışan gereksiz uygulamalar da kaynak tüketiyor, uygulamaları dondurmak ve silmek de çözüm olabiliyor ama biraz zaman istiyor, cihazı sıfırlamadan önce yapmanızı öneririm.
İşlemci kısıtlaması iyi çalışmıyor. Daha çok ısınma mevcut.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20260112_213635_Thermal Guardian.webp
    Screenshot_20260112_213635_Thermal Guardian.webp
    441,3 KB · Görüntüleme: 29
Thermal Guardian indirin. Resim koyuyorum onun için. Güç tasarrufu kapatın. Samsung telefonlarda ya da en azından S20 FE de iyi çalışmıyor cihazı daha çok ısındırıyor. Pil lazımsa ekran 60Hz seçersiniz. Oyun oynarken oyun eklentileri indirin Samsung uygulamasından. Oradan özel mod ve dengeli seçin. Game Launcher'de öncelik modu kullanın. Ben ortalama 50 FPS rahat alıyorum artık düşme takılmalar azaldı. Günlük kullanımda ciddi bir ısı düşmesi mevcut.

Exynos 990.. Ne sıkıntılıydı o. Bu 2200 yine iyi denilir.

Ya işte FE kırpılmış olduğundan zaten.
Kırpılmış telefona bir de Snapdragon koysalar bunu almak daha mantıklı bile olabilir fiyat bazında :D

Cihazı sıfırladım hafif bir rahatlama oldu tabii ki normal olarak.
Fakat telefon sıfırlandıktan sonra bile ısınmaya başladı.

Sana şöyle söyleyeyim S22 kullanıyorum onda da bu dereceleri alıyorum. Ama sorunlu çipler için bu değerler normal. Her markanın çipinde sorunlar oldu elbette.
Ölçü programları yerine Smart tutor ile yetkili uzmana bağlanarak pil sağlığını söyleyebilir.

Çip sorunu olarak bu FE olanlarda mı var yoksa S25'te vs de mi var.

Vallahi oyuna girsem anlarım fakat bu TikTok Instagram'dır bu tarz uygulamalar çok mu yoruyor telefonu acaba.

Exynos 990.. Ne sıkıntılıydı o. Bu 2200 yine iyi denilir.

Yani işte dediğim gibi normalde ısınma yoktu ama.
Bu sıralar daha çok başladı zaten 6ay kuryelikte geçti telefonla en az :D
Günde kaç saat açıktı.
Bataryadan olabilir mi ondan emin olmam için servise göndermem gerek ve para isteyecek.
Onun yerine bunu şu an herhangi bir yerden telefon alırken 15bin civarı fiyat veriyorlar.
Acaba satıp başka bir telefona mı geçmek daha mantıklı çözemedim.

Ben Samsung markasını tam tersi optimizasyon olarak iyi bilirdim
Bilmiyorum artık o kadar detayını

Evet arkadaşlar kısaca ne yapmamı tavsiye edersiniz ve sorun sizce kesin işlemciden mi
Çünkü dediğim gibi 1.5-2yıl sonra yavaş yavaş ısınmalar arttı

Bataryadan da şüpheliyim %20kayıp az bir kayıp değil sonuçta

Veya takas ile başka bir telefon mu almalıyım.

Alırsam Samsung serisinden çip vs sorunu olmayan bir telefonu var mı acaba?