Merhaba, konuya hızlaca gireyim.
iPhone 13 Pro Max cihazım var ancak cihaz hem yurt dışı, hem de bataryası ve ekranı değişim yediğinden dolayı sıfır bir cihaz almak istiyorum. Bütçem dahilinde seçenek olarak S23 ve iPhone 12 var. Telefonu fazla zorlayan şeyler yapan birisi değilim, sadece kamerasını ve sosyal medyayı kullanırım. Sosyal medya optimizasyonu çok önemli, geçmişte Instagram gönderilerinin ve storylerinin çamur gibi çıkması beni illallah ettirmişti. Bir de bataryasının uzun gitmesi de bir nebze önemli. Bu şartlar altında maksimum 30.000₺ bandında, iPhone 12 mi mantıklıdır, yoksa S23 mü almak mantıklıdır? Halihazırda MacBook Air M1 kullanıyorum, ancak onu da değiştirme planlarım olduğu için ekosistem faktörünü şimdilik göz önünde bulundurmayabilirim.
Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum, herkese iyi sosyaller.

S23 her türlü daha iyi.

Bataryası ve ekranı değişmiş olsun, ne olacak ki? Kullandığın telefonla devam etmen taraftarıyım.
Orjinal değil, ekranda glitch olmaya başladı. Batarya Woyax olduğundan iyice Allah’a emanet modda. En büyük sorun YD olması, cebimde ikinci bir telefonla gezmekten yoruldum.
Dostum 13 Pro Max’ten 12’ye downgrade sence aşırı mantıksız bir girişim değil mi? Hadi 13 ve 14 okey, 12 ne? S23 al geç.
iPhone 12 diyen varsa ciddiyim sarsıntı falan geçirmiştir, kafasına saksı düşmüş bile olabilir.
iPhone 12’ye downgrade etmeyi düşünmemin sebebi telefonda fazla bir şey yapmadığım için. Sadece kamera/sosyal medya kullanıyorum. Benim için sosyal medyaya upload yaparken kalite sorunu olmaması çok önemli. 13’ler çok pahalı olmasa bakardım ama 13 almam için bir sebep yok, S23 daha güçlü zaten biliyorum hocam. 30K’dan fazla para bağlamak istemiyorum telefona.

Orjinal değil, ekranda glitch olmaya başladı. Batarya Woyax olduğundan iyice Allah’a emanet modda. En büyük sorun YD olması, cebimde ikinci bir telefonla gezmekten yoruldum.

iPhone 12’ye downgrade etmeyi düşünmemin sebebi telefonda fazla bir şey yapmadığım için. Sadece kamera/sosyal medya kullanıyorum. Benim için sosyal medyaya upload yaparken kalite sorunu olmaması çok önemli. 13’ler çok pahalı olmasa bakardım ama 13 almam için bir sebep yok, S23 daha güçlü zaten biliyorum hocam. 30K’dan fazla para bağlamak istemiyorum telefona.
iPhone 12 alınmaz kazıklanırsınız. S23 ve sonrası Samsung’larda o dediğiniz kalite düşmesi artık yok diye biliyorum.

Ekosistemi bozmaya değer mi diye düşünüyorum, yoksa şu anda alacağım S23’ü. (MacBook Air M1 & iPad 9)
Ekosistem varsa iPhone mantıklı olacaktır. Tablet ve bilgisayar da var mış. O zaman iş değişir. Senin kullanım senaryona göre iPhone 12 de iş görür gibi duruyor ama ekosistem vs söz konusu olmasa önereceğim bir cihaz olmaz tabii.

Bu arada 60 Hz göz falan kanatmıyor. Benim gözlerim çok sağlıklı. Adam ekosistem diyor bunlar 60 Hz diyor. Çıldırmamak elde değil. 😂

Sosyal medyada çok vakit geçiriyorsan özellikle Samsung’larda bulunan Instagram’da gönderilerin ekrandan taşma sorunu muhtemelen seni çileden çıkaracaktır bu arada. Samsung fanboyları bunu hiç dile getirmiyor nedense.

Ekosistem varsa iPhone mantıklı olacaktır. Tablet ve bilgisayar da var mış. O zaman iş değişir. Senin kullanım senaryona göre iPhone 12 de iş görür gibi duruyor ama ekosistem vs söz konusu olmasa önereceğim bir cihaz olmaz tabii.

Bu arada 60 Hz göz falan kanatmıyor. Benim gözlerim çok sağlıklı. Adam ekosistem diyor bunlar 60 Hz diyor. Çıldırmamak elde değil. 😂

Sosyal medyada çok vakit geçiriyorsan özellikle Samsung’larda bulunan Instagram’da gönderilerin ekrandan taşma sorunu muhtemelen seni çileden çıkaracaktır bu arada. Samsung fanboyları bunu hiç dile getirmiyor nedense.
MacBook’u satıp Windows bir bilgisayar alma düşünceleri de dolanıyor kafamda, ama tabi belli değil. Bu telefon durumuna göre ona da karar vereceğim.

MacBook’u satıp Windows bir bilgisayar alma düşünceleri de dolanıyor kafamda, ama tabi belli değil. Bu telefon durumuna göre ona da karar vereceğim.
Eğer oyun oynamıyorsan hayatının hatası olur Mac satıp Windows almak. 🤣 Bir yerde 20 saat pil ömrü, diğer yanda 2 saat. Bir yanda ARM tabanlı verimlilik canavarı işlemciler, diğer yanda çağ dışı x64.

Sosyal medyada çok vakit geçiriyorsan özellikle Samsung'larda bulunan Instagram'da gönderilerin ekrandan taşma sorunu muhtemelen seni çileden çıkaracaktır bu arada. Samsung fanboyları bunu hiç dile getirmiyor nedense.

Instagram'da ve en basit oyunda bile ısınan iPhone 12'yi tercih etmek için ekosisteme sahip olmak bile yetmez o kadar berbat bir cihaz tek olayı iOS olması.