S24 FE de olan ısınma, batarya ve modem sorunları S25 FE de neden yok. Performans farkı olmasa da daha kaliteli çip 2400.
Çok basit çünkü %15 daha büyük Vapor Chamber soğutması var S25 FE modelinde. Exynos 2400e de hız düşürülmesinin temel sebebi ısıyı kontrol altına almak E2400 modeline göre. Bir de S24 FE'nin ekranı LTPO değil. Fark oradan kaynaklanıyor asıl.

@Aakons önceki konudan biliyorsunuz aileme alacagım, oyun oynanmıyor. Uzun ömürlü olmasını, kamerasının da olabildiğince iyi olmasını istiyorum. Yani bu fiyata alabileceğim en iyi cihazı arıyorum. Film izleme, görüntülü konuşma falan olur en fazla. Ayrıca S24 FE gibi bazı sorunları olmasını istemiyorum.

Her şeyin en iyisini istiyorsan ufak tefek kısıtlamalar istemiyorsan S24+ daha iyi tercih olur. Merak etme, ikisi de uzun süreli kullanılır ve 1 sene daha az güncelleme alsa bile sorun olmaz.

Çok basit çünkü %15 daha büyük Vapor chamber soğutması var S25 FE modelinde. Exynos 2400e de hız düşürülmesinin temel sebebi ısıyı kontrol altına almak E2400 modeline göre.

O Vapor chamber ısınma sorununa etkili. Batarya ve modem sorunu nasıl çözülmüş o zaman?

Güncelleme sevdasına yenik düşülmeyecekse bence 2K Ekran ve Kasa daha çok iş görür. S24 Plus tercihim olurdu. (Ben öyle kullanıyorum)

S25 FE'de LTPO panel yok, sadece o değerlere yakın performans veriyor. Üretici kısmında belirtilmedi çünkü.
Samsung'un sitesinde S25 Ultra ekranında bile LTPO yazmıyor ama LTPO destekli ekran. S24 FE modelinde bu hiç yok. S25 FE modelinde ise yine belirtilmemişse de 1 Hz-120 Hz arasında değiştiriyor ekranı S25 FE.

Yine de bu o sorunların çözüleceği anlamında gelmiyor. O sorunları çözen 2400 çipi.
2400'ün bu sorunları çözmesi için farklı bir mimari ve işlemci üretim teknolojisi kullanması gerekiyor. Bunlarda bu modelde yok. Fark yaratmasının nedeni de yonga kaynaklı değil. Daha büyük soğutma ve ekran kaynaklı. Ekran daha az güç harcıyor. Soğutmada daha fazla kontrol altında olunca güç tüketimi daha da azalıyor. Bu da aradaki farkı açıklıyor.

Peki S25+ alınır mı? Arasında fiyat farkı var bayağı fakat çıkarsam değer mi?

GSM Arenada LTPO Dynamic AMOLED olduğu belirtilmiş hocam.
Evet biliyorum orada da LTPO gibi davranıyor resmi olarak belirtilmemişse de.

İki yongada da aynı modem var bu arada. Exynos 5400 modemi.

Exynos 2400e yazınca Samsung'un sitesi gelmiyor bile direkt 2400 olarak geliyor. Bazı kaynaklar 2400 modelinin modem hızlarını daha yüksek belirtiyor 2400e modeline göre.