Ama konu sisteme binen yük noktasına geldiğinde One UI bu konuda rezalet
Xiaomi HyperOS 2 Android 15'teyim. 8 GB RAM'in 5.8 GB'ı sistem tarafından kullanılıyor şuan ve telefon boşta. OneUI bu konuda pek de rezalet değil bence. HyperOS'i çok seviyorum ama optimizasyonu cidden rezalet :)

Bakalım bazı eksileri neymiş;

* Video konusundaki olay yazılımda bitiyor görünen o ki, zira main kamera 1/1.57" boyutunda artık "sektör standartı" diyebileceğimiz bir sensör. A37'deki main kameta sensörünün bile 1/1.56" boyutunda olduğunu hatırlatmak isterim.

* Yük altında rezalet performans sergiliyor. Wild Life - wild Life Extreme - solar bay gibi ardışık stres testlerinde stabilite oranları %50 - 55 bantlarında. Yani yük altında teorik gücünün yaklaşık yarısını kaybediyor yonga.

* Yonganın verimsizliğini ek olarak şöyle anlatabilirim, aynı kapasitede bataryaya sahip olmalarına rağmen S25+ ekran süresi olarak S25 FE'ye saatler ile nitelendirilebilecek bir fark atıyor.

* Modem sorunu, asla bahsetmekten vazgeçmem.

* Panel olarak da yine sektör standartı, bu bir eksi sayılmaz ama yine de belirteyim dedim.

Tabii işi video olan kullanıcının başka seçeneği yok, o ayrı...

A37 de kullanılan sensör ile S25 FE de kullanılan sensör aynı değildir zaten. Evet boyut önemli ama daha önemli olan kullanılan sensör değil mi?
Ben bazı kaynaklarda baktığımda %70 seviyesi görmüştüm. Zaten üst segmente doğru giderseniz Samsung'lar burada iyi sonuç almıyor :D
S24+ ile karsılastırmak daha mantıklı olurdu pil konusunda. Zaten önceki mesajımda nedenini yazdım.
Modem sorunu dedikte hocam, urfada 2400e ile iyi çekim varsa sence sorun var mıdır :D
Panel de eksiklikler var ama çoğunda dediğin gibi sektör standartı.
Yani sektör standartı olan bir şeyi eleştirmek ne kadar doğu tartışılır.

Xiaomi HyperOS 2 Android 15'teyim. 8 GB RAM'in 5.8 GB'ı sistem tarafından kullanılıyor şu an ve telefon boşta. One UI bu konuda pek de rezalet değil bence. HyperOS'i çok seviyorum ama optimizasyonu cidden rezalet :)

Arkada 3 uygulama açık, birinde müzik oynatılıyor RAM kullanımı 4.9 GB

Tabii bu arayüzden ne beklediğinize bağlı olarak değişir ancak biraz önce sistemi ağırlaştırdığından dolayı kaldırmak zorunda kaldığım uygulama sayısı 194'e erişti ve bu durum iyice sinir bozucu bir hâl almaya başladı.

Fonksiyonellik ve stabilite kısmı eyvallah... Ama konu sisteme binen yük noktasına geldiğinde One UI bu konuda rezalet. Akıcılık konusunda AOSP kullanan herhangi alelade bir cihaz ile aynı segmentten One UI kullanan bir cihaz arasında hissedilir fark var.

Perspektifimizi genişletmeliyiz diye düşünüyorum.

Zaten AOSP en iyisi bu konuda. En azından One UI çoğu giydirilmiş UI'dan iyi.

Gayet iyi, bir de aslında HyperOS'i Xiaomi'de denemek lazım. Redmi'lerde kötü çalışıyor ama Xiaomi'lerde fena değil.

POCO ve Redmi'de kötü. Ana seride çok bir şey değişeceğini düşünmüyorum ya belki bloat daha az diye olabilir.

A37 de kullanılan sensör ile S25 FE de kullanılan sensör aynı değildir zaten. Evet boyut önemli ama daha önemli olan kullanılan sensör değil mi?
Ben bazı kaynaklarda baktığımda %70 seviyesi görmüştüm. Zaten üst segmente doğru giderseniz Samsung'lar burada iyi sonuç almıyor :D
S24+ ile karsılastırmak daha mantıklı olurdu pil konusunda. Zaten önceki mesajımda nedenini yazdım.
Modem sorunu dedikte hocam, urfada 2400e ile iyi çekim varsa sence sorun var mıdır :D
Panel de eksiklikler var ama çoğunda dediğin gibi sektör standartı.
Yani sektör standartı olan bir şeyi eleştirmek ne kadar doğu tartışılır.

S25 FE'de kullanılanda öyle uçuk kaçık bi'şey değil ki, yıllardır kullanılan GN3...

Bence batarya kıyası kendi serisinden kendisine benzer olan S25+ ile yapılmalı.

Urfa'da çekiyor da aynı yerde bi'de Qualcomm - MediaTek ile test yaptın mı? Exynos ile 300Mbps gördüğün yerde bahse girerim Qualcomm ve MediaTek ile 1Gbps = 1000MBPS bandını zorlarsın.

Sektör standardına "sektör standardı" olduğu için dikkat çekiyorum zaten, öne çıkan bi' noktası yok, her şeyi %50 - %50 ayarlanmış :).

Xiaomi 15t ile S25 FE arasındayım şu an. Lens geçişinden ziyade OIS performansı biraz daha önemli benim için.

S25 FE al geç. 15t cidden iyi değil ya 15t Pro olsa onu al derdimde 15t olmamıs.

S25 FE'de kullanılanda öyle uçuk kaçık bi'şey değil ki, yıllardır kullanılan gn3..

Bence batarya kıyası kendi serisinden kendisine benzer olan S25+ ile yapılmalı.

Urfa'da çekiyor da aynı yerde Bi'de Qualcomm - MediaTek ile test yaptın mı? Exynos ile 300Mbps gördüğün yerde bahse girerim Qualcomm ve MediaTek ile 1Gbps = 1000MBPS bandını zorlarsın.

Sektör standardına "sektör standardı" olduğu için dikkat çekiyorum zaten, öne çıkan bi' noktası yok, her şeyi %50 - %50 ayarlanmış :).

Ama A37 ile kıyaslanmamalı :)
Batarya kıyası S24+ ile yapılmalı çünkü aynı çip aynı batarya daha adil olmaz mı? Bir tarafta SD varken adil olmaz :D
Mobil veri ile Max ne yapılabilinir ki hocam sosyal medya ve birkaç şey indirme harici? Evet fark olur ama bu farkı kullanabilir mi önemli olan o :)
Dediğim gibi klasik FE serisi. Her seri geçtikçe minik dokunuşlar ekleyerek gidiyorlar.