LH44

Üstün
Yer
Aydın
Cihaz
Samsung Galaxy S25+
Öncelikle herkese iyi Sosyaller. 🙋

Bugün sabah One UI 8 - Android 16 güncellemesini yaptım.

4 GB bir boyutu var idi.

Sabah başka bir konuda ilk bakış için beğenmediğimi söylemiştim. 😃

Gün içinde kullanımım sonucu One UI 7'ye göre "daha stabil ve akıcı" bir sürüm olduğuna karar kıldım.

Konuyu yazmaya başladığım saat olan "16:32"de şarjım genelde %45 civarı kalıyordu.
Screenshot_20250918_161015_One UI Home~2.webp
%100 doğru bir ölçüm değil tabii ki bende bunun farkındayım. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şarj performansı eskisinden kötü değil.

Not: Uzun kullanım deneyimlerimi ileri bir zamanda paylaşacağım.

Dil içeriklerine güncellemeler gelmiş.
Bayağı bir dil var. Hangisi eklenmiş tam emin değilim. 🙃
Güncellediğim sırada ekran görüntüsü almak aklıma gelmedi. 🫤

Bildirim çekmecesinde ve önerilen uygulamalar kısmında minik bir renk düzenlemesi yapılmış.

Ek olarak benim yaşadığım küçük bir bug düzeltilmiş.
Screenshot_20250918_162039_One UI Home~2.webp

Screenshot_20250918_162049_One UI Home.webp

One UI 7 sürümünde iken 2. sayfaya geçtiğim zaman "kişiselleştirme" ismini verdiğim klasörün yazısıda oradan görünüyordu. Şu an bu düzeltilmiş görünüyor, gün içinde kontrol ettim 5-6 defa.

Son olarak şunu fark ettim; telefonu güncelledikten sonra kulaklığı bağladım. (Galaxy Buds 3)

Wear uygulamasından kaldırmışlar (uygulamaya girdiğimde alttan bildiri çıktı). Direkt ayarlardan kontrol edebiliyoruz. Açıkçası iyi bir güncelleme olmuş.

Menü üzerinde de bazı değişiklikler yapmışlar. Buds 3 Pro'nun menüsüne benzemiş.
Screenshot_20250918_164846_Galaxy Buds3 Manager.webp

AI özelliklerinide ufaktan güncellemişler. Fakat eskisine göre bir tık kötü gibi geldi bana.
Uzun kullanım sonucu net bir fikir belirtirim.
Orjinal:
20250918_163732.webp

AI:
20250918_163732(1).webp
20250918_163732(2).webp
Not: Farklı fotoğraflar üzerinde de deneyeceğim.

Sonuca gelirsek: Genel olarak beğendiğim bir güncelleme oldu. Bu sefer batırmamışlar gibi görünüyor.

Zaten çok büyük bir değişim olmayacağını biliyorduk. Kısaca One UI 7'nin optimize edilmiş hali gibi düşünebilirsiniz.

ÖNEMLİ: Bu bahsettiklerim S25+ için geçerli ve ilk izlenimdir.

@Aakons

Son düzenleme:
Öncelikle herkese iyi sosyaller. 🙋

Bugün sabah One UI 8 - Android 16 güncellemesini yaptım.

4 GB bir boyutu var idi.

Sabah başka bir konuda ilk bakış için beğenmediğimi söylemiştim. 😃

Gün içinde kullanımım sonucu One UI 7'ye göre "daha stabil ve akıcı" bir sürüm olmuş.

Konuyu yazmaya başladığım saat olan "16:32"de şarjım genelde %45 civarı kalıyordu.
%100 doğru bir ölçüm değil tabii ki bende bunun farkındayım. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şarj performansı eskisinden kötü değil.

Not: Uzun kullanım deneyimlerimi ileri bir zamanda paylaşacağım.

Dil içeriklerine güncellemeler gelmiş.
Bayağı bir dil var. Hangisi eklenmiş tam emin değilim. 🙃
Güncellediğim sırada ekran görüntüsü almak aklıma gelmedi. 🫤

Bildirim çekmecesinde ve önerilen uygulamalar kısmında minik bir renk düzenlemesi yapılmış.

Ek olarak benim yaşadığım küçük bir bug düzeltilmiş.

One UI 7 sürümünde iken 2. sayfaya geçtiğim zaman "kişiselleştirme" ismini verdiğim klasörün yazısıda oradan görünüyordu. Şu an bu düzeltilmiş görünüyor, gün içinde kontrol ettim 5-6 defa.

Son olarak şunu fark ettim; telefonu güncelledikten sonra kulaklığı bağladım. (Galaxy Buds 3)

Wear uygulamasından kaldırmışlar (uygulamaya girdiğimde alttan bildiri çıktı). Direkt ayarlardan kontrol edebiliyoruz. Açıkçası iyi bir güncelleme olmuş.

Menü üzerinde de bazı değişiklikler yapmışlar. Buds 3 Pro'nun menüsüne benzemiş.

AI özelliklerini de ufaktan güncellemişler. Fakat eskisine göre bir tık kötü gibi geldi bana.
Uzun kullanım sonucu net bir fikir belirtirim.
Orijinal:

AI:
Not: Farklı fotoğraflar üzerinde de deneyeceğim.

Sonuca gelirsek: Genel olarak beğendiğim bir güncelleme oldu. Bu sefer batırmamışlar gibi görünüyor.

Zaten çok büyük bir değişim olmayacağını biliyorduk. Kısaca One UI 7'nin optimize edilmiş hali gibi düşünebilirsiniz.

Önemli: Bu bahsettiklerim S25+ için geçerli ve ilk izlenimdir.

@Aakons

Geliştirici seçeneklerinden OEM kilit açma seçeneğini kontrol eder misin? Gerçekten Bootloader kilidini açmayı engellemişler mi acaba?

O zaman One UI 8'in ilk güncellemesini binary sürümü değişmediyse güncelleyip garantisi bittiği zaman One UI 7'ye geri düşürüp ROM atarım diye düşünüyorum.

Zor gibi. Ama telefon yeni ise (yani 3 4 sene daha güncelleme alacak ise) güncelleyin boş verin.