Snapdragon 8 Elit kullanılması çok iddialı, üstüne Exynos modellerin fişlerinin bir anda çekilmesi garip oldu. Tasarım açısından hissedilir derecede farklar var, özellikle de ilk gördüğümde o kamera tasarımına çok şaşırdım, Samsung’dan daha sade ve ince bir şey bekliyordum. Aslında en büyük yenilikleri yapay zeka ve çip tarafından yapmışlar. Apple’ın OpenAI iş birliğine karşın Google Gemini ile anlaşma yaparak ellerini sağlamlaştırmışlar. Apple’ın kendine en güvendiği alanlardan biri olan tek çekirdek performansında Android dünyası ile arasındaki fark %30-40 seviyelerinden %10’un bile altına düşmüş neredeyse. Ancak, bu gücü tam performansta kullandırabilecek bir oyun veya program olmadığı sürece pek de bir anlamı yok bana kalırsa. Apple’ın iPhone 16 serisi ile birlikte getirdiği stüdyo kalitesinde video kaydı olayını araklamışlar. Genel olarak, S24 ile S25 serisi arasında son kullanıcıyı ilgilendiren farklar yok. Eskisi gibi “Ucuz Samsung” kavramı da yavaş yavaş yok oluyor gibi, fiyatları neredeyse iPhone fiyatlarına yaklaştı.