Bütçe
80000 civarı.
S25 Ultra kamerası daha iyi çünkü video çeken adamın en büyük kabusu jello effect"tir. Kamerayı hızlıca sağa sola çevirdiğinde (pan yaptığında) direklerin yamulması olayı. S25 Ultra'daki sensörün satır tarama hızı o kadar yükseltildi ki, global Shutter'a en yakın deneyimi veriyor. Arabadan dışarıyı çekerken veya hızlı pan yaparken görüntü jöle gibi sallanmıyor. Sensör veri yolu bant genişliğiyle alakalı bir mühendislik.

iPhone'da sen gün batımında dramatik, soğuk tonlu, moody bir kare çekmek istiyorsun iPhone inatla sahneyi ısıtıyor, Apple sarısı nı basıyor, gölgeleri açıp fotoğrafı dümdüz, kontrastı düşük bir hale getiriyor. Ben o gölgeyi istiyorum, ben o maviyi istiyorum diyemiyorsun. Stok kamerasında ISO'ya, Enstantane'ye müdahale edemediğin bir cihaza Pro demek ayıp. iPhone, cilt tonunu sıcak göstereceğim diye bütün atmosferi 4500-5000 Kelvin'e çekip sahneyi sarartıyor. S25 Ultra'nın Pro modunda kelvin çubuğunu elinle kaydırıp, sahnenin gerçek rengini anında ayarlıyorsun. Otomatik beyaz dengesi kölesi olmuyorsun. Karlı havayı mavi, mum ışığını turuncu çekmek senin elinde; yazılımın değil.

Akan bir şelale çekeceksin diyelim. Suyu tül gibi long exposure yapmak istiyorsun. iPhone'da bunu yapmak için live photo çekip sonra efekt vermen lazım, o da yapay duruyor. S25 Ultra'da açıyorsun Pro modu, Enstantane'yi 1/10 saniyeye, ISO'yu 50'ye çekiyorsun şak diye optik, doğal uzun pozlama alıyorsun. Veya koşan çocuğu dondurmak mı istiyorsun? Çek enstantaneyi 1/1000'e, anı dondur. Işığı yönetmek budur.

Kamera konusunda s24/s25 daha iyi.

Bu videoyu izlemeni isterim.

Nerede iPhone öven insan görsem teknolojiden anlamıyor zaten. ISO, Kelvin, satürasyon bunları zaten bilmiyorlar da. Yemin ediyorum 10 kişinin 9'u zengin dursun önemli hissedeyim diye alıyor ya da ticaret yapmak için alıyor. Yok efendim yazılımı daha güvenli yok bilmem ne. Kardeşim telefonu hapis gibi yaparsan içeri kimse girip bir şey çalamaz çünkü. Telefona root atmadıktan sonra üçüncü parti yazılım yüklemedikten sonra Samsung da aynı. 10 yıldır hesaplarım çalınmadı çok şükür.

Merhaba, Samsung tarafında S25 Ultra modelini beğendim fakat iOS arayüzü daha çok hoşuma gidiyor. İki marka için de ekosistemim yok ve akıllı saat, kulaklık, laptop gibi eşyalar kullanmıyorum ve kullanmayı düşünmüyorum. iPhone telefonları istememin tek sebebi kameranın daha doğal ve arayüzünün daha kullanışlı olduğunu düşünmem. Yapay zekada sadece ChatGPT ve Gemini kullanıyorum. Yapay zeka fotoğraf düzenlemeyi de kullanırsam çok minimal kullanırım. Kamera, oyun, ekran, batarya gibi etmenler benim önem verdiklerim arasında. IPhone'da model belirtmedim çünkü aynı fiyatta birkaç modeli var. Siz hangi telefonu önerirsiniz?
Her ikisininde iyi yanı var ama sizin için S25 Ultra daha mantıklı.