İşinize gelmeyince takmamaya başlamışsınız. Samsung'a bol keseden puanlar dağıttığı zamanlarda Epey'den iyisi yoktu. For Galaxy'e rağmen bu kadar fark olması sorgulanmalı. Zaten For Galaxy lehine tek fark Geekbench'te ortaya çıkıyor, o da Samsung'un her amiral gemisinde kullandığı, bariz üstünlük sağlamayan bir metrik. Hızlı şarj ve batarya diye geçiştirdiğin şey günlük kullanıma en büyük etkisi olan özellikler. Fanboyluk filan bunları bir kenara koyup objektif bakılırsa; Xiaomi 15'in daha iyi bir cihaz olduğu ortada. Şu anki TR fiyatlarını baz alırsak; Xiaomi 15'in yaklaşık %30 daha affardoble olduğu görülebilir. Farkları göremeyenler için linkini de paylaşayım.
S25'in iki bariz avantajı; 7 yıllık güncelleme garantisi ve Google'ın desteğiyle sunduğu yapay zeka. Onun dışında hafif olması görece avantaj olabilir.
Xiaomi amiral gemilerinde arayüzünü ciddi oranda geliştirdi. Son yıllarda eksi oldukları tarafları önemli ölçüde kapattılar. Ancak aynı şeyi Samsung'un yaptığını düşünmüyorum.
Xiaomi 15'in şarj ve pil olayını söyledim zaten ama S25'in de kablosunu çekince 10 dakikada şarjı bitmiyor herhalde. Görebilenler için ciddi sebepler var yazdıktan sonra şarj dışında bir şey yazamamanız da apayrı komik olmuş. %30'luk farkı da hala göremiyorum, çünkü yok. Neyse, insanlara S24 FE yerine Nothing Phone 2a öneren birisi için iyi bile.
Ve tekrar ekliyorum, objektif değilsiniz. Gereksiz bir Samsung haterlığı var üstünüzde. Xiaomi 15'i tepelere çıkarmanın manası yok. Daha iyi, sadece o kadar.