Samsung S26 vs Xiaomi 17T Pro, sizce hangisi bana uygun?
[]İşlemci gücü (oyunlardaki ve uygulamalardaki hızı)
[]Uzun ömürlülük (yani Android güncelleme desteği)
- Ve son zamanlarda çok fotoğraf çekiyorum; bunun için de kamera performansı.
Not: Batarya bir günü çıkarsın, yeter bana göre.
Ben Xiaomi 17T kullanıyorum. Pro olmasa da sonuçta aynı model, deneyimlerimden bahsedeyim.
Kamera ortalama, telefoto kamera ise aşırı iyi. iPhone'dan bile iyi olabilir. Klasik kamera ise ortalama. Bir Android'e ve fiyatına göre güzel diyebilirim.
Bataryadan memnun değilim. Şu an çok yoğun kullanıyorum, 1 günü zar zor çıkarıyor ama aşırı bir şey beklemeyin. Bataryası bence çok da iyi değil. Şahsen sürekli fotoğraf falan çektiğim tatilde, cihaz daha yepyeni olmasına rağmen çoğu zaman 1 günü çıkaramadım.
İşlemci gücü konusunda oyunlarda ve günlük kullanımda hiçbir sorun yaşamadım. Akıcılık olarak gayet babalar gibi oynattı, sadece hafif bir ısınma problemi var.
Şarj ise aşırı hızlı, çoğu zaman 1 saat bile olmadan tamamen doluyor. Ama bataryadan memnun değilim, bence çok hızlı tükeniyor.
Şimdi geleyim sana tavsiyeme. Öncelikle S26'nın desteği 7 yıl, Xiaomi 17T Pro'nun destek süresi ise 5 yıl, güvenlik desteği 6 yıl. Destek konusunda S26 1 yıl önde ama performansta Xiaomi önde.
Kamera konusunda günlük kullanımda ikisini de seversin bence ama S26 bir tık daha ağır basıyor. Bataryada da Xiaomi yüksek ihtimalle daha uzun götürür ancak yoğun kullanımda yine 1 günün üstünü çıkarmaz diye düşünüyorum.
Bana sorsan "Ne alırsın?" diye, ben Xiaomi alırdım. Performansa daha çok önem verdiğimden. Ancak yine de seçim senin.
@Simon'a kesinlikle katılıyorum. Yonganın ön planda olduğu herhangi senaryoda Exynos seçenekler arasında bile olmamalı.
Yani Xiaomi tarafı da arayüzden kaybediyor ancak donanımsal bir dezavantajdan ziyade yazılımsal bir dezavantajı tercih ederim.
Arayüz diye endişelenmeyin hocam, aynı endişeyi ben de yaşadım. Cihazı aldım, tek bir reklam dışında hiçbir şey görmedim ki o da pop-up reklamlardan değil.
Hele şu da var ki reklamları zaten kapatabiliyorsunuz. Arayüz aşırı derecede iPhone'a benziyor, resmen iPhone'un aynısı gibi.
Onun dışında ben Xiaomi 17T'de arayüz konusunda bir problem yaşamadım. Çok çok nadir takılmalar oluyor ancak gerçekten çok nadir.
Sadece arayüzün bataryayı aşırı kullandığını düşünüyorum. Şu anlık tek sorun bu. Ama arayüzde performans sorunu yaşamazsınız diye düşünüyorum.