Meef175

Çalışkan
Samsung S26 vs Xiaomi 17T Pro, sizce hangisi bana uygun?
  1. İşlemci gücü (oyunlardaki ve uygulamalardaki hızı)
  2. Uzun ömürlülük (yani Android güncelleme desteği)
  3. Ve son zamanlarda çok fotoğraf çekiyorum; bunun için de kamera performansı.
Not: Batarya bir günü çıkarsın, yeter bana göre.

İslemciyle ilgili herhangi bir is icin Exynos islemciden uzak durmak en iyisi. 17t Pro boyutu disinda sevdigim bir cihaz. Kompaktligi sorun etmiyorsan bakabilirsin.

Exynos'u karalama kampanyanız bir bitmedi ne sorunu var acaba emülator harici? Isınma batarya harcama gibi klişe şeylerle savunmayın hocam.

@Simon'a kesinlikle katılıyorum. Yonganın ön planda olduğu herhangi senaryoda Exynos seçenekler arasında bile olmamalı.

Yani Xiaomi tarafı da arayüzden kaybediyor ancak donanımsal bir dezavantajdan ziyade yazılımsal bir dezavantajı tercih ederim.

Exynos'u karalama kampanyanız bir bitmedi ne sorunu var acaba emülator harici? Isınma batarya harcama gibi klişe şeylerle savunmayın hocam.
E2600 dizginlenemeyecek kadar guclu bir yonga. Dokumu Snapdragon, Apple Silicon ve Dimensty islemcilerle skor olarak kapisiyor. Ancak stabilizasyon ve uzun omurluluk konusunda bu Exynos kendi seleflerinden ayrisiyor. Burada en onemli nokta; batarya performansi. Gecmise gidelim ve Samsung'un son 3 serisinde Exynos kullanan cihazlara bakalim.
  • S26
  • S24
  • S22

Ucunden ikisi zaten kendi selefleri olan S23 ve S21'e kiyasla duzgun iyilestirmeler kazanmayan cihazlar. S26, S24 ve S22'den iyi anlamda farkli olsa da hala uzun omurluluk konusunda zayif. Goruntu isleme (ISP) performansi sahip oldugu tum rakiplerin gerisinde. Bana gore iki sorunu var. Biri goruntu isleme performansi. Oburu de uzun omurluluk. S22'nin su an durumu malum. S24'de benim kullanmis oldugum S23'den daha az ekran suresi veren bir cihaz. Guncellemelerle baz S serilerinin batarya performanslarinin nasil dustugu ortada. S26'nin su anlik konumu iyi oldugu icin goze bir sorunu carpmiyor. 17T Pro ise en azindan UI harici S26'dan ustun bir cihaz. Batarya omru ve sahip oldugu cipset guven veriyor.

Samsung S26 vs Xiaomi 17T Pro, sizce hangisi bana uygun?
  1. İşlemci gücü (oyunlardaki ve uygulamalardaki hızı)
  2. Uzun ömürlülük (yani Android güncelleme desteği)
  3. Ve son zamanlarda çok fotoğraf çekiyorum; bunun için de kamera performansı.
Not: Batarya bir günü çıkarsın, yeter bana göre.
Ben Xiaomi 17t kullanıyorum, Pro olmasada aynı model sonuç olarak deneyimlerimden bahsedeyim. Kamera ortalama, telefoto kamera aşırı iyi. iPhone'dan bile iyi olabilir. Klasik kamera ise ortalama, bir androide ve fiyatina göre güzel diyebilirim. Bataryadan memnun değilim çokta ben şu an yoğun kullanıyorum 1 günü zar zor çıkarıyor, ama aşırı bir şey bekleme bataryası bence çok ta iyi değil, şahsen sürekli fotoğraf falan çektiğim tatilde 1 günü dayandiramadim çoğu zaman daha yepyeni cihaz olmasına rağmen. İşlemci gücü oyunlarda ve günlük kullanımda hiç bir sorun yaşamadım akıcılık olarak. Gayet babalar gibi oynattı, sadece ısınma problemi var hafifinden. Şarj ise aşırı hızlı 1 saat bile olmadan fulleniyor çoğu zaman. Ama bataryadan memnun değilim, bence çok hızlı tükeniyor. Şimdi geleyim sana tavsiyeme, öncelikle S26'nin desteği 7 yıl 17T Pro nun destek 5 yıl güvenlik desteği 6 yıl, destek konusunda S26 1 yıl önde ama performansta da Xiaomi önde, kamera konusunda günlük kullanımda ikisini de seversin bence ama S26 bir tık daha ağır basıyor. Bataryada da Xiaomi daha uzun götürür yüksek ihtimalle, ancak yoğun kullanımda yine 1 gün üstü çıkarmaz diye düşünüyorum. Bana sorsan ne alırsın ben Xiaomi alırdım performansa daha çok önem verdiğimden, ancak yine de seçim senin.

@Simon'a kesinlikle katılıyorum. Yonganın ön planda olduğu herhangi senaryoda Exynos seçenekler arasında bile olmamalı.

Yani Xiaomi tarafı da arayüzden kaybediyor ancak donanımsal bir dezavantajdan ziyade yazılımsal bir dezavantajı tercih ederim.
Arayüz diye endişelenmeyin hocam, aynı endiseyi bende yaşadım cihazı aldım tek bir reklam dışında hiç bir şey görmedim ki oda pop up reklamlardan değil öyle, hele şu da varki reklamları zaten kapatabiliyorsunuz. Arayüz aşırı fazla İPhone'a benziyor resmen İPhone'un aynısı gibi. Onun dışı ben Xiaomi 17t de bir problem yaşamadım Arayüz olarak. Çok çok nadir takılmalar oluyor ancak çok nadir gerçekten. Sadece arayüzün bataryayı aşırı kullandigini düşünüyorum tek sorun bu şu anlık. Arayüzde performans sorunu yaşamazsınız diye düşünüyorum ama.

E2600 dizginlenemeyecek kadar guclu bir yonga. Dokumu Snapdragon, Apple silicon ve dimensty islemcilerle skor olarak kapisiyor. Ancak stabilizasyon ve uzun omurluluk konusunda bu Exynos kendi seleflerinden ayrisiyor. Burada en onemli nokta; batarya performansi. Gecmise gidelim ve Samsung'un son 3 serisinde Exynos kullanan cihazlara bakalim.
  • S26
  • S24
  • S22

Ucunden ikisi zaten kendi selefleri olan S23 ve S21'e kiyasla duzgun iyilestirmeler kazanmayan cihazlar. S26, S24 ve S22'den iyi anlamda farkli olsa da hala uzun omurluluk konusunda zayif. Goruntu isleme (ISP) performansi sahip oldugu tum rakiplerin gerisinde. Bana gore iki sorunu var. Biri goruntu isleme performansi. Oburu de uzun omurluluk. S22'nin su an durumu malum. S24'te benim kullanmis oldugum S23'ten daha az ekran suresi veren bir cihaz. Guncellemelerle baz s serilerinin batarya performanslarinin nasıl dustugu ortada. S26'nin su anlik konumu iyi oldugu icin goze bir sorunu carpmiyor. 17t Pro ise en azindan UI harici S26'dan ustun bir cihaz. Batarya omru ve sahip oldugu cipset guven veriyor.

ISP'de haklısınız spectra ile yarışamıyor ancak S26 ve S26+,S25+ ve S25'e göre daha uzun batarya ömrü sunuyor 8 Elite'nin çekirdekleride dizginleneneyen çekirdekler ki Galaxy cihazlar OC'lu sürümlerini alıyor.

Arayüz diye endişelenmeyin hocam, aynı endiseyi bende yaşadım cihazı aldım tek bir reklam dışında hiçbir şey görmedim ki oda pop up reklamlardan değil öyle, hele şu da varki reklamları zaten kapatabiliyorsunuz. Arayüz aşırı fazla IPhone'a benziyor resmen IPhone'un aynısı gibi. Onun dışı ben Xiaomi 17t de bir problem yaşamadım arayüz olarak. Çok çok nadir takılmalar oluyor ancak çok nadir gerçekten. Sadece arayüzün bataryayı aşırı kullandigini düşünüyorum tek sorun bu şu anlık. Arayüzde performans sorunu yaşamazsınız diye düşünüyorum ama.

Reklam muhabbeti zaten mi ailesinde olmuyor Redmi ailesinde oluyor. HyperOS'un genel sorunu bloat olması. 12 GB RAM'in falan olması hiçbir şey değiştirmiyor sistem zamanla boşta 6-7 GB RAM kullanmaya başlıyor.

Reklam muhabbeti zaten mi ailesinde olmuyor Redmi ailesinde oluyor. HyperOS'un genel sorunu bloat olması. 12 GB RAM'in falan olması hiçbir şey değiştirmiyor sistem zamanla boşta 6-7 GB RAM kullanmaya başlıyor.

One UI'de bloat olmasa bile çok şişkin 4.5-5GB rahat kullanıyor boşta.