Bende almıştım 2 adet Vatan Bilgisayar'dan. Kullanmaya başladım. Daha sonra Windows kurulu olan ayda 2-3 kere çalışır iken bir anda BIOS'a atıyordu. Ansızın yapıyordu bilgisayar çalışıyor iken. Anakartımda sorun yok bu arada. O sıra bakıyorum Windows kurulu olan 990 Pro gözükmüyor BIOS ekranında. Ekran kartı altında olan diğer 990 Pro sorunsuz gözüküyor. Güç tuşuna basılı tutup kapatıyordum bilgisayarın açılabilmesi için. Daha sonra tekrar basıp açtığımda sorunsuz gözüküyor ve çalışıyordu. Neyse dedim uzun süre BIOS güncellemeleri, chipset güncellemeleri, Magician güncellemeleri, Windows güncellemeleri derken hepsini yapıp bekleme kararı aldım. Yine faydası olmadı. Bende Türkiye'de tek yetkili servisi var olan SSD yetkili servisine gönderdim. Samsung sadece 1 tane servisi var Türkiye'de bu konuda. Yazılım atıldı, hız testi yaptık sorun görmedik deyip geri gönderdiler. Benim sorunum hız değildi zaten. Servisin müşteri hizmetleride alaycı bir tavır takındı bana. Samsung SSD servisi rezalet bu arada benim deneyimlerime göre. Bende daha sonra ekran kartı altında olan diğer 990 Pro SSD'ye Windows kurup, kullanmaya başladım. 1 kere bile sorun yaşatmadı bana. Bununla ilgili 990 Pro inceleme videolarında, 9100 inceleme videolarında aynı sorunu yaşayan sorular soran insanlar var. İnanmayan bakabilir tabii. Bazıları buna uyku sorunu da diyor.
Her SSD'de bu yok, sadece bazılarında yapıyor. Ve Samsung bunu sorun olarak görmüyor. Hatta bununla ilgili Reddit üzerinde açılmış konular var.
Lakin yazılım programı, performansı, sorunsuz denk gelenleri gayet kaliteli. Bu iş biraz şans işi sanırım. Özellikle performans konusunda gerçekten çok iyi bir SSD. 990 Pro ve 9100 modeli, öyle çok masum değil lakin.
Bir daha SSD alırsam tercihim olur mu, pek zannetmiyorum. WD, Kingston, Crucial markalarını tercih ederim.