Bu soruyu sormak için birkaç konu daha oluşturmuştum fakat hala net karar verebilmiş değilim. Önceden oluşturduğum konularda fiyatlar birbirine çok yakındı, şimdi FE olan modelin fiyatı biraz daha pahalanmış. Tab S10 Lite 6/128 GB olan model 13 bin TL iken, Tab S10 FE 8/128 18 bin TL. Arada tek fark işlemci ve şarj hızı. Normalde Tab S10 Lite'a karar vermiştim fakat RAM'in düşük olmasının ileride sıkıntı yaratacağını söylediler. Bu RAM ve işlemci yükseltmesi için de beş bin TL fark vermek pek mantıklı gelmiyor. Şöyle düşündüm; bir zaman sonra memuriyet alımı olacak ve ben başvuru yapacağım. Başvuru yapana kadar, yani kısa bir süre için Lite olan modeli alayım, isteklerimi karşılarsa devam ederim. Karşılamazsa atandığım zaman daha yüksek bir model alıp devam ederim diye düşündüm. Ama bu cihazın hiç alınmayacağını söyleyenler içime bir kurt düşürdü. Siz olsanız ne yapardınız? Tablette yapacağım işlemler böyle ağır şeyler değil. Film, video izlerim, hafif oyunlar oynarım. Hatta çoğu zaman kullanmayacağım bile muhtemelen. Bir heves uğruna alıyorum gibi bir şey.
Detaylar
Kim cevapladı?bahacprz
Uzman
Karşılayabilecek bir bütceniz varsa S10FE. S10 Lite biliğim kadarı ile işlemci olarka bir önceki nesili kullanıyor. Kendi düşüncem S10FE. Tabii ki karar sizin bütçenizi zorlamayacak ise S10FE almanızı tavsiye ederim.
Karşılayabilecek bir bütceniz varsa S10FE. S10 Lite biliğim kadarı ile işlemci olarka bir önceki nesili kullanıyor. Kendi düşüncem S10FE. Tabii ki karar sizin bütçenizi zorlamayacak ise S10FE almanızı tavsiye ederim.
Beğenmezsem zaten değiştireceğim için şu an boşu boşuna bütçemi zorlamak istemiyorum yani mantıklı değil mi bu düşünce?
bahacprz
Uzman
Arasında dağlar kadar fark yok sizin kullanım amacınızda. RAM ve işlemci farkı var. Diğer detaylarda var kamera vs. kenarda dursun bir film izleyeyim için alacak iseniz bütçeyi zorlamanıza gerek yok. Lite modeli sizin için daha iyi olur. Bir dünya kötüleyen olur. Bu kötülemeler birebir karşılaştırmada mantıklı evet ama evde ara sıra kullanılacak bir cihaz için gereksiz.
Arasında dağlar kadar fark yok sizin kullanım amacınızda. RAM ve işlemci farkı var. Diğer detaylarda var kamera vs. kenarda dursun bir film izleyeyim için alacak iseniz bütçeyi zorlamanıza gerek yok. Lite modeli sizin için daha iyi olur. Bir dünya kötüleyen olur. Bu kötülemeler birebir karşılaştırmada mantıklı evet ama evde ara sıra kullanılacak bir cihaz için gereksiz.
Ben de öyle düşünmüştüm teşekkürler şu an için Tab S10 Lite'a çok yakınım.
Bu soruyu sormak için birkaç konu daha oluşturmuştum fakat hala net karar verebilmiş değilim. Önceden oluşturduğum konularda fiyatlar birbirine çok yakındı, şimdi FE olan modelin fiyatı biraz daha pahalanmış. Tab S10 Lite 6/128 GB olan model 13 bin TL iken, Tab S10 FE 8/128 18 bin TL. Arada tek fark işlemci ve şarj hızı. Normalde Tab S10 Lite'a karar vermiştim fakat RAM'in düşük olmasının ileride sıkıntı yaratacağını söylediler. Bu RAM ve işlemci yükseltmesi için de beş bin TL fark vermek pek mantıklı gelmiyor. Şöyle düşündüm; bir zaman sonra memuriyet alımı olacak ve ben başvuru yapacağım. Başvuru yapana kadar, yani kısa bir süre için Lite olan modeli alayım, isteklerimi karşılarsa devam ederim. Karşılamazsa atandığım zaman daha yüksek bir model alıp devam ederim diye düşündüm. Ama bu cihazın hiç alınmayacağını söyleyenler içime bir kurt düşürdü. Siz olsanız ne yapardınız? Tablette yapacağım işlemler böyle ağır şeyler değil. Film, video izlerim, hafif oyunlar oynarım. Hatta çoğu zaman kullanmayacağım bile muhtemelen. Bir heves uğruna alıyorum gibi bir şey.
S10 FE kullanıcısıyım sorun varsa alabilirim ve bende aynısının arasında kalmıştım kuzenimde S10 Lite var genel kullanımda bariz bir işlem hacmi ve kullanım açısında fark var hissediliyor tercihiniz feden yana olsun fakat aşıyorsa 2.elde farklı seçenekler var düz S9+ bulunabilirse 18-19'a o alınır OLED ekran farkı var.
S10 FE kullanıcısıyım sorun varsa alabilirim ve bende aynısının arasında kalmıştım kuzenimde S10 Lite var genel kullanımda bariz bir işlem hacmi ve kullanım açısında fark var hissediliyor tercihiniz feden yana olsun fakat aşıyorsa 2.elde farklı seçenekler var düz S9+ bulunabilirse 18-19'a o alınır OLED ekran farkı var.
Ekran boyutunu çok büyük sevmiyorum o yüzden Plus modellere pek sıcak bakmıyorum. Ne tür farklar hissettiğinizi merak ettim. Daha mı yavaş S10 fenin yapabildiği neyi yapamadı acaba? İkinci el de pek temiz hissettirmiyor bana sanki her cihazın içini açıp öyle satıyorlar gibi. Dediğim gibi beğenmemem durumunda FE de alsam Lite da alsam değiştireceğim zaten. Yani nihai karar olmayacağı için şimdilik boşuna bütçeyi yükseltmesem mi diye düşünüyorum. Baktım beni memnun etti o zaman kullanmaya devam ederim.
Gsmarena'da güzel bir kıyaslama aracı var. Yan yana koyup bakabilirsiniz. "gsmarena compare" diye aratırsanız işinize yarayabilir. Ben genelde oradan faydalanıyorum.
Teşekkürler oraya da bir bakayım. Genelde epeyden karşılaştırıyordum cihazları.
Genel kullanımında saçma bir hız farkı hissettim açıkçası ve kalemde kullanım farkediyormuş gibi hissettim belkide s10 lite bir süredir kullanılıyordu fe yi 0 kendim aldım ondan öyle gelmişte olabilir idediğiniz noktada gün sonunda satarken fiyatta farkına göre çıkacak artacak 2.elde sonuç olarakEkran boyutunu çok büyük sevmiyorum o yüzden Plus modellere pek sıcak bakmıyorum. Ne tür farklar hissettiğinizi merak ettim. Daha mı yavaş S10 fenin yapabildiği neyi yapamadı acaba? İkinci el de pek temiz hissettirmiyor bana sanki her cihazın içini açıp öyle satıyorlar gibi. Dediğim gibi beğenmemem durumunda FE de alsam Lite da alsam değiştireceğim zaten. Yani nihai karar olmayacağı için şimdilik boşuna bütçeyi yükseltmesem mi diye düşünüyorum. Baktım beni memnun etti o zaman kullanmaya devam ederim.
Teşekkürler oraya da bir bakayım. Genelde epeyden karşılaştırıyordum cihazları.
Genel kullanımında saçma bir hız farkı hissettim açıkçası ve kalemde kullanım fark ediyormuş gibi hissettim belki de S10 Lite bir süredir kullanılıyordu FE yi 0 kendim aldım ondan öyle gelmişte olabilir idediğiniz noktada gün sonunda satarken fiyatta farkına göre çıkacak artacak 2.elde sonuç olarak
Şimdi alacağım tableti daha sonra satmayacağım kardeşime veririm muhtemelen. Gerçekten hız farkının bu kadar bariz hissedilmesine şaşırdım arada dağlar kadar fark yok normalde kağıt üstündeki özelliklerine bakacak olursak.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Elektronik Seçili Lenovo laptoplarda %5 indirim kampanyası
- Fırsat Ekibi
-