Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Arkadaşlar merhaba. 2 gün önce Samsung Tab S6 Lite tabletime LineageOS kurdum. Şu anlık Stock ROM'a göre iyi fakat ben root vardır diye bekliyordum, yokmuş. Öncelikle LineageOS'a root atmak mümkün mü? İkinci olarak herhangi bir zararı olur mu? Tableti benden başka biri kullanmıyor ve temel olarak root'un neler yapabildigini biliyorum, sormak istediğim durduk yere çökme gibi durumların yaşanabilirliği. Üçüncü olarak cihazda OrangeFox recovery kurulu, LineageOS Recovery'de ADB çalışmıyor eğer önerecekseniz.

Çözüm

Buradan Magisk'i indirin ve dosyanın uzantısını .zip yapın. OrangeFox'u açın ve bu ZIP dosyasını yükleyin. Daha sonra dosya uzantısını tekrar .apk olarak değiştirin ve Magisk'in uygulamasını kurun. Tebrikler, root atma işlemini tamamladınız.

Buradan Magisk'i indirin ve dosyanın uzantısını .zip yapın. OrangeFox'u açın ve bu ZIP dosyasını yükleyin. Daha sonra dosya uzantısını tekrar .apk olarak değiştirin ve Magisk'in uygulamasını kurun. Tebrikler, root atma işlemini tamamladınız.

Çözüm
Sorun yaşatmaz ve kurulabilir eğer hatasız yüklenirse, hatalı olursa ya bootloop olur ya da arada bir yeniden başlar. Yeniden başlarsa Magisk'i kaldırıp geri yüklersiniz, aşağıda yöntemi göstereceğim. Bootloop olursa diye de boot yedeği almanız lazım.

Öncelikle Magisk kurmak için indirilen APK dosyasını indirin, sonra ismini ve uzantısını silip "uninstaller.zip" yazın. Sonrasında recovery üzerinden flashlayın.

Hocam bu arada uzantıyı .zip yapmadan yollanırsa n'olur? Ben bir kez öyle yapmıştım da, sorun çıkartır mı?

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Hocam emin misiniz? TWRP üzerinde denemiştim çünkü, SS atabilirim farklı bir konuda.

Eminim. Direkt olarak, APK flashlayamazsınız.

Dipnot: Magisk APK olarak yüklenebilir ama normal bir uygulama TWRP üzerinden APK olarak kurulamaz.

Nedeni:

Magisk APK dosyasinin assets bölümünde kurulması için gerekli. Sh dosyaları mevcut. Siz APK dosyasını flashladığınızda bu otomatik olarak ZIP'e çevrilir. Sonra bir. Sh dosyası aranır. Sh dosyasinin icindeki komutlar uygulanır. Zaten normal bir uygulama ve Magisk'in APK dosyalarını ZIP yaparak incelerseniz görürsünüz.

Son düzenleme:
Sorun yaşatmaz ve kurulabilir eğer hatasız yüklenirse, hatalı olursa ya bootloop olur ya da arada bir yeniden başlar. Yeniden başlarsa Magisk'i kaldırıp geri yüklersiniz, aşağıda yöntemi göstereceğim. Bootloop olursa diye de boot yedeği almanız lazım.

Öncelikle Magisk kurmak için indirilen APK dosyasını indirin, sonra ismini ve uzantısını silip "uninstaller.ZIP" yazın. Sonrasında recovery üzerinden flashlayın.

Hocam bu arada uzantıyı .ZIP yapmadan yollanırsa n'olur? Ben bir kez öyle yapmıştım da, sorun çıkartır mı?

Kurulduysa problem olmaz.