Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Evet yine ilginç bir konu ile karşınızdayım dostlar.

Elimde Tab S9 cihaz var. Bu cihaza taşınabilir SSD bağlamak istiyorum. Bu mümkün mü? Yani videolar olsun, fotoğraflar olsun açılabilir mi? Tabletimde Type-C çıkışı var, aynı zamanda SSD kutusunda da Type-C bağlantı var.

Sağlıksız bir yöntem ise, kullanmayacağım şayet. Biraz araştırdım ama, pek bir şey göremedim bununla ilgili.

Evet yine ilginç bir konu ile karşınızdayım dostlar.

Elimde Tab S9 cihaz var. Bu cihaza taşınabilir SSD bağlamak istiyorum. Bu mümkün mü? Yani videolar olsun, fotoğraflar olsun açılabilir mi? Tabletimde Type-C çıkışı var, aynı zamanda SSD kutusunda da Type-C bağlantı var.

Sağlıksız bir yöntem ise, kullanmayacağım şayet. Biraz araştırdım ama, pek bir şey göremedim bununla ilgili.
Ben taşınabilir harddisk'i bağladım. Fakat 2 tanesini birlikte görmedi. İkiside 1TB. Birini bağlayıp yanına USB'leri bağladım onları gördü.

SSD'de böyle bir şeyle karşılaşır mısınız emin değilim.

Sağlıksız bir yöntem ise, kullanmayacağım şayet.
OTG ile USB bellek denedim, sıkıntı yarattı. Bunun gibisi olmasın. Google One öneriyorum. İnternetin olduğu her yerde girersin. Ayrıca tek cihaza kalmazsın, masaüstünden veya laptoptan Google hesabına girip istediğin veriyi upload/download edebilirsin.

Son düzenleme:
Ben taşınabilir harddisk'i bağladım. Fakat 2 tanesini birlikte görmedi. İkiside 1TB. Birini bağlayıp yanına USB'leri bağladım onları gördü.

SSD'de böyle bir şeyle karşılaşır mısınız emin değilim.

Dedim acaba SSD kutusu Type-C, hazır tablette Type-C. Bende kestiremedim, emin olamadım. Deneyen yok sanırım. :D

Büyük ihtimalle olacaktır, şahsen kendi SSD kutumu S20 FE telefonum tıpkı OTG ile USB bağlamışım gibi algılıyor.

Sağlık kısmını anlamadım.

Bazı yöntemlere denir ya hani, olur ama sağlıklı olmaz. Onu kastettim. Soketi ısıtır,verimsiz olur vs gibi. Gen4 SSD var içerisinde kullandığım kutuda.

OTG ile USB bellek denedim, sıkıntı yarattı. Bunun gibisi olmasın. Google One öneriyorum. İnternetin olduğu her yerde girersin. Ayrıca tek cihaza kalmazsın, masaüstünden veya laptoptan Google hesabına girip istediğin veriyi upload/download edebilirsin.

Direkt internetsiz kullanacağım aslında.

Type-C SSD kutusu ve cihaz çıkışı yine Type-C şeklinde.

Dedim acaba SSD kutusu Type-C, hazır tablette Type-C. Bende kestiremedim, emin olamadım. Deneyen yok sanırım. :D
Bendeki Tab S9 usb çoklayıcı seçiyor. 🤣

Hazır yanımda diye tableti alıp Vatan'a gittim. Rahat 7-8 tane USB çoklayıcı denedim. Sadece birinde çalıştı. (S-Link) 😃

Onu aldım, üstüne Temu'dan bir tane daha sipariş ettim. Aynı şekilde çalıştı. 🤣

Bendeki Tab S9 USB çoklayıcı seçiyor. 🤣

Hazır yanımda diye tableti alıp Vatan'a gittim. Rahat 7-8 tane USB çoklayıcı denedim. Sadece birinde çalıştı. (S-Link) 😃

Onu aldım, üstüne Temu'dan bir tane daha sipariş ettim. Aynı şekilde çalıştı. 🤣

Samsung telefonlarda da var bu sıkıntı. Bazen anlamsız derecede seçicilik var. Bende arabaya Type-C USB dönüştürücü aldım Baseus marka, sorunsuz bağlıyor Android Auto aracıma. Bu markayı tavsiye edebilirim, iyidir. 🫡

Google One önerdim ama yüklemesi bayağı zor olacak gibi. Fotoğraf ve video için otomatik yedeklemeyi açabilirsin. PDF belgelerin içinde olabilir ancak veri çok.

Google One'da fotoğraf ve video kendi kendine depolar ama ne zamanda biteceği internetin hızına bağlı. Veri gerçekten çok. Taşınabilir SSD olur ama onun da bozulma payı var. Hepsinin avantajı ve dezavantajı var. Nasıl iyi hissedeceksen öyle yapabilirsin. Birkaç platformda gördüm; verileri tek diskte olup bozulanları. Ona göre karar ver.