Makaleler
4
Yer
Asphodel
Hashlerini kontrol ettim 3 4 ay önce indirmiştim, aynılar. Önceden indirdiğimde böyle bir sorun yoktu, şimdi çıkmaya başladı. McAfee yapıyor bunu büyük ihtimal, görmezden gelmeli miyim?

Screenshot_20260402_194154_Device care.webp

Hocam kurun geçin, uygulama güvenli, McAfee kendisi malware, yeni Android'in ve Samsung'un kısıtlamalarından bunlar hep, takılmayın bu Pop'up'lara, güvenlik adı altında yakında daha zor olacak uygulama kurmak bkz: https://keepandroidopen.org/

Şu an muhtemelen debloat etmediyseniz cihazınızda 400 küsur sistem uygulaması var, yarısı malware zaten bunların, bu tür bildirimler gelmemesi için ilgili ayarları yapmanızı öneririm.

Garantisi bittiğinde ROM atmayı planlıyordum o yüzden kurcalamadım fazla. Nasıl yapacağım?

Garantisi bittiğinde ROM atmayı planlıyordum o yüzden kurcalamadım fazla. Nasıl yapacağım?
Cihazın Android 16 (One UI 8) olduğu için (Techolay OS tespit sisteminde gördüğüm kadarıyla) Custom ROM kurmayı geçtim Bootloader kilidini açamazsınız, Android 15 (One UI 7) olsaydı yapabilirdiniz, Samsung tamamen öldürdü bu tür araçları bilginiz olsun diye belirtmek istedim bkz: https://github.com/zenfyrdev/bootloader-unlock-wall-of-shame/blob/main/brands/samsung/README.md

Soruna gelecek olursam ben tam hatırlamıyorum şu an nerede hangi ayarı yaptığımı, önerebileceğim ilk önce çok basit olarak direkt ayarlara girip bağlantı ayarlarından başla, aşağı doğru bütün ayarları incele, kontrol et, açman gereken ya da kapatman gereken bir ayar olur mutlaka, sonra Developer Settings'e girebilirsin, orada da işine yarayacak ayarlar vardır, o ayara girmek için About > Software > Build Number'a 7 kez basarak görünür duruma getirebilirsin, ondan sonra debloat yapabilirsin, gereksiz programları kaldırabilirsin, bunun için bilgisayardan da yapabileceğin bir program var ama ben daha pratik olanı anlatacağım, Shizuku ile Canta uygulaması kur, Shizuku'ya gir orada zaten ne yapman gerektiğini anlatıyor sonra canta ile sistemi temizlersin, ben şu an 289 tane sistem uygulamasını kaldırdım, önerebileceğim bunlar umarım faydasını görürsün.

Yine de kurabilmeye devam edeceğiz. O konuda sıkıntı yok.
Elbette devam edeceğiz, burada ki sorun daha da kısıtlanması, özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar, bu adamlar işi ADB'ye kadar çekmek istiyor, yakında bilgisayar olmadan uygulama kuramayız diye düşünüyorum güvenlik sebeplerini bahane edip.

Android 16 olayını bilmiyordum teşekkürler bilgi için.
Telefonu kabloyla bağlamadan cache bile temizletmiyor recovery moddan böyle devam ederlerse bir albenisi kalmayacak.