Samsung ve SK hynix, tüketiciler için de HBM satarsa belki azalır. Hem RAM, hem GPU için. Malum artık çok DDR yapmıyorlar. Bu AI için HBM yapıyorlar.
Detaylar
Kim cevapladı?Bir taraftan ABD'de resesyon beklentisi bir tarafta Japonya - Çin gerilimi bir tarafta güzide ülkemin nevi şahsına münhasır siyasi ve ekonomik sorunları devam ederken o fiyatların düşme ihtimali yok. Ha fiyat artış hızı globalde bir ihtimal azalabilir ama o da bize vurmaz.
Son düzenleme:
16 GB DDR5 arıyorum, 5.000 altı bir tane bile bulamadım. Sırf RAM yüzünden 7600'lü set alamadım, o yüzden stoklamakta imkansız gibi.Bu fiyatlar 1-2 yıl böyle gider, alacak varsa 2. elde ucuz stoklamaya baksın. Bu durum anakart satışlarını da çok fena vuracak zaten.
Son düzenleyen: Moderatör:
ShadowLegion 71
Üstün
- Makaleler
- 1
Dünyada ve bilhassa ülkemizde olan kafaya göre zamlardan dolayı normalde tandem OLED bekleyecekken gidip 4. nesil 4K OLED aldım, 5080 Super bekleyecekken de gidip 5080 aldım. Çok düşünmeden ve fiyatlar düşer mi diye beklemeden alacağınızı alın. Artık ucuzu pahalısı yok anında almak lazım. Daha 1 hafta önce aldığım ekran kartı 7 bin zam yedi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Liguori 10
Yetkin
- Makaleler
- 1
Buna 10000% katılıyorum. Hatta buna ek olarak şunu tavsiye ediyorum. Mevcut hiçbir teknolojik eşyanızı satmayın! Belleği olsa da olmasa da.Dünyada ve bilhassa ülkemizde olan kafaya göre zamlardan dolayı normalde tandem OLED bekleyecekken gidip 4. nesil 4K OLED aldım, 5080 Super bekleyecekken de gidip 5080 aldım. Çok düşünmeden ve fiyatlar düşer mi diye beklemeden alacağınızı alın. Artık ucuzu pahalısı yok anında almak lazım. Daha 1 hafta önce aldığım ekran kartı 7 bin zam yedi.
Sahibinden ilanlarımın hepsini kaldırdım. İki üç lira cebime geçecek diye sonra çok pişman olacaktım. Artık bu ülkeyi geçtim, bu dünyada eski teknolojik ürünleri satmak doğru değil bence. Eski teknoloji ürünlerimi artık tutmaya karar verdim.
Peki bizler son kullanıcı olarak HBM'i nasıl değerlendireceğiz? HBM belleklerin çalıştığı sistemler spesifik datacenter donanımları. Bunlar normal bir PC'de çalışmıyor zaten. Maalesef çok bir faydası olacağını düşünmüyorum.Samsung ve SK hynix, tüketiciler için de HBM satarsa belki azalır. Hem RAM, hem GPU için. Malum artık çok DDR yapmıyorlar. Bu AI için HBM yapıyorlar.
ShadowLegion 71
Üstün
- Makaleler
- 1
Yeni GPU aldığım için boşa düşen 4070'i ilandan kaldırdım ve kardeşim hemen bilgisayar alamayacakken kendimizi zorlayıp alalım nasılsa en pahalı parça GPU var dedim mesela. Çünkü yarınımız belirsiz. Panik değil, gerçek bu. AI mahvetti.
Bandırmalı1965 30
Yetkin
Samsung ve SK Hynix, tüketiciler için de HBM satarsa belki azalır. Hem RAM, hem GPU için. Malum artık çok DDR yapmıyorlar. Bu AI için HBM yapıyorlar.
Düşmez.
Hadi üretim düzeldi düştü diyelim olabildiğince hızlı üretim için kalite kontrol zayıf olacak seri üretim artacak yani hala kaliteli kitler pahalı olacak üretimi zor GDDR7 daha az olacak GDDR6'a göre.
B-die veya m-die dolacak piyasa a-die nadir olur a-die olsa bile kötü binlenmiş olacak.
ShadowLegion 71
Üstün
- Makaleler
- 1
M-die kötü değil bu arada. Tertemiz RAM aslında. O bulunabilirse tabii.Düşmez.
Hadi üretim düzeldi düştü diyelim olabildiğince hızlı üretim için kalite kontrol zayıf olacak seri üretim artacak yani hala kaliteli kitler pahalı olacak üretimi zor GDDR7 daha az olacak GDDR6'a göre.
B-die veya m-die dolacak piyasa a-die nadir olur a-die olsa bile kötü binlenmiş olacak.
Bandırmalı1965 30
Yetkin
Kötü değil zaten hocam kötü demedimM-die kötü değil bu arada. Tertemiz RAM aslında. O bulunabilirse tabii.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
5.000 TL bütçede bataryası uzun giden ve hafif telefon tavsiyesi
- desire doue
-