Samsung Watch 5 vs Watch 4

Şarj durumu, kullanımı, uyku takibi diğer özellikleri nasıl? Kullanışlı mı?
Ben Wi-Fi ve Always on Display açık bir şekilde kullanıyorum bu yüzden şarj süresi 1 veya 1 buçuk gün ancak gidiyor. Bunun haricinde Always on Display kapanırsa eğer rahat bir şekilde 2,5 gün gidiyor benim için.

Kullanım olarak ise Samsung ekosistemine sahipsen çok kullanışlı; arama yapmak, kulaklık geçişleri vesaire.

Whatsapp kesinlikle stabil değil bu arada 2 hafta önce gelen mesajın bildirimi de her an gelebiliyor. Onun dışında mesaj veya bildirim olarak gelen her şey fotoğraflı dahi olsa açılıyor ve bir sorun yaşatmıyor.

Uyku takibi güzel. Ben uyandıktan yaklaşık 1 dakika sonra "Günaydın" diyip güneş açıyor. Uyku portfoyu da gayet doğru gibi.

SPO2 ölçümü tamamen yanlış, geceleri 60'lara hatta 30'lara kadar düştüğünü gördüm. Öldürmüş resmen beni.

Aklıma gelenler bunlar aklına takılan var ise sorabilirsin.

Hem Watch4 hem de Watch6 kullandım, pil ömrü konusunda iki ürünün de farkı yok ve pilleri en fazla 2 gün gidiyor. Bu sebeple Watch5'in de farklı olmadığını düşünüyorum. Uyku takibi özelliği güzel ancak uyanınca dur ne kadar uyumuşum diye bakacağınızı sanmıyorum, yalnızca ilk aldığınız zamanlarda bunu düşünebilirsiniz.

Kullanım olarak spor yapmayan biri için normal bir saatten farksız cihazlar. Sportif aktiviteleriniz yoksa, yediklerinizi takip etmek gibi bir düşünceniz de yoksa olmasa da olur diyebilirim. Ben 1 ay önce Watch6 saatimi satıp normal saatlere tekrardan geçiş yaptım, şarj derdi gibi şeylerden de kurtulmuş oldum.

En temelinde Watch 5 daha hızlı şarj olduğu için onu tercih etmeniz daha mantıklı gibi. Bendeki Watch 4 5W ile şarj olduğu için bana bayağı çile çektiriyor. Diğer özelliklerinde Watch 4 ve 5 arasında öyle devasa bir fark yok ama seçim yine sizin.

İki ürün de aktif olarak üretilmiyor diye biliyorum. Güncellik açısından Watch 5 derim. Tabii arada çok fark yoksa, çünkü hemen hemen yakınlar.

İki ürün arasındaki en büyük fark işletim sistemleri. Watch 5 Wear OS kullanıyor Watch 4 ise Samsung'un kendi sistemi vardı teezen mıydı neydi adı onu kullanıyor :) dolyısıyla donanım olarak benzer cihazlar olabilir fakat yazılım olarak bayağı farklılar haliyle güncelleme politikaları falan da farklı olacaktır.

İki ürün arasındaki en büyük fark işletim sistemleri. Watch 5 Wear OS kullanıyor Watch 4 ise Samsung'un kendi sistemi vardı teezen mıydı neydi adı onu kullanıyor :) dolyısıyla donanım olarak benzer cihazlar olabilir fakat yazılım olarak bayağı farklılar haliyle güncelleme politikaları falan da farklı olacaktır.

Yok, ikisi de Wear OS kullanıyor. Watch 5, Watch 4'e göre 1 sene daha fazla işletim sistemi güncellemesi alacak.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt