Apple kral, sarı rengi basıyor fotoğraflara ve videolara. Malum, sosyal medyada çekilen içeriklerin %70'i de Apple cihazlarla kayıt edildiği için ve siz sürekli bu sarı renk basılmış içeriklere maruz kaldığınız için doğru, doğal ve iyi olanı o sanıyorsunuz. Adamların da çarkı dönüyor bu sayede; kendilerine inanan, teknolojiden nispeten anlamayan insanlar ve gösteriş meraklıları sağ olsun, kartopu gibi büyüyor Apple övgüleri.
Olay hiçbir şeyi desteklememesinden kasmaya döndü. Planlı eskitmeden bahsedeceksek eğer artık Eba bile indiremeyen iPhone 8 Plus ve iPhone X'i ve artık elektronik atık kıvamına gelen iPhone 7 Plus'u konuşmamız lazım
Yurt dışında neredeyse aynı fiyata çıkan iPhone Duo ve Samsung Z Fold 8'in Türkiye fiyatlarında aralarında 100 bin lira fark var. İkisinden de aynı vergi alınıyor. Samsung harbiden ucuza getirmiş aslında telefonu. Apple kafayı yemiş. 330K telefon mu olur?
Yurt dışında olsam iPhone Duo tercih ederdim ama Türkiye'de kesinlikle Samsung.
Aslında bu nesil bozdular, bu buna rağmenki hali. Fold 7'nin ve S25 serisinin fiyatlandırması gerçek anlamda hayır işi gibiydi. Dolar 40 lirayken 1350 dolarlık telefonu 46000 liraya alıyordun.
Samsung doğru fiyatlandırmayı yapıyor olabilir ama planlı eskitmede Apple'dan daha beter olan tek firma. Sinir hastası yapıyor adamı, sırf bu yüzden Apple'dan kaçamıyorum şu an mesela.
Üst seviyede son nesillerde iyi bence, evdeki telefonlarda güncellemeden sonra "ya bu da olmadı" diyeceğim bir durum yaşamadım henüz. Orta ve alt telefonlar zaten doğuştan güçsüz.
Baksana konuya, bunda bile geldi seviciler atladı. Bu marka takıntısı, bu körüngözlük varken yurt dışındaki gibi %5-10 fiyat farkıyla satsa kim bakar yüzüne bizim ülkede? N11'de 20000 lira kuponla satılırken Fold 8'in dolar fiyatı vergileri çıkarınca 1100 dolara falan denk geliyordu, etse etse sürümden kar eder o fiyatta.
Apple kral, sarı rengi basıyor fotoğraflara ve videolara. Malum, sosyal medyada çekilen içeriklerin %70'i de Apple cihazlarla kayıt edildiği için ve siz sürekli bu sarı renk basılmış içeriklere maruz kaldığınız için doğru, doğal ve iyi olanı o sanıyorsunuz. Adamların da çarkı dönüyor bu sayede; kendilerine inanan, teknolojiden nispeten anlamayan insanlar ve gösteriş meraklıları sağ olsun, kartopu gibi büyüyor Apple övgüleri.
Anlatamıyoruz bunu, artık hepsinin yazılımla filtre, kontrast, satürasyon basıp fotoğrafı verdiklerini. Kullanıcı kitlesinin geneli eski gerçek kameraları görmüş yaşta olmadığı için sanıyorlar ki Apple bu işin lideri. Kimse kötü demiyor tamam ama bu yağlama da saçma.
Baksana konuya, bunda bile geldi seviciler atladı. Bu marka takıntısı, bu körüngözlük varken yurt dışındaki gibi %5-10 fiyat farkıyla satsa kim bakar yüzüne bizim ülkede? N11'de 20000 lira kuponla satılırken Fold 8'in dolar fiyatı vergileri çıkarınca 1100 dolara falan denk geliyordu, etse etse sürümden kar eder o fiyatta.
Zorlu'nun önüne çadır kuranları gördükçe, ister o fark %50 olsun yine fazlaca satılacaktır. Apple zeki davranıyor. Benim ürünüm böyle absürt fiyata satılıyorsa neden indirime gideyim? Zaten atlayan çok. Ülkenin yarısından fazlası, yeni model çıktığı an Zorlu'da yatıp kalkıyor.
Zorlu'nun önüne çadır kuranları gördükçe, ister o fark %50 olsun yine fazlaca satılacaktır. Apple zeki davranıyor. Benim ürünüm böyle absürt fiyata satılıyorsa neden indirime gideyim? Zaten atlayan çok. Ülkenin yarısından fazlası, yeni model çıktığı an Zorlu'da yatıp kalkıyor.
Onlar sayesinde Samsung da rekabet etmek adina ucuzdan satiyor Bakti ki fiyat olarak rekabet edemeyecegiz, ucuza satalim da satis sayisindan kar edelim kafasina girdiler. On numara olay, Apple fanboylari sayesinde neredeyse 2/3 fiyata iPhone muadili Samsung aliyoruz.
Onlar sayesinde Samsung da rekabet etmek adina ucuzdan satiyor Bakti ki fiyat olarak rekabet edemeyecegiz, ucuza satalim da satis sayisindan kar edelim kafasina girdiler. On numara olay, Apple fanboylari sayesinde neredeyse 2/3 fiyata iPhone muadili Samsung aliyoruz.
Throttle olmazsa kullanabiliriz evet. Video cekiminde throttle olan bir telefon ureticisi. Istisnasiz butun modelleri throttle oluyor. Hatta adaptive QHD+ ekrani bile throttlea cozum bulamadiklari icin FHD+ yaptilar.
Bebek gibi görüyorum ben Sony'yi, yavaş yavaş tekrar öğrenecekler. Piyasadan zorla çekilmiş olmaları çok geride bıraktı onları ama ben tekrardan globalde en güçlülerden birisi olabileceklerini düşünüyorum. Samsung'un eskitmesi ve Apple fiyat politikası derken Sony kendini bir adım ileri atabilir, zaten sektörün en önemli markalarından birisi şu anki durumunda bile.