Sanal makineye macOS Ventura kurulmuyor

ugurrbu

Üyecik
Merhaba,

Bilgisayarıma VMware üzerinden macOS Ventura kurmak istiyorum ve Sanal Makineye Nasıl macOS Kurulur? Adım Adım Rehber - Techolay bu makaledeki bilgilerin aynısını uyguluyorum kurulumun yarısında Ek'te belirttiğim hata ile karşılaşıyorum yardımcı olur musunuz?

Sistem özellikleri

RTX 3060.
Ryzen 5 5500.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-03-05 at 20.37.41.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleyen: Moderatör:
macOS Ventura'nın VMware üzerinde kurulumu sırasında karşılaştığınız hatayı çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın sanal makineyi çalıştırmak için yeterli RAM ve depolama alanına sahip olduğundan emin olun. En az 8 GB RAM ve 50 GB depolama önerilir.

2. VMware ayarlarını kontrol edin:
- Sanal makineyi oluştururken, "macOS 14" (veya "macOS Ventura") olarak yapılandırdığınızdan emin olun.
- "Enable Intel VT-x/EPT" veya "AMD-V" özelliklerinin açık olduğuna emin olun.

3. UEFI Modunu Kullanın:
- Sanal makinenin BIOS ayarlarını "EFI" modda başlatacak şekilde ayarlayın, "Legacy" yerine "UEFI" olarak belirleyin.

4. Masaüstü Ortamını Kontrol Edin:
- VMware Tools'un kurulu olup olmadığını kontrol edin veya güncelleyin. Uyumsuz sürümler kurulum hatalarına neden olabilir.

5. ISO Dosyası Doğruluğu:
- Kullandığınız macOS Ventura ISO dosyasının bozulmadığından emin olun. Doğru kaynaklardan indirildiğinden emin olun.

6. Donanım Hızlandırmasını Kontrol Edin:
- "Acceleration" sekmesinden donanım hızlandırmasının etkin olup olmadığını kontrol edin.

7. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- VMware yazılımınızın ve işlemcinizin güncel olduğundan emin olun, eski sürümler uyumsuzluk yaratabilir.

8. Sanallaştırma Ayarlarını Gözden Geçirin:
- BIOS’ta sanallaştırmanın (VT-x/AMD-V) etkin olduğunu kontrol edin.

9. Hata Mesajını İnceleyin:
- Hata mesajında belirtilen bilgileri detaylı inceleyin. Gerekirse o hata kodunu aratıp spesifik çözüm önerileri bulabilirsiniz.

Bu adımlarla hatanın üstesinden gelebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, karşılaştığınız hata kodunu veya daha fazla ayrıntıyı paylaşın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…