tylerdurden3

Başarılı
Merhaba dostlar,
01.09.25 tarihinde gunduz saatlerinden aksam saatlerine kadar suren sanal makineye ekran karti ekleme surecinde bir cikmaz yasamaktayim.
Bundan oturu sizin cevaplariniza ihtiyacım var.
Şu anda sanal makineye ekran kartini tanittim ancak ekran karti code 43 hatasi veriyor. İzledigim tutorial videosundaki arkadas NVIDIA kart ile sistemini hazirladigi icin ve ben de AMD kart kullandigim icin bazi yanlisliklar yaptim onlardan birisi eksik dosya almak oldu cunku 43'un sebebi oymus.

Simdi benim sizlerden istedigim şey AMD icin fiziksel makineden sanal makineye aktarilmasi gereken dosyalar nelerdir? Bilgilendirirseniz cok memnun olurum.
Herkese simdiden iyi salilar.

Bir de ek olarak ekran karti device Manager'da gozukmesine karsin gorev yoneticisinde gozukmuyor
Ayrıyeten galiba şu anda ekrana goruntu veren iGPU oldugundan RAM'in bellek miktari otomatik olarak azalmis.

Merhaba dostlar,
01.09.25 tarihinde gunduz saatlerinden aksam saatlerine kadar suren sanal makineye ekran karti ekleme surecinde bir cikmaz yasamaktayim.
Bundan oturu sizin cevaplariniza ihtiyacım var.
Şu anda sanal makineye ekran kartini tanittim ancak ekran karti code 43 hatasi veriyor. İzledigim tutorial videosundaki arkadas NVIDIA kart ile sistemini hazirladigi icin ve ben de AMD kart kullandigim icin bazi yanlisliklar yaptim onlardan birisi eksik dosya almak oldu cunku 43'un sebebi oymus.

Simdi benim sizlerden istedigim şey AMD icin fiziksel makineden sanal makineye aktarilmasi gereken dosyalar nelerdir? Bilgilendirirseniz cok memnun olurum.
Herkese simdiden iyi salilar.

Bir de ek olarak ekran karti device Manager'da gozukmesine karsin gorev yoneticisinde gozukmuyor
Ayrıyeten galiba şu anda ekrana goruntu veren iGPU oldugundan RAM'in bellek miktari otomatik olarak azalmis.

Hocam GPU nedir? Ben de zamanında rrx 6400 ile denemiştim ama gerekli çipset bulunmadığı için yapılamamıştı. Eğer gereksinimler karşılanıyorsa PowerShell'e yazdığınız 2 komut otomatik aktarım yapmalı. Bir de VMware'da mı deniyorsunuz Hyper-V de mi?

Hocam GPU nedir? Ben de zamanında rrx 6400 ile denemiştim ama gerekli çipset bulunmadığı için yapılamamıştı. Eğer gereksinimler karşılanıyorsa PowerShell'e yazdığınız 2 komut otomatik aktarım yapmalı. Bir de VMware'da mı deniyorsunuz Hyper-V de mi?

Hyper-V kullanıyorum ve ekran kartim ise RX 7800XT
Ek olarak PowerShell'den kontrol ettigimde benim donanim uygun diyor.

Bu videoyu takip ederseniz oluyor, ayni sekilde 7800XT i gosterip kullandim fakat surekli crash yiyor. Pek saglikli bir deneyim olmadi benim icin.

Bu videoyu takip ederseniz oluyor, ayni sekilde 7800XT i gosterip kullandim fakat surekli çöküyor. Pek saglikli bir deneyim olmadi benim icin.

Baglanti icin teşekkürler denedigimde paylasirim son durumu.

Ben bu video ile R9 380'i geçirmiştim sorunsuz. Sizde de tek seferde olması lazım aslında.

RX 7800XT daha guncel kart oldugu icin belki.
Cunku driver dosyalari NVIDIA tarafinda 30xx serisinden 40xx serisine kadar bile degimis.

EDIT :
Attiginiz videodaki sahis sadece NVIDIA kartlarinda calisacagini paylasmis ancak bazi kisilerin AMD kartlarinda da calistirdigini soylemis sizin gibi
Ne yazik ki benim sistemimde ise yaramadi direkt hata veriyor kodu calistirdigimda satirlar dolusu ve yanlış anlamadiysam her birinde de ayni hata mevcut.

(Copy-VMFile : The operation cannot be performed while the virtual machine is in its current state.
At line:35 char:9
  • Copy-VMFile [imath]vm -SourcePath[/imath]sourcePath -DestinationPath $des ...
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : InvalidOperation: (:) [Copy-VMFile], VirtualizationException
+ FullyQualifiedErrorId : OperationFailed,Microsoft.HyperV.PowerShell.Commands.CopyVMFile
)

Son düzenleme:
Baglanti icin teşekkürler denedigimde paylasirim son durumu.

RX 7800XT daha guncel kart oldugu icin belki.
Cunku driver dosyalari NVIDIA tarafinda 30xx serisinden 40xx serisine kadar bile degimis.

EDIT:
Attiginiz videodaki sahis sadece NVIDIA kartlarinda calisacagini paylasmis ancak bazi kisilerin AMD kartlarinda da calistirdigini soylemis sizin gibi
Ne yazik ki benim sistemimde ise yaramadi direkt hata veriyor kodu calistirdigimda satirlar dolusu ve yanlış anlamadiysam her birinde de ayni hata mevcut.

(Copy-VMFile: The operation cannot be performed while the Virtual machine is in its current state.
At line: 35 char: 9
  • Copy-VMFile [imath]vm -SourcePath[/imath]sourcePath -DestinationPath $des...
+ CategoryInfo: InvalidOperation: (:) [Copy-VMFile], VirtualizationException
+ FullyQualifiedErrorId: OperationFailed, Microsoft. HyperV. PowerShell.commands. CopyVMFile
)

Sanal makinenin adını gerekli yere doğru yazdığından emin misin? Temp kısmına dosyayı kopyalarken sıkıntı yaşıyorsun gibi gözüküyor.
Edit: Sanal makineyi kapatıp kodu öyle çalıştır. Şu anki durumda işlemin gerçekleştirilemeyeceğini söylüyormuş.

Sanal makinenin adını gerekli yere doğru yazdığından emin misin? Temp kısmına dosyayı kopyalarken sıkıntı yaşıyorsun gibi gözüküyor.
Edit: Sanal makineyi kapatıp kodu öyle çalıştır. Şu anki durumda işlemin gerçekleştirilemeyeceğini söylüyormuş.

Hocam kapali hatta simdi bir defa daha denedim yine ayni sekilde hata veriyor.

Ancak şu anda cogunlugusundan olusan hatalar veriyor.

(
Copy-VMFile : The operation cannot be performed while the virtual machine is in its current state.
At line:27 char:9
  • Copy-VMFile [imath]vm -SourcePath[/imath]sourcePath -DestinationPath $des ...
+ CategoryInfo : InvalidOperation: (:) [Copy-VMFile], VirtualizationException
+ FullyQualifiedErrorId : OperationFailed,Microsoft.HyperV.PowerShell.Commands.CopyVMFile
)