Belki de olabilir; lakin şu ana kadar daha iyi yaşamak olayı daha anlaşılamadığını düşünmekteyim; çünkü bu mesele "İstanbulda Tek Başına Yaşam" videolarının ötesine geçemiyor. Bi'aç oku. Hiç biriniz iyi yaşamıyorsunuz; sadece beyaz yakalığının ekmekle dibini sıyırıyorsunuz... İyi yaşam mı istiyorsunuz Alın size olması gerektiği gibi yaşıyor + ceo daha önemli çok fazla şey bulunuyor. Galiba insanlar yaşamayı iyileştirerek bu noktaya ulaşmayaçalışıyorlargibime geliyor?..Bu durumda kişi kafasında nasıl daha iyi yaşarım sorusunu cevaplayamamış veya kişinin bulduğu toplum içerisinde iyi yaşamaktan daha önemli şeyler olabileceğini düşünüyorum.
Komplo teori falan diyoruz-da çoğu gerçekleşiyor. 15 saniyenin 5 saniyesi bile kâfi. Bilgi paylaşımı bile tekel oldu, çok saçma. Dünyacak aşırı tuhaf bri çıkmazın içerisindeyiz. Tamam bu söze katılıyorum-da15 saniyelik videolar izlemek varken kim düşünsün ki bunu. İyice beynini yıkadılar toplumun.
Bu kadar zor değil be!İnsan ne derece bilgisizse, bilginin o derece kolay elde edilebilir bir nimet olduğunu sanıyor. "Hüseyin BATUHAN"
Atam! Kendinize laf mı soktunuz?.. Orayı anlayamadım. Ben de günlük hayatımda kim ne derse doğrudur derim; çünkü kanıtlanınca elime hiçbir şey geçmeyecek. Konu akademiye gelince: "Bana kalırsa sebepleri insanların araştırmaması ve gördükleri şeyi hemen kabul etmeleri ek olarak inandıkları şeylerin onları kör etmesi buna sadece dinleri Atatürk gibi değerler değil aynı zamanda bilgilerde. Hemen kabul ettikleri için bu sorun oluşur zaten. Başka olarak aşağılık psikolojisi bir insan bilgisizse öğreneyim demek yerine kıyaslama yapıp ben ama bunu biliyorum onun kadar bilgili olsam ne olacak o bilgiler ne işe yarayacak vb demesi kendini kıyaslaması ama kıyaslayınca çalışmak yerine bir şey bulup yine araştırmamak. En görünür sebeplerden.
Fide, sed cui vide
Güven, ancak önlemini de al. <İtimat kontrole mani değildir.
Atam! Kendinize laf mı soktunuz?.. Orayı anlayamadım. Ben de günlük hayatımda kim ne derse doğrudur derim; çünkü kanıtlanınca elime hiçbir şey geçmeyecek. Konu akademiye gelince: "Bana kalırsa sebepleri insanların araştırmaması ve gördükleri şeyi hemen kabul etmeleri ek olarak inandıkları şeylerin onları kör etmesi buna sadece dinleri Atatürk gibi değerler değil aynı zamanda bilgilerde. Hemen kabul ettikleri için bu sorun oluşur zaten. Başka olarak aşağılık psikolojisi bir insan bilgisizse öğreneyim demek yerine kıyaslama yapıp ben ama bunu biliyorum onun kadar bilgili olsam ne olacak o bilgiler ne işe yarayacak vb demesi kendini kıyaslaması ama kıyaslayınca çalışmak yerine bir şey bulup yine araştırmamak. En görünür sebeplerden.
Fide, sed cui vide
Güven, ancak önlemini de al. <İtimat kontrole mani değildir.> mottosunu kullanmaktayım. Ancak, insanların günlük hayatında uguladıkları motto benim, günlük hayatımla aynı değil. Onlar günlük hayatlarında ugladıkları bilime uygulamıyorlar, yanlış yerleri sorguluyorlar; sonra da sabit kalıyorlar. Zaten ondan daha fazlasını biliyorum, o benden daha fazlasını bilemez diye dolaşıyorlar. Kendilerini güncellemiyorlar, hatalarını gidermiyorlar. Cehaletin ne olduğunu bilmeden ben cahil değilim AGA diye dolaşıyorlar ve "İlber ORTAYLI" cahil olabilir-ki bu olasılık plank sabitindenbile daha düşük olabilir. Adam, direkt kaynak ve Celâl ŞENGÖR'de bu kaynaktan çıkan sudur. (Gönderme için: Bkz. "Hepimiz Gogol'un Palto'sundan çıktık." ) İnsanlık, çok tuhaf şekilde avam olmaktan keyif alıyor. Bilgisizlik=Mutluluk denklemine uyuyorlar. Hatta şuna yemin ederim ki, "Tanrım, beni bu sabah ta avamlık sınıfının en dibinden çıkmayı nasip etme Ya Rab diye dua ederler." Hatta avamlık paralı olsa bile "Banka soyalım veyahut kredi çekelim" de satın alalım diyecek insan topluluğu hızla artmaktadır. Ve insanlığı gömdüm, bu bana düşmez; fakat ben kendimin de ne mal olduğunu biliyorum. Bunu düzeltmek için uğraşımı da biliyorum. Bu durumda ufak bir söz hakkım düşüyor.... Buradan da @@Hayboylenickin oluşturmuş olduğu "İnsanlar Neden Her Konu Hakkında Yorum Yapıyor?" sorusuna selam gönderiyorum. (Not: İmlâ hatası yapmadım gibi görüyorum, umarım yapmamışımdır.)
Ben de çoğu yerde değişmezim-de bunlarınki çok ayrı boyut. Ben de bilmediğim dediğim dedik yaptıklarım var bunların çok ayrı boyut. Ben mümkün olduğunca kendimi yontmaya çalışıyorum. (Bu arada buradaki bütün cevaplarımdan dolayı züpper ego damgası yiyeceğim; fakat amacım ego değil. Bizzat hatalarımı çıkarıp çözümleri yazmak. Benim amacım değişimin kendisini bile değiştirmektir.)Çünkü, insan saplantılıdır. Belli bir fikre sabitler kendisini ve o fikir alanının yarattığı konfordan uzaklaşmak istemez. Oysa sanat ve özellikle bilim sürekli kendine eklemeler yapar ve değişime uğrar. Dünkü sanat ile bilim bugünki ile aynı değildir, olamaz da. Ama insan böylesine keskin bir değişimden korkar, fikirlerini değiştirmekten korkar yahut inançlarını değiştirmekten korkar. Ondan insanlar bilime değil de dinlere mitlere yahut farklı sabit fikirlere inanır. Çünkü bunlar değişmezdir.
Bunların yaptıkları hataları bütün toplum ödüyor, ısrarla inanmak istemiyorlar. Üniversiteye laf ederler; ama laf ettikleri kurumda sana en azından temel bilgi veriliyor. Sen farkında olmadan bu bilgiyi kullanıyorsun. (Üniversite tornavidayı nasıl kullanacağını öğretir, sen o tornavidanın çeşitleri ile iş başında hangi açılarla nasıl kullanabileceğimi düşünür ve uygularsın. Bunu yapabilmenin yeteneği de öğrendiğin bilgidir. Üniversiteyi bırakan kişiler (Bilim insanları... Kadın erkek fark etmeksizin.) ben oldum ve yapacağım şeylere geç kalıyorum diye bırakıyor ve planlarında başarılı oluyorlar.
Şu, son zamanlarda aptal motivasyon videoları sayesinde beyinleri köle yapıyorlar hiçbiri farkında değil ve varamayacaklar. (Batur Z o kel dövüşçü ıvır zıvır hepsi sizin bu hipnozunuzdan ve bir şeyleri başardığınızı sandığınız duygudan dehşet şekilde para kazanıyorlar. Saçma sapan piyasalara sokup para kazandırıyor ve o sizden daha zengin oluyor. (Tamam sizde kazanıyorsunuz biliyorum.)
Kendi olayımı yazayım:
Bir ara bu "Batu Z" olayına fazla takmıştım. Biraz fazla (Çok değil; çünkü o kadar okumadım
Ve o videodaki tek söz: HERHANGİBİR İŞTE BU KADAR "onların dedikleri zaman kadar" VAKİT AYIRSANIZ ZATEN O İŞTE UZMAN VE İYİ PARA KAZANIRSINIZ" sözü ve bütün motive ıvır zıvır hepsini sürekli engelliyorum
Son düzenleme: