• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Çözüldü SanDisk 2TB Extreme Pro’nun okuma ve yazma hızı çok düşük ne yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canerk

Uzman
Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar. İki gün önce Hepsiburada üzerinden Sandisk 2TB Extreme PRO aldım. Eve gelince diğer arızalanmak üzere olan tanışabilir HDD'den dosyaları kopyalarken 40 mb/s'de kopyaladığını fark ettim. Bilgisayardan dosya atıp denediğimde de yine aynı şekilde 40 MB'de dosya attığını gördüm. Bu sorunu güncelleme ile çözebilir miyim yoksa iade ya da servise mi göndermem lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hard Disk Sentiel üzerinden sağlık durumunu gösteren bi' ekran görüntüsü atabilir misiniz? 2.0 portuna takmış olabilirsiniz.

Hocam Hard Disk Sentiel üzerinden bakmaya çalıştığımda diğer diskler gibi sağlık durumunu göstermiyor.

Dediğiniz gibi 2.0 portuna takmışım. USB 3.20 portuna takınca şu şekilde güncellendi

USB 2.0 portuna mı takıyorsunuz? Anakart veya cihaz modeli nedir?

Evet hocam onu fark etmemiştim 2.0 da takılıymış. B450M GAMING (Rev. 1.x) masaüstü bilgisayar Windows 11 kurulu.

Taktiginiz port 2.0 idir. ChipGenius indirip sisteme USB kaç ile bağlı olduguna bakabilirsiniz.

Hocam konudaki test hızı 2.0 portunun hızıymış. 3.20 portuna taktım şimdi programda şu şekilde gösteriyor;
Device Type: Mass Storage Device
Protocal Version: USB 3.20
Current Speed: High Speed
Max Current: 896mA
USB Device ID: VID = 0781 PID = 55AF
Serial Number: MSFT30323433363031343030343939
Device Vendor: SanDisk
Device Name: Extreme Pro 55AF
Device Revision: 4060
Manufacturer: SanDisk
Product Model: Extreme Pro 55AF
Product Revision: 4060

Kod:
Device Type: Mass Storage Device

Protocal Version: USB 3.20
Current Speed: High Speed
Max Current: 896mA

USB Device ID: VID = 0781 PID = 55AF
Serial Number: MSFT30323433363031343030343939

Device Vendor: SanDisk
Device Name: Extreme Pro 55AF
Device Revision: 4060

Manufacturer: SanDisk
Product Model: Extreme Pro 55AF
Product Revision: 4060

3.20 portunda bu hız normal mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, USB 3.2 gen 1 için alabileceğiniz hız bu, anakartınızda daha hızlı port yok.

@canerk

Evet, USB 3.2 gen 1 için alabileceğiniz hız bu, anakartınızda daha hızlı port yok.

@canerk
Teşekkür ederim hocam. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Önerebileceğiniz bir anakart var mı acaba fiyat performans olarak. Samsung 990pro hızınıda tam performansında kullanabileceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…