Rock_y

Gelişen
Merhaba, şu anda yeni bilgisayar topluyorum yarın son parçalar gelecek ve kurulum yapacağım sonra eski bilgisayarımı ilana koyacağım ama eski bilgisayarımı satarken büyük ihtimal ile bitmek tükenmek bilmeyen süreler bekleyeceğim. Saçma sapan dalga geçer gibi çocuk harçlığı tarzında rakamlar teklif edilecek vb vb her neyse bilgisayarı satmadan önce bilgilerimi geri getirilemez şekilde silmek istiyorum sanırım SanDisk SSD Dashboard programı ile bir USB hazırlamam gerekiyor ama tam anlamadım, bilen anlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dban programıyla yapabilirsin. Short DoD seç bütün diske rastgele yazıp siliyor. Birkaç saat sürebilir gece başlat bırak. CIA FBI falan değilse en sağlam laboratuvarcı bile data kurtaramaz.

HDD için low level format attım, sonra “öyle ölmez” deyip bir de füze atayım dedim - üzerine tekrar 2 TB veri yazıp yeniden LLF attım. SSD için programı USB’ye yazıp boot ettim; Secure Erase yapmaya sistem izin vermedi, Sanitize yaptım, yeter diye sanıyorum. Paketledim sistemi, koydum kenara. Letgo, Sahibinden gibi siteler üzerinden GET’siz satarım.

Son düzenleyen: Moderatör: