Sansar Salvo mahlasıyla tanınan Ekincan Arslan bana göre Türkçe Rap'in ve Hiphop'ın ilk beş ismine girebilir. Bence Sago, Ceza ve Abluka'dan sonra gelir. Onlardan da geri kalır yanı yoktur.

Sansar Salvo çok küçük yaştan beri rap müzikle ilgilenmektedir. O ise bu durumu şöyle açıklar :'
'On iki yaşımdan beri sokakta hiphop kovalarım, bazı zaman yaralanıp, bazı zaman duman alıp.''

On dört yaşında ise ilk albümünü çıkarmış ve ilk kez sahneye çıkmıştır.

Sansar Salvo'nun ailesi onun rap müzik ile ilgilenmesini desteklemiyordu. Tek sebep bu mudyu bilinmez ama ailesiyle ciddi sorunlar yaşamıştır.

''Hep yapmak istediğim şeydi bir albüm, ve sonra, belki uçurumun başındayım.''
Sansar ailesiyle olduğu gibi dostlarıyla da sorunlar yaşamıştır.

''Bir yıl sonra yanında olmaz, o kaşarlar. Sen onları taşıdığın sürece taşırlar.''
Sans on altı yaşına geldiğinde ailesi onu değil sokak onu büyütmüştü. Sokaksa ona kendi deyimiyyle morfini dayamıştır. Anlayacağınız henüz on altı yaşında Sansar uyuşturucu bağımlısı olmuştu.

Salvo ilerleyen zamanlarda kanser ile mücadele vermiş, kanserli iken dahî konser vermeye devam etmiştir. Sagopa Kajmer gibi büyük bir adamla dissleşmiştir. Düşünün, o dönem piyasaya çıkacak olan her müzik Sago'nun stüdyosundan geçerdi. Öyle işte. Hatta Sansar'ın Facebook grubuna Sago'cular tarafından saldırılar bile düzenlenmiştir. 2010'lu yıllarda Facebook'da 130 bin kişilik grubu olan bir adam. Öyle düşünün hani.

Zihnimde Sansar'ın sevgilisinin bebeğini hap ile öldürdüğü de dolanıyor ancak maalesef bir kaynak bulamadım. Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Sansar'ın bir diğer sevgilisi ise ölmüştür.

Bunların yanında Sansar'ın şu an bir sevgilisi var sanırım. Açtığı canlı yayınlardan görüldüğü kadarıyla uyuşturucu kullanımına da alkole de devam etmekte olan Sansar'ın sevgilisi ve arkadaşları da bu durumda. Yayında da oraya buraya sövüp sayıyorlardı. Bu kadar büyük bir ismin kendini bu kadar küçük düşürmesi o kadar üzücü ki. Cemre Demirel gibi saçma bir isim bunları yapsa ki yapıyor, umrumda olmaz. Yakışan bu derim ama Sansar için durum farklı.

Sansar tüm bunların yanında ailesi ile hâlâ atışmaktadır. Aktif olarak storylerde eski mevzuları anlatıyor ve takipçisine içini döküyor. Ailesinin yaptıklarını anlatıyor. Doktorların yaptığı yolsuzlukları yapıyor falan ama dakikada onlarca tweet atıyor ki. Atarken de kafası ayık mı bilmiyorum ama bayağı sinirli iken yazdığı kesin. Dolayısıyla en azından ben on kez de okusam anlayamıyorum.

Eleştirilerinizi bekliyorum. Yanlışım varsa affola. Düzeltiniz. Eksik varsa ekleyiniz.

''O kadar yeniyim ki; Selin gelse tanıyamaz. ''
1714765046850.webp
1714765244241.webp
1714765076323.webp

1714765096288.webp

Çok üzülüyorum bu adama, çocukken ne dinlerdim. En son khontkar ile birlikte konuştukları videoyu izlemiştim, düet için neredeyse muhtaç olduğunu falan belirttiğinde çok üzülmüştüm. Bu kadar uyuşturucu ve alkolün içine düşüp bir de üzerine mental problemleri de müthiş artınca artık savunulamaz bir hale geldi.

En büyük korkum bu adamın bu problemleri yüzünden ya birine ya da kendine zarar vererek hayat hikayesini sonlandırabilme olasılığı.

Turkce RAP icin gercek bie mihenk tasidir Sansar, her daim kafasina gore ve ozgun uretmistir, soylemek iaedigini soylemistir.

Basima gelenler hakkinda psikoz mu, alkol mu, madde mi, kurusu mu islagi mi kimyasali mi bilmiyoruz ama bunlarin baslangici kimse cok buyuk vebal almis kendine. Uzuluyorum herife. Oyle buyuk bi sevdasi da yok iki studyo hoparlor, bi ses karti, bir de mikrofonu var. O kadar donanimla neler neler yaratabilen bi adam Sansar.

Sansar'ın benim için önemi büyüktür annem ile aynı kaderi paylaşıyorlar. O zamanlar ilkokulda dinlemeye başlamıştım ilk dinlediğim şarkısı Ağır Roman'dır ve hala sıkılmadan dinlerim. Türkçe Rap'in gerçek bir üstadıdır.

Hocam bir etiket isterdim. :D

Çok üzülüyorum bu adama, çocukken ne dinlerdim. En son khontkar ile birlikte konuştukları videoyu izlemiştim, düet için neredeyse muhtaç olduğunu falan belirttiğinde çok üzülmüştüm. Bu kadar uyuşturucu ve alkolün içine düşüp bir de üzerine mental problemleri de müthiş artınca artık savunulamaz bir hale geldi.

En büyük korkum bu adamın bu problemleri yüzünden ya birine ya da kendine zarar vererek hayat hikayesini sonlandırabilme olasılığı.

Uyuşturucu adamı bitiriyor arkadaş. Harcadı gitti hayatını.

Turkce RAP icin gercek bie mihenk tasidir Sansar, her daim kafasina gore ve ozgun uretmistir, soylemek iaedigini soylemistir.

Basima gelenler hakkinda psikoz mu, alkol mu, madde mi, kurusu mu islagi mi kimyasali mi bilmiyoruz ama bunlarin baslangici kimse cok buyuk vebal almis kendine. Uzuluyorum herife. Oyle buyuk bi sevdasi da yok iki studyo hoparlor, bi ses karti, bir de mikrofonu var. O kadar donanimla neler neler yaratabilen bi adam Sansar.
Ben kimyasal olduğunu düşünüyorum.