DeadlyMania7 53
Bilgin
Elimde RX 580 8 GB Special Edition var. Bunun rengi sistemime uymadığı için boyamayı düşünüyorum. Kartı satarken vb. bir engel oluşturur mu? Kırmızı-siyah yapmayı düşünüyorum, nasıl bir boya almalıyım?
Kartın orijinalliğini bozacağı için 2. elden satışı çok daha zorlaşacaktır diye düşünüyorum. Sprey boyayla boyamakta sıkıntı olmaz.
İyi bir tasarım yapabilirsen iyi fiyata kitlersin, özellikle fan kanatlarını boyarken dikkat et.
Boyadıktan sonra satmanız çok zorlaşır. Kozmetik olarak başarılı bir şey olursa, kartı değiştirdikten sonra çok güzel duvar/raf süsü olur.
İyi bir tasarım yapabilirsen iyi fiyata kitlersin, özellikle fan kanatlarını boyarken dikkat et.
Yok kitlenmiyor, deneyimle sabit.
Beyaza boyadığım 3070 XC3'ü bugün PTM7950 ile bakımlayıp anca 9'a satabildim.
580'in piyasası 2000 civarında olduğunu düşünürsek boyasan da boyamasan da fark olmaz. Şayet fanları boyamana gerek yok plastik aksam ve backplate boyasan yeter o kart için.
Boya için sanayide bir boyacıya gidiyorsun, renk beğeniyorsun, spreye bastırtıyorsun, bir tane de plastik astar alıyorsun oldubitti.
Bir daha boyanacak aksamları sök, üstüne 180/240 hafif bir zımpara at yüzeye daha iyi tutunsun diye, ardına plastik astar, maskeleme ve boyama.
Zımparayı da üç beş git gel, maksat pürüzlensin.
Başka seçenek yok bu arada onu açık açık söyleyeyim.
Satışı gerçekten zorlaşıyor, ya tok satıcı olacaksın satmak için satacaksın ya da kenara koyacaksın. İmkan olaydı 3070'i ben de kenara koyardım ancak taksidi ödeyebilmek için mecburen satışa koydum.
1 aydır da 7500,8000 gelen tekliflerle cebelleştikten sonra anca satabildim. Emsallerinin 10 üstüne satılmasına rağmen en tırt modellerin fiyatlarını teklif olarak alıp durduk.
Onları boyamam altta kalıyor. Boyayı nasıl atmam gerek? Kartta girinti çıkıntılar var oraya zımpara atamam gibi.
Plastik astar ne işe yarıyor en başta onu mu atmam lazım?
Zımparaları 180'den 1200'e kadar atarım çünkü kartta girinti çıkıntılar var.
Satabilirsen ne mutlu, ben uğraştım valla.Hocam tasarımı güzel yaparsam 2.5k ya koyarım isteyen alsın ben de hemen hemen 2-2.5k ya aldım diye hatırlıyorum.
Oralara gerek yok, geniş yüzeye atsan yeter de artar. Zaten aman aman bir zımpara değil, hafif pürüzlensin yetiyor. Incık cıncık bir şekilde tutuyor boyayı.
Vallaha deliyim diyorsan 180'den 1200'e kadar atarsın. Bırak kalsın, benim kartta da vardı girinti çıkıntı taş gibi duruyordu boya, geniş yüzeyi az pürüzlendirmek amaç.
Astar hem boyanacak yüzeyin düzgün bir şekilde kapatılmasını hem de boyanın iyi tutunmasını sağlar, astar şart. İstersen direkt siyah boya sen bilirsin, düzgün olması için astar şart.
Sert bir zımparalama işlemi de değil zaten, bastırmadan üzerini pürüzlendiriyorsun, o yüzden 1200'e çık falan gereksiz. Astar attığında doğal olarak yüzeyin düzelecek.
Satabilirsen ne mutlu, ben uğraştım vallahi.