whystreo

Uzman
Vatandan 9070 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. İlk gelen kartta coil whine vardı, iade ettim. Sonraki kartlarda da aynı sorun devam etti ve böyle böyle derken şu an 5. kartı kullanıyorum. Ne yazık ki bunda da belirgin şekilde coil whine sorunu mevcut.

Araştırmalarımda güç kaynaklarının bazı durumlarda ekran kartındaki coil whine’ı tetikleyebileceğini gördüm. Böyle bir şey mümkün mü?
Sistemim şu şekilde:
  • Anakart: MSI X870 Tomahawk
  • İşlemci: Ryzen 9800X3D
  • PSU: Corsair RM850X Gold
    Kablo olarak da 12V-2x6 kullanıyorum.
Sesin tamamen ekran kartından geldiğine eminim çünkü oyunlarda FPS’i sabitlediğimde coil whine tamamen kayboluyor. Reddit’te bazı kullanıcıların uzun süre kullanım sonrasında sesin azaldığını söylediklerini gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Tamamen iade edip farklı bir modele mi yönelsem?

Bende aynı karttan aldım. Aynı coil whine sesi bende de var. 1080p de 140 FPS sabitlememe rağmen ses azalsada kesilmiyor ancak bazen oynadıkça azalıyor.
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI X870E Tomahawk
PSU: NZXT C1200 ATX 3.1
İade işini nasıl yaptınız? Servise gönderdiniz servis mi onayladı?

Bende aynı karttan aldım. Aynı coil whine sesi bende de var. 1080p de 140 FPS sabitlememe rağmen ses azalsada kesilmiyor ancak bazen oynadıkça azalıyor.
İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI X870E Tomahawk
PSU: NZXT C1200 ATX 3.1
İade işini nasıl yaptınız? Servise gönderdiniz servis mi onayladı?
Hocam ambalaja zarar vermeden açtım jelatinlerini de sökmedim aynı şekilde kart fanı üstündekileri, coil whine problemi çıkınca 15 gün koşulsuz şartsız iade hakkımı kullandım. O ses kulağımı öyle tırmalıyor ki anlatamam. :D

Kendimden biliyorum, bu çok illet bir takıntıdır. Tez vakitte alışmaya bakın. Bu sebeple Nvidia kanadında çok kart değiştirdim ve hiçbirinde istediğimi bulamadım. Şimdi yeni TUF 9070XT aldım ve onda da var ama artık bir takım takıntılar bende yok. O yüzden yeni kartımla mutluyum. :D

Hocam ambalaja zarar vermeden açtım jelatinlerini de sökmedim aynı şekilde kart fanı üstündekileri, coil whine problemi çıkınca 15 gün koşulsuz şartsız iade hakkımı kullandım. O ses kulağımı öyle tırmalıyor ki anlatamam. :D

Vallahi siz işi biliyorsunuz 😀benim önceki kartım Sapphire RX 9070 Pure idi. Onda da coil whine sesi vardı ama bunda farklı bir kükreme var gibi. Kafamı karıştırmıyor değil ama pek de uğraşmak istemiyorum. 2 arada bir 1 derede kalmış durumdayım.

Başka model alın hocam illa Nitro olmasına gerek yok. Aorus 9070 XT Elite var mesela çok memnunum. Bunun gibi farklı bir üst seviye kart bakabilirsiniz. En azından sizi rahatsız etmez.

Merhaba.

Ben 3060 Ti'li sistem aldigimda ASUS Dual bir ekran kartiydi inanilmaz bir coil while vardi cok feci ses cikariyordu ama ben dayandim. D kulaklikla kullandim hep daha sonra garantisi bitince bir bilgisayarciya verdim o da sorunu cozdu.

@whystreo,

Valorant oynuyorsan bu oyunda CW sesi alıyor musun?
Hocam CS valo gibi oyunlarda problem yok. Ekran kartına çok yük binmediği için csde 850-900 fps alıyorum hiç ses yok. Ama ekran kartım 300w üstüne çıktığında ve 150 fpsin üstünde bobin sesi çok alıyorum.

Başka model alın hocam illa Nitro olmasına gerek yok. Aorus 9070 XT Elite var mesela çok memnunum. Bunun gibi farklı bir üst seviye kart bakabilirsiniz. En azından sizi rahatsız etmez.
Hocam fiyatları da arttı şimdi bunu iade etsem 34.000 alacağım iade şu an o fiyatlara pek 9070xt de kalmadı. :D