En yüksek seviye kart bu olduğu için değerlendirmek istedim. Yeni pin girişleri, şık görünüm. Cw şikayetleri olduğunu bilmiyordum üzüldüm:( kasa önerileriniz hoşuma gitti özellike 4K olan kasa hem fiyat hem görünüm olarak güzel duruyor. Anakartta mATX versiyonu almam problem yaratır mı? Attığınız ekran kartına çıkarsam 1 2 daha koyup ROG STRIX falan alasım geliyor çünkü.

Eagle Wi-Fi faz sayısı olarak çok vasat kalıyor hocam. 7800X3D düşünmüyorum benim için gereksiz olacak.

Kasa hoş duruyor ama ekstra fan almak istemem açıkçası, dahili fanlı kasa önerisi yaparsanız bakmak isterim. H9 çok hoş duruyor o yüzden istiyorum ama bir bakıma gereksiz paralar boş kasa için.

ROG STRIX bence gereksiz, AMD alırsanız Sapphire, XFX'ya da PowerColor almalısınız. Bu akşam gaming gecesinde Red Devil 9070XT bekliyorum. Cwnin az olduğu nadir 9070XT'lerden.

Pardon hocam yanlış yazmışım, ilginiz için teşekkürler bu arada:) 10800 bandına çıkarsam anakart için 1.5 2K daha koyasım geliyor.
Bu kasa markasını yeni gördüm, biraz check ettim genel olarak iyi bahsetmişler, yeni mi girdi ülkeye?

Girdiği tarih hakkında bilgim yok ama Corsair bilindik bir markadır öneririm. Alabileceğiniz en iyi F/P kasa olabilir.

ROG STRIX bence gereksiz, AMD alırsanız Sapphire, XFX'ya da PowerColor almalısınız. Bu akşam gaming gecesinde Red Devil 9070XT bekliyorum. Cwnin az olduğu nadir 9070XT'lerden.

Girdiği tarih hakkında bilgim yok ama Corsair bilindik bir markadır öneririm. Alabileceğiniz en iyi F/P kasa olabilir.
Hocam incehesaptan falan alım yapamam,taksit yapmıyorlar.

Pardon hocam yanlış yazmışım, ilginiz için teşekkürler bu arada:) 10800 bandına çıkarsam anakart için 1.5 2K daha koyasım geliyor.
Bu kasa markasını yeni gördüm, biraz check ettim genel olarak iyi bahsetmişler, yeni mi girdi ülkeye?

Biraz oldu yeni diyebiliriz. 1.5 2K daha koydunuz mu X870 seviyesine çıkmalısınız. 9600X 9700X için biraz overkill olur. Onun yerime SSD ve RAM'den bahsetmemişsiniz oraya yatırım yapılabilir. Rica ederim ne demek.

Eğer kablo görüntüsü sizi rahatsız etmezse arkadaşımın dediği gibi Red Devil alınır.

Biraz oldu yeni diyebiliriz. 1.5 2K daha koydunuz mu X870 seviyesine çıkmalısınız. 9600X 9700X için biraz overkill olur. Onun yerime SSD ve RAM'den bahsetmemişsiniz oraya yatırım yapılabilir. Rica ederim ne demek.

Eğer kablo görüntüsü sizi rahatsız etmezse arkadaşımın dediği gibi Red Devil alınır.
Ram için en uygun hynix modül rami alıp geçicem. 5k bandına rgbli güzel versiyonlar var. SSD için 1tb renegade düşünüyorum.
İşlemci için sizce 9700x çıkmalı mıyım? 9600x yeterli olur mu? Anakart olarak tuf baya mantıklı duruyor sunduğu şeyler için doğru diyorsun.
Yapıyorlar hocam. Hatta 3 taksit vadesiz diye hatırlıyorum.
HB 9 yapıyor kankam vade farksız...

RAM için en uygun Hynix modül RAM'i alıp geçeceğim. 5K bandına RGB'li güzel versiyonlar var. SSD için 1TB Renegade düşünüyorum.
İşlemci için sizce 9700X çıkmalı mıyım? 9600X yeterli olur mu? Anakart olarak TUF bayağı mantıklı duruyor sunduğu şeyler için doğru diyorsun.

Red Devil'in Hepsiburada'da olduğunu sanmıyorum. 9600X hakkında bilgim yok 9700X alın geçin. RAM olarak CL30 6000MHz en iyisi olur. Red Devil düşünürseniz yasin hocanın dediği gibi kabloları biraz dağınık. Linkteki kabloları alabilirsiniz. Hem anakart kablosu düzenli olur hem de ekran kartı. https://www.modifiyemalzemecisi.com...egi-8_pin/151-tarak_secenegi-kapali_3_tarakli

RAM için en uygun Hynix modül RAM'i alıp geçeceğim. 5K bandına RGB'li güzel versiyonlar var. SSD için 1TB Renegade düşünüyorum.
İşlemci için sizce 9700X çıkmalı mıyım? 9600X yeterli olur mu? Anakart olarak TUF bayağı mantıklı duruyor sunduğu şeyler için doğru diyorsun.

990 Pro daha uygunken Renegade alınmaz. Bence bütçeye göre Kioxia Pro 2TB almalısın. İşlemci için bütçe varsa ve 2K'da kullanılacaksa 9700X 1080p rekabetçi olacaksa 7800X3D alınmalı (9600X'de üzmez bütçe varsa ilk olarak söylediklerim tercih edilmeli).

Son düzenleme:
990 Pro daha uygunken Renegade alınmaz. Bence bütçeye göre Kioxia Pro 2TB almalısın. İşlemci için tabii bütçe varsa ve 2K'da kullanılacaksa 9700X 1080p rekabetçi olacaksa 7800X3D alınmalı (9600X'de üzmez bütçe varsa ilk olarak söyledim tercih edilmeli).

Hocama katılıyorum Kioxia hem uygun hem özellikleri iyi. Bana göre 2K fazla için eğer çekirdekle işiniz yoksa 7800X3D almalısınız.

990 Pro daha uygunken Renegade alınmaz. Bence bütçeye göre Kioxia Pro 2TB almalısın. İşlemci için bütçe varsa ve 2K'da kullanılacaksa 9700X 1080p rekabetçi olacaksa 7800X3D alınmalı (9600X'de üzmez bütçe varsa ilk olarak söylediklerim tercih edilmeli).
Uygunsa tabii 990 proya yönelirim baktığım zaman 1k daha pahalıydı. Kioxia pro? bakayım ona merak ettim. şu an 1080p daha sonra 2k ya geçeceğim. 9700x çekicez o zaman.

Hocama katılıyorum Kioxia hem uygun hem özellikleri iyi. Bana göre 2K fazla için eğer çekirdekle işiniz yoksa 7800X3D almalısınız.
7800x3d direkt eledim kanka istemiyorum o kadar güç çeken işlemci