ROG fazla olur ama en azından MSI ya da TUF serisinden (Gigabyte'ın 5XXX serisinde çok başarılı olamadığını birçok yerde okudum) 3 fanlı bir model olmasını tercih ederim açıkçası. Mevcut kullandığım kart MSI Trio 3070 ve performansın yanı sıra kozmetik olarak da daha düşük bir karta geçmek istemem.
Çok başarılı ve adam akıllı tabirlerini karıştırmayın derim. Gigabyte'ın 50 serisi diğer markalar kadar iyi olmayabilir ama adam akıllı değil diyemezsiniz.

Çok başarılı ve adam akıllı tabirlerini karıştırmayın derim. Gigabyte'ın 50 serisi diğer markalar kadar iyi olmayabilir ama adam akıllı değil diyemezsiniz.
Ben zaten Gigabyte'ın ''adamakıllı'' olmadığını söylemedim. Baktığınızda dediğim 10K'lık farkın içerisine Gigabyte'da giriyor. O bütçede de okuduklarıma bakarak Gigabyte'ı tercih etmem anlamında dedim. Örneğin Gigabyte 47K, TUF/TRIO 50K ise aradaki 3K farkı vermekten çekinmem, ki her şeyi geçtim zaten bütçemi o kadar tırmandıramam.

Coil Whine durumu her kartta vardır illaki ama Sapphire için bir tık fazla diyorlar. Öyle bir tecrübeniz oldu mu hocam?

Yani F/P'den çok soğuk çalışsın, sessiz olsun derseniz sizin kararınız. 50K'ya çıksam ben 5070 Ti almam. Bütçeyi arttırır(veya indirim/2. el) 5080 bakarım artık.