Sapphire Pulse RX 5700 XT düşük güç tüketimi

Olması gereken FPS değerlerini veriyorsa sorun yoktur.

Olması gereken FPS değerlerini veriyorsa sorun yoktur.

FurMark testinde düşük skor veriyor. Ayrıyeten bazen aynı oyunda 180W civarı güç çekip saat hızını arttırıyor bazen 145W civarına takılıyor.

Tüm sistem nedir bu arada?
Ryzen 5 5500 işlemci, 16x2 RAM 3200MHz (biri Hikvision biri Crucial), 1 TB Crucial E100 M.2 SSD, MSI A520M-A Pro anakart, Sapphire Pulse RX 5700 XT ekran kartı, Zalman ZM600-TX 600 W güç kaynağı.

Son düzenleme:
Hiçbir sorun yok. RX 5700XT 1905 MHz boostclock için varsayılan TDP 180W iken TBP ise 225W olarak gelir. Ekran kartın hangi yazılımı kullanırsan kullan hiçbir şekilde 180W üzerinde güç tüketimi göstermeyecektir. Çünkü; VBIOS üzerinde bu şekilde programlanmıştır.

Tam yük altında Power limit artırmadığın sürece hiçbir koşulda 180W güç tüketimininin üzerine çıkamazsın ama yazılım üzerinde 180W güç kullanımını gördüğünde bu aslında ekran kartın güç kaynağından 225W güç çekiyor anlamına gelir.
NOT: TBP=TGP olarak düşünebilirsiniz.
  • TDP: Thermal Design Power (or Thermal Design Point or Thermal Design Parameter)
  • TGP: Total Graphics Power
  • TBP: Total Board Power (or Typical Board Power, used by AMD)

Son düzenleyen: Moderatör:

Üretici sitesinde kartın Backplate'i yukarı baktığı haliyle sol tarafın slient, sağ tarafın performance BIOS'u olduğu yazılmış fakat performance BIOS ile 145W üstüne çıkamazken slient BIOS ile 180W yani olması gereken değerleri görüyorum. Site: https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-radeon-rx-5700-xt-8g-gddr6

Biraz önce slient BIOS'a geçip tekrar test etmiştim sonuçlar yukarıda yazdığı gibi çıktı. Sonrasında performance BIOS'a geçip tekrar test ettim ve bu sefer performance BIOS kullanırken de 180W olması gereken değerleri gördüm yani sonuç olarak arada geçiş yaptıktan sonra ikisi de aynı sonucu verdi. GPU-Z üzerinde ikisi de aynı BIOS sürümüne ait, ve Core clockları vs. aynı gözüküyor. Slient BIOS'da Core Clock'u 1905 göstermesi normal ama performance BIOS'da da 1905 göstermesi normal gelmedi.

Son düzenleme:
Pulse versiyonun iki versiyonu var. SKU numarasına bakılmalı. 1925 MHz olması için 188W TDP olması gerekiyor eğer ekran kartında iki adet hem silent hem de performans BIOS'u var ise her ikisi de aslında 1905 MHz boostclock olmaması lazım. SKU numarasını atarsan ona göre silent ve performans bioslarına bakıp sana yüklemen gereken vbiosları gönderebilirim.

İşte örnek;

Yardımcı olursanız gerçekten sevinirim. VBIOS yükleme konusunda deneyiminiz var mı?

Aida64 üzerinden parça numarasına baktığımda Slient: 113-1E4260U-S4D Performance: 113-1E4260U-O4E şeklinde gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 1764688712570.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…