EmirEffect

Çalışkan
Selamlar,

Dün Hepsiburada'dan 16.999 TL'ye Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB sipariş ettim. Henüz kargoya verilmedi ve kafamda ciddi tereddütler var.

RTX 5060 Ti 16 GB için bütçemin çıkma ihtimali asla yok. AMD ekran kartı seçmemin tek nedeni VRAM konusunda sorun yaşamamaktı. Çünkü güncel kartlar olarak bu ikisini elediğimizde geriye kalan tek seçenek RTX 5060 8 GB. 16 GB olarak elimdeki tek seçenek olan Saphhire RX 9060 XT modelini satın aldım ancak bazı negatif yorumları okudukça kaygılandım ve sayın Recep Baltaş’ın 9070 XT deneyim videosunu izledikten sonra kaygılarım iyice tavan yaptı. Ek olarak videoda uzun süredir Sapphire markasını önermediğini de belirtmiş.

Özete gelecek olursak ben ekran kartını sadece birkaç ay idare etmesi için alıyorum, yaz sonuna kadar RTX 5070’e geçme planım zaten var. Bu birkaç aylık süreci AMD ekran kartı alarak riske atmalı mıyım yoksa NVIDIA tarafında kalıp sorun yaşama ihtimalimi en aza mı indirmeliyim?

Ek detay olarak oynayacağım oyunlar 1080p çözünürlükte olmak üzere; Battlefield 6, Rust, FiveM ve birkaç AAA kalitesinde oyun.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

İptal etme siparişi. Sadece birkaç ay için, 16 GB VRAM'in sunduğu konfor, AMD sürücülerinin yaşatacağı olası küçük sorunlara katlanmaya değer. Zira driver problemleri NVDİA tarafında da oldukça bol.

Zaten yaz sonunda 5070'e geçeceğin için, bu kart senin ara çözüm görevi görecektir. Kafanı rahat tut.

Selam,

Dün Hepsiburada'dan 16.999 TL'ye Sapphire Pulse RX 9060 XT 16 GB sipariş ettim. Henüz kargoya verilmedi ve kafamda ciddi tereddütler var.

RTX 5060 Ti 16 GB için bütçemin çıkma ihtimali asla yok. AMD ekran kartı seçmemin tek nedeni VRAM konusunda sorun yaşamamaktı. Çünkü güncel kartlar olarak bu ikisini elediğimizde geriye kalan tek seçenek RTX 5060 8 GB. 16 GB olarak elimdeki tek seçenek olan saphhire RX 9060 XT modelini satın aldım ancak bazı negatif yorumları okudukça kaygılandım ve sayın Recep Baltaş'ın 9070 XT deneyim videosunu izledikten sonra kaygılarım iyice tavan yaptı. Ek olarak videoda uzun süredir Sapphire markasını önermediğini de belirtmiş.

Özete gelecek olursak ben ekran kartını sadece birkaç ay idare etmesi için alıyorum, yaz sonuna kadar RTX 5070'e geçme planım zaten var. Bu birkaç aylık süreci AMD ekran kartı alarak riske atmalı mıyım yoksa NVIDIA tarafında kalıp sorun yaşama ihtimalimi en aza mı indirmeliyim?

Ek detay olarak oynayacağım oyunlar 1080p çözünürlükte olmak üzere; Battlefield 6, Rust, FiveM ve birkaç AAA kalitesinde oyun.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sorun yok zaten AMD eskisi kadar kötü değil ona bakarsan NVIDIA ekran kartlarında sorun oluşabiliyor gün geçtikçe kendini düzeltiyorlar bende senin gibiydim asla kullanmam demiştim şu an aşırı memnunum her oyunu açıyor kasmiyor ısınmıyor sessiz cokme siyah ekran vermiyor eğer 1.680TL fazla verebilirsen adam gibi 3 fanli iyi soğutmalı Gigabyte ekran kartı al https://www.amazon.com.tr/dp/B0F7HTR8DQ?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

Bilgisayarı YAZILIMSAL olarak temiz tutun, yeterli olur. RDNA 4'e hiçbir kartına vermediği kadar destek veriyor AMD. Pişman olunacak bir sipariş olduğunu düşünmüyorum. Eğer mutsuz ederse 14 günlük iade hakkınızı kullanırsınız.

Bilgisayarı YAZILIMSAL olarak temiz tutun, yeterli olur. RDNA 4'e hiçbir kartına vermediği kadar destek veriyor AMD. Pişman olunacak bir sipariş olduğunu düşünmüyorum. Eğer mutsuz ederse 14 günlük iade hakkınızı kullanırsınız.
Maalesef asıl tereddütüm 14 günlük iade sürecinden kaynaklanıyor. Çünkü haftaya salı günü Türkiye' ye gelip sipariş ettiğim bütün bilgisayar parçalarını aldıktan sonra KKTC'ye döneceğim ve bir daha iade şansım olmayacak. Bu yüzden diğer parçalarda da en sorunsuz seçenekleri tercih etmeye çalıştım. Hepsi çok içime sindi fakat AMD ekran kartı konusunda sizlerin yorumlarınıza ihtiyacım var. Yukarıda cevap yazan arkadaşlara da buradan teşekkür ederim.

İdare etmek için RX 9060 XT alınmaz, sizin yerinizde olsam ikinci el RTX 2060 gibi bir şey alırdım. Sonrasında 9070 XT ya da 5070 Ti filan gömerdim.

Şahsen 5070 kullanmış olarak asla tavsiye etmiyorum. 9060 XT 1080P'de oldukça yeterli, illa yükselteceğim diyorsanız 9070 XT alın veya düz 9070 alın 5070'den daha iyi performans verecektir. 9070 XT ve 5070 Ti bayağı fark yaratır, fiyata göre de en iyisi 9070 XT almanız olur.