Merhaba, dün linkteki Sapphire Pulse 9070XT model ekran kartını satın aldım. Kartı sisteme takmadan önce DDU ile eski karta ait driverları kaldırdım. Ancak kartla ne denedimse HDMI ve DisplayPort'tan görüntü almayı başaramadım. Yaptığım işlemleri aşağıya özetliyorum. Bu arada Windows 10 64 Bit kullanıyorum. Eksik görüp sormak istediğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz teşekkürler.
MSI X570A Pro model anakart için BIOS güncellemesi yaptım.
BIOS'tan UEFI / CSM ayarlarını UEFI yaptım.
Anakart üzerinde hata LED'i yanmıyor.
Siyah ekrandayken klavyenin caps ve NumLock tuşları basıldığında tepki veriyor.
Siyah ekrandayken Win+CTRL+Shift+b yaptığımda herhangi bir değişiklik görünmüyor.
Corsair RM750 model modüler PSU kullanıyorum. Ekran kartını beslemek için PSU'dan çıkan 2 farklı kabloyu kullanıyorum. Çoğaltmaları (Daisy Chain) kullanmıyorum.
Denedim. Smart Monitör kullanıyoruz. HDMI ile bağladğımda bir şeyin bağlandığını algıladı lakin giriş yöntemi olarak HDMI'a aldığımda. Sinyal olmadığı için 60 saniye sonra kapanacağını yazdı. Ayrıca siyah ekrandayken klavyeden Caps ve NumLock tuşlarına bastığımda ilgili ışıklar yanıp sönüyor. Tahminimce cihaz Windows 10'u açıyor ama ekrana görüntü vermiyor.
Abi bu etiketler bir yerde hazır duruyor da oradan kopyala yapıştır yapıyorsun, değil mi? Umarım hepsi ezbere değildir.
Farklı bir port denediniz mi? @Bay
Abi bu etiketler bir yerde hazır duruyor da oradan kopyala yapıştır yapıyorsun, değil mi? Umarım hepsi ezbere değildir.
Farklı bir port denediniz mi? @Bay
DDU ile tekrar driverları kaldırdım ve jumperdan BIOS'u resetledim. Yeni ekran kartını takıp denediğimde sonuç yine aynı.
Edit: bios resetlendikten sonra anakarttan VGA lambası yanmaya başladı. Bu normalde benim eski ekran kartım ile de yanıyordu. BIOS dan erp ready -> on , vga detection -> off yaparak düzeltiyordum. Aksi halde bilgisayarı kapatınca açamıyordunuz. İlla fişi çekmek gerekiyordu. Bunun için technopatta konu açmıştım. Çözüm bulamamıştık o zamanlar.