ahlatgem

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim.

Termal pad değişimi yapabilirim fakat ekran kartımın termal padinin kaç mm olduğunu bilmiyorum.

Ekran kartım, RX 6700 Sapphire OC version 10 GB

Hotspot sıcaklığım bir hayli fazla.

65 derecenin üstüne çıkmıyor normal sıcaklığım fakat hotspot sıcaklığım fazla. Bu kartın bu hotspot değerlerini görmesi çok zor çünkü yaklaşık 10 aydır kullanıyorum.

Termal pedin bir tanesi delinmiş desem yeridir, uzun ve ince olan kısım, pedleri değiştirenler bilir. Termal macun MX-6 kullandım, orijinal. Biraz daha düşürdü fakat tamamen pedden dolayı bu sıcaklıkları alıyorum. Mm konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Fotoğrafta gördüğünüz karta sahibim.
Yardımcı olabilir misiniz?

1760874747921.webp

1760874949293.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar hepinize iyi günler dilerim.

Termal pad değişimi yapabilirim fakat ekran kartımın termal padinin kaç mm olduğunu bilmiyorum.

Ekran kartım, RX 6700 Sapphire OC version 10 GB

Hotspot sıcaklığım bir hayli fazla.

65 derecenin üstüne çıkmıyor normal sıcaklığım fakat hotspot sıcaklığım fazla. Bu kartın bu hotspot değerlerini görmesi çok zor çünkü yaklaşık 10 aydır kullanıyorum.

Termal pedin bir tanesi delinmiş desem yeridir, uzun ve ince olan kısım, pedleri değiştirenler bilir. Termal macun MX-6 kullandım, orijinal. Biraz daha düşürdü fakat tamamen pedden dolayı bu sıcaklıkları alıyorum. Mm konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Fotoğrafta gördüğünüz karta sahibim.
Yardımcı olabilir misiniz?

Eki Görüntüle 193867

Eki Görüntüle 193868
Sapphire RX 6700 ekran kartı için termal pad kalınlığı genellikle 1 mm ve 2 mm arasında değişir. İşte hızlıca adım adım öneriler:

1. Termal Pad Kalınlığını Kontrol Et: Ekran kartının üst kısmındaki soğutucu ile grafik çekirdeği arasındaki termal pad genelde 1 mm, bellek modülleri için ise 1 mm veya 2 mm kalınlık kullanılmaktadır.

2. Kartı Demontaj Et: Kartınızı sökerek mevcut termal pedlerin kalınlığını kontrol edin. Eğer bir termal pad delinmişse, yenisiyle değiştirmeden önce kalınlığı netleştirmeniz faydalı olacaktır.

3. Termal Pad Seçimi: İhtiyacınıza göre 1 mm veya 2 mm kalınlığında termal pad satın alabilirsiniz. Pedlerin kalite ve iletkenlik özelliklerine de dikkat edin.

4. Uygulama Yöntemi: Yenilenen termal padleri uygulamadan önce yüzeyleri temizlemeyi unutmayın.

5. Takip Et: Değişim sonrası sıcaklıkları izleyin, hotspot sıcaklığında düşüş varsa başarı sağladınız demektir.

Eğer daha spesifik bir kalınlık veya model hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa, total çözüm için bir kaynak ya da inceleme bulmanızı öneririm.