Tüketici düşmanı bir firma aslında HP. Bir sorun çıktığında kaçacak delik arıyor ve o sorunu kendin düzelteme diye elinden geleni yapmasıyla ünlü. Mesela tüketiciye yapılabilecek en iğrenç şeyi yapıp BIOS whitelist koyuyorlar ürünlere, sadece bunların seçtiği belli başlı parçaları anakart ve BIOS kabul ediyor gerisinde sistem boot etmiyor bile. Diyelim ki eskilerden bir HP laptop var Wi-Fi kartı zamanla bozuldu, söküp yerine bulduğun en iyi kartı takamazsın ille bunların orijinal kartının aynısını takacaksın yoksa laptop kara ekranda kalır "ühühü de benim orijinal Wi-Fi gitti eman eman" diye zırlar. Bazı modellerde istediğin RAM'i takmıyorsun whitelistten dolayı, bazılarında SSD değişmiyor vb. bir sürü çeşidi var. Adam gibi bir servisleri de yok hala satılmakta olan yepyeni bir laptop almadığın sürece parçasını bulamıyorsun veya çok uzun bekleme süreleri + çok yüksek fiyat veriyorlar. Lenovo falan da whitelist işindeydi ama hiçbir firma HP kadar işin suyunu çıkarmadı. Kötü ününden dolayı millet HP'den soğudu. Hala yeterli işlemcisi olan bir laptopun olduğunu düşün diyorsun ki ben buna eGPU takayım birkaç yıl daha kullanayım, hop HP denen eleman Wi-Fi kartı yuvasından eGPU yapmanı itinayla engellemiş. O yuvanın hızı fena değil SSD yapıyorlar tam oraya takmalık oo diyorsun ne güzel ama hop HP denen eleman onu da engellemiş.
Neyse, coil whine konusunda ben olsam bu kadar kafaya takmazdım çünkü artık o kadar yaygın ki değişim de iade de yapmaya değmez olarak bakıyor firmalar. Paketi açıp aleti takmadan da kontrol etme şansın yok, açılmış paket de firmaların iade almamak için en büyük bahanesi zaten. Amazon'la şansın yaver gitmiş ama sıradaki sefere ne coil whine olup olmayacağının ne de iade edip edemeyeceğinin garantisi yok. Müşteri hizmetlerine yazıp eğer varsa hazır sistemlerde falan denenmiş, coil whine olmadığı kesin olan bir ekran kartı bulup yollar mısınız kutusu açık olabilir hiç sıkıntı yok falan demeyi deneyebilirsin.