tylerdurden3

Başarılı
Merhaba arkadaşlar dun actigim konudan sonra yeni bir karar verdim dunkü konu.

Soyle, internetteki en ucuz rx 7700xt 18k bandinda o da Sapphire markasina ait ancak ortada soyle garip bir durum var. Sinerji bilgisayarda Sapphire rx 7800xt de o fiyatta ve benim kafam bayağı karisti cunku Sinerji Bilgisayar'in iade konusunda bana problem cikartabilecegini dusunuyorum. Eger onda da ayni problemi yasarsam (coil whine) bu durumda sizler olsaniz ne karar verirdiniz? Yani ne bileyim rx 7800xt'de de coil whine problemi yasarsam iade etmek isterim.
Cevap veren arkadaslara simdiden teşekkür ederim.
rx 7700xt
rx 7800xt

İade takıntılı biriysen tek adresin Amazon olsun. Ben 1 hafta önce MSI Ventus 4070 Super aldım taktım ısısını beğenmedim. İade başlattım açıklamaya beğenmedim yazdım bir sonraki gün kargoladım. Ulaştı aynı gün iade onaylandı paramı verdiler.

Evet kesinlikle iade konusunda HP ve Amazon uzmuyor tuketiciyi. Ki şu anda kullandigim RX 7700XT i Amazon'dan aldim onu iade edecegim simdi lakin dedigim gibi Sinerji bu konuda beni tereddute dusuruyor ( Sinerji )

Amazon hariç %99 firma iade/değişim yapmaz.
Sapphire ve ASUS TUF 10 fazlı. XFX merc ve PowerColor hellhound 11 fazlı. 11 fazlı modellerden tercih etmeniz daha iyi olur. PowerColor'da cw çıkanda çok var bu arada. Ben olsam XFX alırdım.

Amazon hariç %99 firma iade/değişim yapmaz.
Sapphire ve ASUS TUF 10 fazlı. XFX merc ve PowerColor hellhound 11 fazlı. 11 fazlı modellerden tercih etmeniz daha iyi olur. PowerColor'da cw çıkanda çok var bu arada. Ben olsam XFX alırdım.

Hocam ben şu anda elimden geldigince en uygun olani almaya calisiyorum iade edecegim 7700XT 17k alacagim ustune ya 1300TL daha ekleyip Sapphire 7700XT alacagim ya da 1600TL daha ekleyip yine Sapphire 7800XT alacagim.

Tüketici düşmanı bir firma aslında HP. Bir sorun çıktığında kaçacak delik arıyor ve o sorunu kendin düzelteme diye elinden geleni yapmasıyla ünlü. Mesela tüketiciye yapılabilecek en iğrenç şeyi yapıp BIOS whitelist koyuyorlar ürünlere, sadece bunların seçtiği belli başlı parçaları anakart ve BIOS kabul ediyor gerisinde sistem boot etmiyor bile. Diyelim ki eskilerden bir HP laptop var wifi kartı zamanla bozuldu, söküp yerine bulduğun en iyi kartı takamazsın ille bunların orijinal kartının aynısını takacaksın yoksa laptop kara ekranda kalır "ühühü de benim orijinal wifi gitti eman eman" diye zırlar. Bazı modellerde istediğin RAM'i takmıyorsun whitelistten dolayı, bazılarında SSD değişmiyor vb. bir sürü çeşidi var. Adam gibi bi servisleri de yok hala satılmakta olan yepyeni bi laptop almadığın sürece parçasını bulamıyorsun veya çok uzun bekleme süreleri + çok yüksek fiyat veriyorlar. Lenovo falan da whitelist işindeydi ama hiçbir firma HP kadar işin suyunu çıkarmadı. Kötü ününden dolayı millet HP'den soğudu. Hala yeterli işlemcisi olan bir laptopun olduğunu düşün diyorsun ki ben buna eGPU takıyım birkaç yıl daha kullanayım, hop HP denen eleman wifi kartı yuvasından eGPU yapmanı itinayla engellemiş. O yuvanın hızı fena değil SSD yapıyorlar tam oraya takmalık oo diyorsun ne güzel ama hop HP denen eleman onu da engellemiş.

Neyse, coil whine konusunda ben olsam bu kadar kafaya takmazdım çünkü artık o kadar yaygın ki değişim de iade de yapmaya değmez olarak bakıyor firmalar. Paketi açıp aleti takmadan da kontrol etme şansın yok, açılmış paket de firmaların iade almamak için en büyük bahanesi zaten. Amazon'la şansın yaver gitmiş ama sıradaki sefere ne coil whine olup olmayacağının ne de iade edip edemeyeceğinin garantisi yok. Müşteri hizmetlerine yazıp eğer varsa hazır sistemlerde falan denenmiş, coil whine olmadığı kesin olan bir ekran kartı bulup yollar mısınız kutusu açık olabilir hiç sıkıntı yok falan demeyi deneyebilirsin.

Tüketici düşmanı bir firma aslında HP. Bir sorun çıktığında kaçacak delik arıyor ve o sorunu kendin düzelteme diye elinden geleni yapmasıyla ünlü. Mesela tüketiciye yapılabilecek en iğrenç şeyi yapıp BIOS whitelist koyuyorlar ürünlere, sadece bunların seçtiği belli başlı parçaları anakart ve BIOS kabul ediyor gerisinde sistem boot etmiyor bile. Diyelim ki eskilerden bir HP laptop var Wi-Fi kartı zamanla bozuldu, söküp yerine bulduğun en iyi kartı takamazsın ille bunların orijinal kartının aynısını takacaksın yoksa laptop kara ekranda kalır "ühühü de benim orijinal Wi-Fi gitti eman eman" diye zırlar. Bazı modellerde istediğin RAM'i takmıyorsun whitelistten dolayı, bazılarında SSD değişmiyor vb. bir sürü çeşidi var. Adam gibi bir servisleri de yok hala satılmakta olan yepyeni bir laptop almadığın sürece parçasını bulamıyorsun veya çok uzun bekleme süreleri + çok yüksek fiyat veriyorlar. Lenovo falan da whitelist işindeydi ama hiçbir firma HP kadar işin suyunu çıkarmadı. Kötü ününden dolayı millet HP'den soğudu. Hala yeterli işlemcisi olan bir laptopun olduğunu düşün diyorsun ki ben buna eGPU takayım birkaç yıl daha kullanayım, hop HP denen eleman Wi-Fi kartı yuvasından eGPU yapmanı itinayla engellemiş. O yuvanın hızı fena değil SSD yapıyorlar tam oraya takmalık oo diyorsun ne güzel ama hop HP denen eleman onu da engellemiş.

Neyse, coil whine konusunda ben olsam bu kadar kafaya takmazdım çünkü artık o kadar yaygın ki değişim de iade de yapmaya değmez olarak bakıyor firmalar. Paketi açıp aleti takmadan da kontrol etme şansın yok, açılmış paket de firmaların iade almamak için en büyük bahanesi zaten. Amazon'la şansın yaver gitmiş ama sıradaki sefere ne coil whine olup olmayacağının ne de iade edip edemeyeceğinin garantisi yok. Müşteri hizmetlerine yazıp eğer varsa hazır sistemlerde falan denenmiş, coil whine olmadığı kesin olan bir ekran kartı bulup yollar mısınız kutusu açık olabilir hiç sıkıntı yok falan demeyi deneyebilirsin.

Yazdığınız her şeye katılıyorum Amazon dışında. Böyle durumlarda Amazon candır. Bırakın sorunu sadece beğenmedim deyin iade alırlar. Tecrübe ile sabittir 1 hafta önce ekran kartı aldım jelatinlerini söktüm 1 dün denedim sevmedim. İade talebi başlattım açıklamaya beğenmedim yazdım ısınıyordu ama performans gibi sorunu yoktu çalışıyordu 1 günde kargo ulaştı ulaştığı gün depoda bekledi sonraki gün iade onaylandı paramı verdiler. Daha önce abartısız 7 8 tane elektronik ürünü iade etmisimdir hiçbir şekilde bir tanesi red yemedi. Ya da servise göndereceğiz bekleceksin denmedi.

Yazdığınız her şeye katılıyorum Amazon dışında. Böyle durumlarda Amazon candır. Bırakın sorunu sadece beğenmedim deyin iade alırlar. Tecrübe ile sabittir 1 hafta önce ekran kartı aldım jelatinlerini söktüm 1 dün denedim sevmedim. İade talebi başlattım açıklamaya beğenmedim yazdım ısınıyordu ama performans gibi sorunu yoktu çalışıyordu 1 günde kargo ulaştı ulaştığı gün depoda bekledi sonraki gün iade onaylandı paramı verdiler. Daha önce abartısız 7 8 tane elektronik ürünü iade etmisimdir hiçbir şekilde bir tanesi red yemedi. Ya da servise göndereceğiz bekleceksin denmedi.

Prime üyesiyim zaten hep iyi davranıyorlar sorunları çözüyorlar Amazon'la şansın yaver gitmiş derken bu kerelik iade almışlar demedim, farklı firma yerine Amazon olması yaver gitmiş dedim. Hepsiburada da bir kere açtığım tableti geri almıştı kalem destekli yazmasına rağmen desteklemediği için. İncehesap'tan falan alsaydım başıma kalırdı.

Prime üyesiyim zaten hep iyi davranıyorlar sorunları çözüyorlar Amazon'la şansın yaver gitmiş derken bu kerelik iade almışlar demedim, farklı firma yerine Amazon olması yaver gitmiş dedim. Hepsiburada'da bir kere açtığım tableti geri almıştı kalem destekli yazmasına rağmen desteklemediği için. İncehesap'tan falan alsaydım başıma kalırdı.

Hocam vallahi ben Amazon'dan cok HP kullanıyorum bir suru iade islemi gerceklestirdim hicbirinde almayiz demediler ben fazlasiyla memnunum.