348375

Becerikli
Son düzenleyen: Moderatör:
1-2 banka dışında geneli 3 ve 6 taksit bilginiz olsun. Hepsi WorldCard olanlar için süper fiyat.

Screenshot_1.webp

1-2 banka dışında geneli 3 ve 6 taksit bilginiz olsun. Hepsi WorldCard olanlar için süper fiyat.

Eki Görüntüle 230338
Bu kart güzel ama altta attığım karta biraz daha verip almak daha mantıklı. Pulse'lara pek güven olmuyor.

Bu kart güzel ama altta attığım karta biraz daha verip almak daha mantıklı. Pulse'lara pek güven olmuyor.

Bunun ne artısı var ki?

@Telefonunu Çıkra hangisi dersin.

(Fiyattan bağımsız) Kendimi alıntılıyorum ;
  • ASRock Steel Legend:
    Isı karakteri olarak biraz garip bir kart. Tercih edilebilir ancak ne olduğunu bilmek iyi olur.
    Öncelikle RX 9070 XT'de fan RPM'leri Gigabyte'ın aksine çok daha başarılı. Core sıcaklığı ise harika. Ancak Hotspot ve memory sıcaklıkları, Core sıcaklığından bariz yüksek. Bu olay Steel Legend'ın maskesini düşürüyor.
    RX 9070'lerde gördüğüm kadarıyla Gigabyte ile benzer sıcaklıklarda daha düşük fan devirlerinde sağlıyor. Gigabyte'da Q ve P BIOS olduğundan bu söylediğim biraz bulanık.
    Özetle 9070'te yenur. RX 9070 XT'de ise bu kusurlarının farkında olarak seçilir.

• ⚠️🚨Powercolor Reaper 3X: (Düzenlendi - 22.12.2025)
    RX 9000 serisinde, RX 7000 serisi kadar rekabetçi bir model olduğunu düşünmüyor-dum... Taki Hardware Unboxed yeni testi yayınlayana kadar.
    Bu yüzden bu kısım için 14.10.2025 tarihinde düzenlenmesi planlandı, 22.12.2025'de uygulandı ve konumu değişti.
    -İnce yapısı olması birinci eksisi. Her ne kadar RX 9070'lerdeki sıcaklıkları daha iyi olsa da 9070 XT'yi pek iyi dizginleyemiyor. Pek tercih edeceğim bir model değil.-
    Ufak boyutları, hava sirkülasyonu kötü olan kasalarda kullanım için biraz can sıkıcı. Farklı bir testte sıcaklıkların baya yüksek çıktığını gördüm.
    Normalized 40db değerlerinde Pulse daha serin çalışmış. Buna karşılık Reaper, stock değerlerde 200 rpm daha yüksek çalışarak Pulse'dan daha başarılı çıkmış. Isı karakteri olarak Pulse'un sapıttığı yerde üslubunu korumuş.
    Asıl sorun VRM sıcaklıklarında. Az güç çekmesine rağmen VRM'ler sıcak çalışıyor. Bu yüzden daha yukarı çıkmasını mantıklı görmüyorum.

• Sapphire Pulse 3X:
    RX 9070'teki Pulse modeli iki fanlı bu yüzden RX 9070 XT'yi referans alacağım. Ayrıca 3 fanlı Pulse ve Pure arasında biraz fark var.
    Core ve Memory sıcaklıkları pek iyi sayılmaz ancak Hotspot sıcaklıkları, fan RPM'lerine de göre muazzam. Bunda Pulse serisinin çok fazla güç çekmemesi de etkilidir.
    9070 XT'lerde tercih edilebilecek bir modeldir. Fan devirleri ve sıcaklık değerleri yüzünden buraya konumlandırıyorum.
    [Yazılımsal sorunlar değerlendirmeye dahil değil]

• Sapphire Pure 3X:
    “Pulse'tan daha iyi” dedikten sonra hemen önünde görmek biraz bruh moment oldu. Normalde yan yana konumlandıklarını söylerdim ancak 3 fanlılarda durum biraz daha farklı.

Öncelikle RX 9070'lerde Pulse'lar 2 fanlı iken, Pure'lar 3 fanlıdır. Bu da onu RX 9070'te ister istemez daha başarılı yapıyor. RX 9070 XT'de ise bazı konularda birbirlerine benzeseler de farklılıkları vardır.

Pure'ların fan devirleri, güç tüketimi ve saat hızları daha yüksektir. Bu en bariz fark. Soğutma performansına gelecek olursak Core ve Güç Beslemelerinin sıcaklığı bariz bir şekilde Pulse'tan daha iyi. Memory Temp ve Hotspot ise yakın. Aradaki güç tüketimi ve fan devrini hesaba katarsak farkını ortaya koymuş diyebilirim. Pulse'un iyileştirilmiş versiyonu diyebilirim.

Isı değerleri risk taşıyor mu?
İki kart da rezalet ısılarda çalışmıyor. Giriş seviye model olmalarından yüksek.

AVG değerleri ;
Pulse
: 1200 Rpm, 62 gpu, 82 hotspot, 90 memory (samsung), 86 vrm
SteelLegend : 1700 Rpm, 56 gpu, 88 hotspot, 88 memory (hynix), 76 vrm

40 db ses seviyesi değerleri ;
Zorla 40db olacak şekilde sabitlenir = ses seviyesini anlatır. Sıcaklıklar, avg değerlerden çok yükselirse daha fazla fan açmaya ihtiyacı vardır. Eğer avg değerlerden daha serin ise zorla 40db'e çıkarmak için daha fazla fan açtırmışlardır.

Pulse : 50 gpu, 71 hotspot, 78 memory (samsung), 68 vrm
SteelLegend : 55 gpu, 84 hotspot, 85 memory (hynix), 71 vrm

Bunun yanında SteelLegend 40db normalized'da Throttle yemiş. 2530 lara çıkabilirken 2490'lara kadar inmiş. Pulse orada 2600+ Clock speed'lere çıkmış.

Pulse üzer mi yazılımsal sorunlar vs yazmışsınız
Herkes "Sapphire yazılım sorunlu" falan diyor, "kanıt veya delil var mı?" diye sorunca ortalıktan yok oluyorlar. Ben de anlamadım onu.
Kendimi safe'e almak için yazdım.

Taksit + BAHAR1000 kodu ile 33.4k'ya geliyor. 6 ay taksit de varken hafif bi undervolt ile kullanılabilir.

@michaelscofield sen ne diyon kral?