Makaleler
5
Bugün araç muayeneden kaldı. 4 tane kusur var 3'ü far ile ilgili. Beyaz farlar olduğu için kaldı. Önceki sarı farları taktık onlar da karanlıkta çok zorluyor. Güçlü bir sarı ışık önerisine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Selam. Osram ürünlerini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bütçenizi göremedim, H7 ve H4 tercih edilebilir.

Bizzat kullanıyorum osram, hocam önermiş bende tavsiye ederim. Hem uzun ömürlü, hem de kalite.
Peki hocam daha ucuzu var mı? Vizeden geçtikten sonra eski beyaz ışıkları geri yerine takayım mı? Bütçe konusunda ortalama fiyatlarını bilmiyorum.

Lütfen beyaz far takmayın hocam sistemde orijinal mercek sistemi yoksa. Çanak mahvediyor karşıdaki insanın gözünü. İlla takacaksanız gündüzlere takın ki göz almasın. Osram ve Philips kalitelidir, bir çok marka Osram kullanır.
Bizim farlar yere bakıyor hocam. Sarılar daha çok alıyor göz bence.

Bizim farlar yere bakıyor hocam. Sarılar daha çok alıyor göz bence.
Sarıdan kastınız limon sarısı ise o da göz alır. Dediğim daha çok geri vites lambası renginde. Halojen ampullerin lümenleri genel olarak LED'ler kadar yüksek olmadığından göz almıyor. Hele yukardaki kişi rampayı iniyor ve siz bekliyorsanız projeksiyon gibi adeta.

Sarıdan kastınız limon sarısı ise o da göz alır. Dediğim daha çok geri vites lambası renginde. Halojen ampullerin lümenleri genel olarak LED'ler kadar yüksek olmadığından göz almıyor. Hele yukardaki kişi rampayı iniyor ve siz bekliyorsanız projeksiyon gibi adeta.
Geri vites lambası renginde alsam ceza yer miyim?

Hocam muayneden sonra, geri takmayın. Sarı ile devam edin, yakında beyaz olanlar zaten yasaklanacak. Muhtemelen ilk çevirmede ceza yersiniz. Orijinal halojen, LED ve beyaz ışık arasında mühendislik farkı var. Karşı tarafın da gözünü alma sebebi, iç kısmın LED ve beyaz ışığa uyumlu olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü üretilirken farın yapısı daha farklı üretiliyor. Millet takıyor ama, gözlerimiz kör oluyor yolda. :D