Bu sıralar şarjlı diş fırçası almayı düşünüyorum fakat kafam çok karışık. İnternette gereksiz diyenlerle, güzel ürün diyenler ya da hiçbir işe yaramıyor diyenlerin sayısı eşit. Şarjlı diş fırçası kullanan arkadaşlar deneyimini aktarırsa sevinirim. Hangi modeli kullandığınızı da söylerseniz güzel olur.
Detaylar
Kim cevapladı?Yani eğer Oral-B seviyesinde bir ürün düşünürseniz ve sürekli mütemadiyen kullanacaksanız epey fark oluyor ama birden fazla kullanımda fırça maliyeti yükseliyor. Tabi şuan fiyatları da abuk bir seviyede olabilir
- Ben de Oral-B Genius Pro 9000 var. Epey uzun zamandır da kullanıyorum ama yıllar içinde tabi gerek sesten gerek bazı kişisel sebeplerle kullanımında azalma oldu.
- O yüzden bir adet normal fırça da daima bulundururum ama en kötü ihtimal 2-3 günde bir ya da gün içi (sabah ya da akşam elektrikli, diğer kullanımlarda elektrikli gibi) kullanırım.
- Fakat hala bazı ayarlarını çözemediğim ve efektif kullanamadığımı düşündüğüm için üç ayarını kullanıyorum ama diş minesinde gerçekten fark yaratıyor. (Uygulamasıyla kullanırsanız fırçalama süresi normalden biraz daha uzayabiliyor.)
- Oral-B minimalinde konuşursak (ki bildiğim başka aynı profesyonellikte bir marka ürünü ülkemizde olan olmadığından) tüm serilerin ilk ürününden sonrakiler de yazılım ve ergonomi farklılığı var ama temeli aynı yani en üst segmente illa çıkmanıza gerek yok.
@NanoMetre
Yorumunuz için teşekkür ederim, hocam. Temizleme konusunda, özellikle arka tarafı temizleme konusunda internette zorluk yaşayanlar var mış. Arka dişleri fırçalarken sorun yaşadınız mı? Bir de diş etine ve diş minesine zarar veriyor diyorlar. Siz böyle bir sorun yaşadınız mı?
Yorumunuz için teşekkür ederim, hocam. Temizleme konusunda, özellikle arka tarafı temizleme konusunda internette zorluk yaşayanlar var mış. Arka dişleri fırçalarken sorun yaşadınız mı? Bir de diş etine ve diş minesine zarar veriyor diyorlar. Siz böyle bir sorun yaşadınız mı?
Şarjlı diş fırçasının bir zararını veya eksikliğini görmedim. Sadece şarjına dikkat edin ve yedekte her zaman bir adet normal diş fırçası bulundurun. Diş fırçalama kısmı 3 ayda bir veya çok yıprandığını düşündüğünüzde değiştirin. Orijinal fırça maliyetleri biraz fazla ama indirime girerse 3-5tane alıp kenara koyarsınız.
- Makaleler
- 17
Annem geçen sene evdeki herkese almıştı, olmasa da olur bir ürün tamamen. Bence gerek yok, normal fırçayla fırçalamanın verdiği temizlik hissini de vermiyor bence.
İşte orada fırçayı bilinçli kullanmak gerekiyor. Cross Action ile sürekli fırçalama yapmak isterseniz güzel temizlik yapar ama günde üç kere fırçalarken diş etlerini de aradan bu fırçayla çıkarayım derseniz kanama görülebilir. Tabi burada biraz diş macunun biraz da kişinin diş eti yapısının da önemi var. Ben ilk kullandığım zamanlarda oluyordu sonra fırçaların özelliklerini öğrenip ona göre kullanınca sorun yaşamamaya başladım ama dediğim gibi özellikle gece geç - sabah erken saatlerde (tek yaşamıyorsanız) ve dışarıda kullanımı ses konusunda sorun olabiliyor.@NanoMetre
Eklemeyi unuttum: Fırça gibi cihaz ve modelde önemli. Bazısında eş anlı diş takibi var, bazısında sadece basınç sensörü ile takip ederek var. Uygulama olmadan kullanmak için biraz pratik gerekiyor. Arka dişler de sanırım ağız açıklığıyla alakalı zira sapı yeterince uzun, benim erişemediğim bölge yok.