Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Daffy Duck

Üstün
Yer
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar.

Geçenlerde bu SSD'yi aldım ve kendim takacağım. Daha önce hiç SSD takmadım o yüzden pek bilmiyorum ve bilgisayarım da biraz eski. Sizlere birkaç sorum var yanıtlayanlara şimdiden teşekkür ederim.

1.

1724081021054.webp

2.

1724081129092.webp

3.

1724081298959.webp

Teşekkürler.

Son olarak eklemeyi unutmuşum aldığım ssd'nin okuma yazma hızı 550-540. Kablo hızı ne kadar sınırlar? Okuma yazma hızı kaç olur?

Çözüm
  1. O bir giriş değil disk jumper'ı. Jumper ile disk, eski sistemler için SATA 2-1 moduna alınabilir.
  2. SATA portları fiziksel olarak aynıdır. Portun tipine bakarak standardı söylenemez. Kabloyu ne alırsan al, anakart 2.0 ise SSD o hızda çalışır.
  3. Hangi plakadan bahsettiğini anlamadım. Diskteki kabloyu söküp SSD'ye takacaksın.
  1. O bir giriş değil disk jumper'ı. Jumper ile disk, eski sistemler için SATA 2-1 moduna alınabilir.
  2. SATA portları fiziksel olarak aynıdır. Portun tipine bakarak standardı söylenemez. Kabloyu ne alırsan al, anakart 2.0 ise SSD o hızda çalışır.
  3. Hangi plakadan bahsettiğini anlamadım. Diskteki kabloyu söküp SSD'ye takacaksın.

Çözüm
Anakartın modelini bilmiyorum All in One PC kullanıyorum. İçini açıp baktım fakat çok karışık yine bulamadım. Kullandığım bilgisayarın modeli ise NAD 3220-4L35V.

anakart 2.0 ise SSD o hızda çalışır.
Anakartın da modelini bilmediğim için anca SSD'yi alınca anlaşılacak herhalde.

Hangi plakadan bahsettiğini anlamadım. Diskteki kabloyu söküp SSD'ye takacaksın.
Plaka dediğim siyah çembere benzeyen kısım. Kabloyu söküp direkt takmayı deneyeceğim, teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.