İşler iyice tuhaflaştı

ChatGPT sayesinde şunları yaptım. Anakart chipset metal tabakayı söktüm çünkü ASMedia chip oranın altındaydı. Daha sonra 8 pin olan chip kontrolcüsü mü devresini mi ilgilendiren neyse onu buldum. 1 ve 2 pinlere kısa devre yaptım önce, elimi pinlerden çekmeden bilgisayarı açtım ve açılırken zaten Debug sayacı çok farklı numaralar verdi, ardından siyah ekrana düştü, ve orada şu görüntü çıktı. Tabi bu arada pinlerden kısa devre yapmayı bıraktım. Detected ATA/ATAPI Devices...Lakin hala firmware yüklemeye çalışırken her şey NA görünüyor. Bunu MSI iletişime yazdım yarın cevap verirler. Elimde bi SATA disk olsaydı denerdim. Ama herhalde başardım bir şeyleri...Umarım.
Eki Görüntüle 278878
Güncelleme

Gittim Internet cafeden 2 tane SATA disk aldım, biri HDD diğeri SSD. Her ne kadar BIOS giriş ekranında ve içinde SATA görünsede Windows üzerinde sürücü hatası 31 ve ünlem işareti oluyor, ve fiziksel olarak hiçbir şekilde diskleri görmüyor. Ubuntu denedim firmware yüklemeyi ama Windows üzeri aldığım benzer hataları aldım. Firmware soft brick olmuş. Neyse konu artık kapanabilir. Geriye tek şey kaldı oda ilgili SPI flash atan donanımlar, onlarlada uğraşamam. En kötü boş olduğum bir zaman garantiye yollarım hallederler. En azından sıçrama yapmadığını onayladılar Garanti ve MSI destek ekibi...