Yk1967

Uzman
Yer
Ankara
Arkadaşlar herkese merhabalar. Bilgisayarımda 10-15 saniye takılma oluyor, bazen dosyaları geç açıyor. Bilgisayar bazen ASUS yazısında çok kalıyor... Masaüstünde boş dururken vs bir anda uygulamalar ve görev çubuğundaki tüm şeyler gidip 5-10 saniye sonra geri geliyor. SSD SATA kablosunu çıkarıp takınca geçici düzeliyor, yarım saate gene eskisine dönüyor. 2 farklı SATA kablosu da denedim, gene aynı. SSD'nin durumunu resimde paylaşıyorum, sizce sorun SSD kaynaklı mıdır?

Adsız.webp

BIOS ayarlarından SATA mode hangisinde, AHCI mi RAID veya IDE mi? Eğer DDR3 bir anakarta sahipsen, RAID'de olmalı ama yeni ise yani DDR4 veya DDR5 ise AHCI'ye almanı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarından SATA mode hangisinde, AHCI mi RAID veya IDE mi? Eğer DDR3 bir anakarta sahipsen, RAID'de olmalı ama yeni ise yani DDR4 veya DDR5 ise AHCI'ye almanı tavsiye ederim.

DDR4 ASUS Prime B450M K anakart.

Şimdi baktım "AHCI"daymış zaten.

BIOS ayarlarından SATA modunu AHCI'ye al. Eğer işe yaramazsa, SSD'ye takılı olan güç kablosunu, bu daha geniş olan 15 pinli olandan bahsediyorum, onu Power Supply'den gelen farklı bir güç kablosuna bağla. Bu da işe yaramazsa, anakartta farklı bir SATA girişine de dene. Bu da işe yaramazsa, SSD'de bir problem olabilir. Bazı SSD modellerinde veya markalarında DRAM koymayabiliyorlar, bu da bazen gecikmelere veya donma, yavaşlamalara neden oluyor.

DDR4 ASUS Prime B450M K anakart.

Şimdi baktım "AHCI"daymış zaten.

Belirttiğim gibi.

Son düzenleyen: Moderatör: