Que

Yetkin
Makaleler
4
Yer
adana
Merhaba, hayırlı forumlar. Geçtiğimiz günlerde MediaMarkt üzerinden mağazaya gidip stoklar olmadığı için mağazada internet üzerinden satın alım gerçekleştirip MacBook Air M4 16 GB 15" 512 GB satın aldım. Daha bugün elime ulaşan cihazı açtığımda kutu açılımı falan normal iken cihazı açıp kullanmaya başladığımda garanti sürecinin 20 Mart'ta başladığını ve buna ek olarak ise pil sağlığı kısmında ve devir gösteriminde mevcut devir sayısının "2" olduğunu fark ettim. Mağazada da satın almadan önce fiyat ve teşhir veya ikinci el olup olmadığını sorduğumda mağazadaki görevliler bana teşhir veya açılıp tekrar paketlenen bir cihaz olmadığını belirttiler. Bu durum sizce normal mi yoksa fazla bir vakit geçirmeden firma ile iletişime geçip gerekli süreç hakkında bilgi almam gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Devir sayısı fabrikasyon kontrol sürecindeyken artmış olabilir. Garantisi ise Mediamarkt'a ürün satıldığı zaman başlamış olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp garanti bilgilerini güncelleyebilirsiniz faturayla beraber.

Ek olarak Apple Product Check sitesinden kontrol sağladığımda ise garanti süreci şimdi daha bugün başlamış olarak görüntülemekteyim.

Devir sayısı fabrikasyon kontrol sürecindeyken artmış olabilir. Garantisi ise Mediamarkt'a ürün satıldığı zaman başlamış olabilir. Müşteri hizmetlerini arayıp garanti bilgilerini güncelleyebilirsiniz faturayla beraber.
Ürünü satın alma tarihim 11 Nisan. Ek olarak MediaMarkt ile mi iletişime geçeceğim yoksa Apple ile mi bu garanti konusunda?