cidden şu yanlış harcanan paraları üzülüyorum. Bir de yakın zamanda arkadaşıma topladığımız sistem ve fiyatına bakın.
Yabancı marka ekran kartlarına fazla güvenemiyorum.

Evet, gaming Pro modeli ekran kartı alsa süper olurdu. 4K daha ucuz ve tepe modeli, soğutması sağlam. En azından cebinde 4K kalırdı. Sıvı soğutucu kötü, her ne kadar iyi soğutsa ne zaman bozulacağı belli olmaz. Arkadaşın aldığı PSU iyi, kasa ortalama. Üstüne çıkıp amuda kalkmıyorsanız tabii. İşlemci abartılı olmuş, 7800X3D tercih ederek bayağı tasarruf sağlardı. Aralarında değecek fark yok. Biraz daha düzgün toplasak rahat 7800X3D+5080 sistem toplanabiliyormuş.
Şu anlık tek işlemci ve sogutma saçma olmuş sanırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
yabancı marka ekran kartlarına fazla güvenemiyorum
Galax veya Palit'e yabancı diyorsanız 15 yıllık taş gibi Palit ekran kartım var hala çalışıyor ve zamanın Asus ekran kartlarına da taş çıkartır, Asus'a kötü demiyorum ama Galax ve Palit gibi markalar ile Asus ve Msi gibi markalar arasında taş çatlasa max 3 derece oynar o 3 derecenin masrafınıda sana min 10 bin lira fark ödeterek kitlerler.

Not: MSI ve Asus daha şık ve daha cazip duruyor ama taş çatlasa 2 3 derece için 10 bin lira gibi bir fark ödemem, ödenmez. Aynı fiyata olursa o zaman düşünülür.

Galax veya Palit'e yabancı diyorsanız 15 yıllık taş gibi Palit ekran kartım var hala çalışıyor ve zamanın ASUS ekran kartlarına da taş çıkartır, ASUS'a kötü demiyorum ama Galax ve Palit gibi markalar ile ASUS ve MSI gibi markalar arasında taş çatlasa Max 3 derece oynar o 3 derecenin masrafınıda sanamin 10 bin lira fark ödeterek kitlerler.

PNY de iyidir.

Yabancı marka ekran kartlarına fazla güvenemiyorum.

Şu anlık tek işlemci ve sogutma saçma olmuş sanırım?
Hocam, gerçekleri öyle alıştıra alıştıra normal de söylerim ama size açık açık söyledim, tekrar söylüyorum hayatımda gördüğüm 100k üstü toplanmış en berbat sistemlerden biri.

Bu sistem çöp sormadan alınınca gelen pişmanlık hissinin kadını bu konu seçilen parçalar aşırı dandik sıvı soğutmaya ve kasaya verdiğin parayı anakarta ayırsaydın daha faydalı olurdu.

@muhammetaktas122, @Recep Baltaş

PSU kısmında Gamepower zannediyordum, orada bir hata olmuş güç kaynağı evet iyi.

@Xbox 360E, 5080 konusunda ise 105 bin liraya dengeli 5080 sistem toplanabileceğini düşünmüyorum, bazı şeylerden kısılması gerekirdi. 5080'in de aynı belleğe sahipler iken aralarındaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum, ya 5070 Ti'ya 5090, 5090'da profesyonel biri değilsen gereksiz.

Sistem güzel ama bütçeniz ne kadardı bilmiyorum ama SSD DRAM'sız bir modeldi sanırım DRAM'lı model tercih edilebilirdi, kasa Vento markasını pek bilmiyorum, ona yorum yapamayacağım.
Yok DRAM'lı hocam, yeni gördüm mesajı.

Son düzenleyen: Moderatör: