105K, yani bilemedim. Daha gelmediyse sıvı soğutucuyu değiştirin derim. Kullanıyorsanız güle güle kullanın, ısı değerleri bakın derim. @LH44 hocam sistem hakkında net yorum yapabilir.
Etiket için teşekkürler öncelikle.

5000 serisi yeni cıktığında almıştım. 5080 mi alsam diye çok düşünmüştüm, yanlış mı yaptım bilmiyorum.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • Anakart: MSI Pro B840P
  • Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti
  • RAM: Kingston 32 GB Beast EXPO
  • SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB
  • Kasa: Game Booster GBG2851BB
  • PSU: MSI MAG A850GL
  • Sıvı soğutucu: Rampage Helios C17 ARGB

105'e böyle bir sistem. 🤔
Açıkçası parça kalitesi çok dengesiz.

Anakart en kısıtlı model, kasa günü kurtarır, sıvı soğutma gram güven vermiyor.
RAM'lerinizin tam modelini yazabilir misini?

Cidden şu yanlış harcanan paraları üzülüyorum. Bir de yakın zamanda arkadaşıma topladığımız sistem ve fiyatına bakın.
RAM, Samsung çipli. Tek eksi kısımı bu. SSD'de özelleştirme olarak varsa SN5000 seçilebilir.
@Neurotic

Etiket için teşekkürler öncelikle.

105'e böyle bir sistem. 🤔
Açıkçası parça kalitesi çok dengesiz.

Anakart en kısıtlı model, kasa günü kurtarır, sıvı soğutma gram güven vermiyor.
RAM'lerinizin tam modelini yazabilir misini?

RAM, Samsung çipli. Tek eksi kısımı bu. SSD'de özelleştirme olarak varsa SN5000 seçilebilir.
@Neurotic
Kingston 32GB Beast EXPO 6000MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:

@muhammetaktas122 Elindekilerden kurtulabiliyorsan anakart+RAM bu ikisini al zam yemeden.

B840 çipset A620 çipsetle aynı, sadece tak çalıştıra izin verir, başka hiçbir işlevi yok, bu iki çipset ofis PC kullanırsan alırsın sadece. Diğer yandan Samsung çok kötü değil ama aynı paraya Hynix varken neden Samsung alalım. Manuel zamanlama ya da OC desteklemiyor Hynix kadar, onu da tak çalıştır kullanabilirsin.

@muhammetaktas122 elindekilerden kurtulabiliyorsan anakart+RAM bu ikisini al zam yemeden.

B840 çipset A620 çipsetle aynı, sadece tak çalıştıra izin verir, başka hiçbir işlevi yok, bu iki çipset ofis PC kullanırsan alırsın sadece. Diğer yandan Samsung çok kötü değil ama aynı paraya Hynix varken neden Samsung alalım. Manuel zaman ya da OC desteklemiyor Hynix kadar, onu da tak çalıştır kullanabilirsin.
Şu anlık RAM iyi benim hocam.