Samsung iyi değil, kötünün iyisi sadece. Micron en kötüsü, o olsaydı kesin değiş derdim. Samsung olduğu kesin mi bunun HWiNFO'dan baktın mı? Tak çalıştır kullanacaksan problem yapmaz. Zaten tak çalıştır kullanacaksan anakart da değişmene gerek yok. Sadece parayı çöpe atmışsın B840 alarak. AMD dalga geçmek için çıkarttı bu çipseti, milleti nasıl söğüşleriz diye muhtemelen. A620 ile birebir aynı çünkü.

M.2/ I/O Portlar / PCIe slotları falan değişiyor sadece, ofis PC için kullanmak mantıklı, yoksa bu para verilmez.

Samsung iyi değil, kötünün iyisi sadece. Micron en kötüsü, o olsaydı kesin değiş derdim. Samsung olduğu kesin mi bunun HWiNFO'dan baktın mı? Tak çalıştır kullanacaksan problem yapmaz. Zaten tak çalıştır kullanacaksan anakart da değişmene gerek yok. Sadece parayı çöpe atmışsın B840 alarak. AMD dalga geçmek için çıkarttı bu çipseti, milleti nasıl söğüşleriz diye muhtemelen. A620 ile birebir aynı çünkü.

Hocam RAM Kingston.

RAM'ın markası önemli değil, içindeki çip önemli. Hynix/Samsung/Micron/Nanya ... diye gidiyor. Bizim ülkede ilk 3 tanesi yaygın. En kötüsü Micron, en iyisi Hynix. Samsung ortada kalıyor iyi değil, niye iyi değil dersen aynı paraya Hynix var, 6000 CL32-30 alabiliyorsun. Hazır sistem firmaları genelde Samsung-Micron iteler elde kaldığı için, bilinçli kullanıcılar almaz çünkü bunları. 6000 CL30'dan şaşmazlar, sebebi kesin Hynix çıkması.

Bir de AM5 platformunda RAM tunelamak sabit frametime için önemli, hepinizin dert yakındığı oyun kekeledi dondu bilmem ne yaptı problemleri. Ona da Hynix müsade ediyor, Samsung kısmen müsade ediyor. Diğerleri 5 para etmez.

RAM'ın markası önemli değil, içindeki çip önemli. Hynix/Samsung/Micron/Nanya... Diye gidiyor. Bizim ülkede ilk 3 tanesi yaygın. En kötüsü Micron, en iyisi Hynix. Samsung ortada kalıyor iyi değil, niye iyi değil dersen aynı paraya Hynix var, 6000 CL32-30 alabiliyorsun. Hazır sistem firmaları genelde Samsung-Micron iteler elde kaldığı için, bilinçli kullanıcılar almaz çünkü bunları. 6000 CL30'dan şaşmazlar, sebebi kesin Hynix çıkması.

Bir de AM5 platformunda RAM tunelamak sabit frametime için önemli, hepinizin dert yakındığı oyun kekeledi dondu bilmem ne yaptı problemleri. Ona da Hynix müsaade ediyor, Samsung kısmen müsaade ediyor. Diğerleri 5 para etmez.

Anladım hocam o zaman anakart ve soğutma değişilecek tek olarak RAM'den memnunum bir sorun yok.

Anladım hocam o zaman anakart ve soğutma değişilecek tek olarak RAM'den memnunum bir sorun yok.
RAM'ı de optimize edemezsin, Samsung çok limitli. 9800x3D için B850M-Force kartında mesela 6400 1:1 mod açabilirsin, Samsung bunu stabil veremeyebiliyor. RAM sıkıntılı yani, 6000 kullanacaksan da timingleri sıkıştırmana izin vermiyor doğru düzgün. Performans artışı elde edemiyorsun.

RAM'ı de optimize edemezsin, Samsung çok limitli. 9800X3D için B850M-Force kartında mesela 6400 1:1 mod açabilirsin, Samsung bunu stabil veremeyebiliyor. RAM sıkıntılı yani, 6000 kullanacaksan da timingleri sıkıştırmana izin vermiyor doğru düzgün. Performans artışı elde edemiyorsun.

Bendeki sistem AM4 ikisi de Micron VRAM'lerde RAM'lerdeki de. Hepsine undervolt yaptım. Ramlarde sıkıntı çıkmadı bayağı da düşürdüm. Ancak ekran kartının VRAM artırınca kabul etmiyor patladı.

Bendeki sistem AM4 ikisi de Micron VRAM'lerde RAM'lerdeki de. Hepsine undervolt yaptım. Ramlarde sıkıntı çıkmadı bayağı da düşürdüm. Ancak ekran kartının VRAM artırınca kabul etmiyor patladı.
AM5'te durum farklı fazlasıyla, sadece Hynix müsade ediyor oynamaya. Diğerleri neredeyse tak çalıştır yani. VRAM kısmına gelince o kısım da farklı, GDDR7'de +2000/+3000 Memory basabiliyorken, GDDR6X'te +1000 bile stabil olmuyor genelde, frametime bozuyor, stutter atıyor arada.

AM5'te durum farklı fazlasıyla, sadece Hynix müsade ediyor oynamaya. Diğerleri neredeyse tak çalıştır yani. VRAM kısmına gelince o kısım da farklı, GDDR7'de +2000/+3000 Memory basabiliyorken, GDDR6X'te +1000 bile stabil olmuyor genelde, frametime bozuyor, stutter atıyor arada.
ram değiştireceğim yada kingston 30 nasıl ?

ram değiştireceğim yada kingston 30 nasıl ?
Bu sistemin hakkını vermek istiyorsan bahsettiğim anakart + RAM kombosunu al, soğutucu/kasa olayına girmiyorum, onları da çok gözüm tutmadı. Fason üretim markalardan uzak durman lazım yüksek bütçelerde. 20-30K bandındaki sistemlere uygun seçtiğin parçalar. Kullanılmaz mı kullanılır ama niye para israf edilsin zaten fazla fazla vermişsin meblayı.

6000 CL28-30-32 ya da 6400 CL30-32 herhangi bir kit alabilirsin 2x16. Ben en ucuz Amazon satılıcı Lexar buldum, Hynix M-Die, 6400 1:1 mod açarsın sorunsuz onda.

Konu açarsan yardımcı olunur o konuda.

Bu sistemin hakkını vermek istiyorsan bahsettiğim anakart + RAM kombosunu al, soğutucu/kasa olayına girmiyorum, onları da çok gözüm tutmadı. Fason üretim markalardan uzak durman lazım yüksek bütçelerde. 20-30k bandındaki sistemlere uygun seçtiğin parçalar. Kullanılmaz mı kullanılır ama niye para israf edilsin zaten fazla fazla vermişsin meblayı.

6000 CL28-30-32 ya da 6400 CL30-32 herhangi bir kit alabilirsin 2X16. ben en ucuz Amazon satılıcı Lexar buldum, Hynix m-die, 6400 1:1 mod açarsın sorunsuz onda.

Satış sitelerinde paylaşıp RAM satacagım?

Bu sistemin hakkını vermek istiyorsan bahsettiğim anakart + RAM kombosunu al, soğutucu/kasa olayına girmiyorum, onları da çok gözüm tutmadı. Fason üretim markalardan uzak durman lazım yüksek bütçelerde. 20-30k bandındaki sistemlere uygun seçtiğin parçalar. Kullanılmaz mı kullanılır ama niye para israf edilsin zaten fazla fazla vermişsin meblayı.

6000 CL28-30-32 ya da 6400 CL30-32 herhangi bir kit alabilirsin 2X16. ben en ucuz Amazon satılıcı Lexar buldum, Hynix m-die, 6400 1:1 mod açarsın sorunsuz onda.

Kasadan memnunum hocam memnun olanlarda var önemli olan PSU sogutucu ve anakart değişilecek anakart bana yine idare gelir gibi düşünüyorum o zaman sogutucu değiştirilebilir.