Sen benim dediğimden çıkma memnun kalacaksın, b850 force al, Lian Li zaten aldın, kasaya yorum yapmıyorum, power yeterli şu an için. RAM de yeterli, Force kartında 1. slota takacaksın 1 dpc kart o zaten. Sonra parçaları birleştirip konu aç, ayarlatayım 6400.

@muhammetaktas122 Eğer RAM'e fan üfletebilirsen 6400 c26 falan açabilirsin, üfletmezsen 6400 c30 açarsın. Ekran kartı üstüne RAM'e doğru üfleyen 1 tane fan ayarlamaya çalış.

Sen benim dediğimden çıkma memnun kalacaksın, B850 Force al, Lian Li zaten aldın, kasaya yorum yapmıyorum, Power yeterli şu an için. RAM de yeterli, Force kartında 1. slota takacaksın 1 DPC kart o zaten. Sonra parçaları birleştirip konu aç, ayarlatayım 6400.

@muhammetaktas122 eğer RAM'e fan üfletebilirsen 6400 C26 falan açabilirsin, üfletmezsen 6400 C30 açarsın. Ekran kartı üstüne RAM'e doğru üfleyen 1 tane fan ayarlamaya çalış.

Tamam hocam.

Sen benim dediğimden çıkma memnun kalacaksın, B850 Force al, Lian Li zaten aldın, kasaya yorum yapmıyorum, Power yeterli şu an için. RAM de yeterli, Force kartında 1. slota takacaksın 1 DPC kart o zaten. Sonra parçaları birleştirip konu aç, ayarlatayım 6400.

@muhammetaktas122 eğer RAM'e fan üfletebilirsen 6400 C26 falan açabilirsin, üfletmezsen 6400 C30 açarsın. Ekran kartı üstüne RAM'e doğru üfleyen 1 tane fan ayarlamaya çalış.

Kasadan memnunum hocam güzel soğutuyor onu değişmeyeceğim zaten.

Soğutucu tamam kaldı tek anakart sonra her şey bitiyor.

RAM neden çok mu ısınıyor o anakartta?

Son düzenleme:
Tamam hocam.

Kasadan memnunum hocam güzel soğutuyor onu değişmeyeceğim zaten.

Soğutucu tamam kaldı tek anakart sonra her şey bitiyor.

RAM neden çok mu ısınıyor o anakartta?
1x32 için 1 dpc kullanman daha iyi, 6400 1:1 açarsın rahatça. 2 dpc kartta 4 slot olacak hem çirkin duracak hem de yüksek frekans açamayabilirsin. 9800x3D için ihtiyacın da yok, daha iyi olmayacak x870 alman. Force al geç, çok kurcalama derim. İyi fiyatta.

1x32 için 1 DPC kullanman daha iyi, 6400 1:1 açarsın rahatça. 2 DPC kartta 4 slot olacak hem çirkin duracak hem de yüksek frekans açamayabilirsin. 9800X3D için ihtiyacın da yok, daha iyi olmayacak X870 alman. Force al geç, çok kurcalama derim. İyi fiyatta.

İlk PC aldıgımda 8000 MHz yazıyordu bir şey oldu BIOS sıfırladım bir türlü yapamadım.

1x32 için 1 DPC kullanman daha iyi, 6400 1:1 açarsın rahatça. 2 DPC kartta 4 slot olacak hem çirkin duracak hem de yüksek frekans açamayabilirsin. 9800X3D için ihtiyacın da yok, daha iyi olmayacak X870 alman. Force al geç, çok kurcalama derim. İyi fiyatta.

Hocam 8000 MHz oluyormuş sanırım yapma şansım olur mu peki? Hypenix çipi var olabilir galiba yapmışardı en son.

Son düzenleme:
İlk PC aldıgımda 8000 MHz yazıyordu bir şey oldu BIOS sıfırladım bir türlü yapamadım.

Hocam 8000 MHz oluyormuş sanırım yapma şansım olur mu peki? Hypenix çipi var olabilir galiba yapmışardı en son.
Dual Rank yapamazsın, 1x16 ya da 2x16 uygun, o da B850 Force'ta olur. 1x32 B850 Force'ta 8000 olur mu bilmem, IMC+Board+RAM üçü ile alakalı bu sorun, birinden biri tutmazsa olmaz. Force'ta belki 8000 açabilirsin ince ayar ile. Ama dual rank için mantıklı değil pek, denemek lazım.

B850 Force'ta olur dememin sebebi 1 DPC kart o, her channel başına 1 dimm düşüyor yani, 4 slot 2 DPC kartta her channel başına 2 dimm düşüyor, o yüzden açamıyorsun 8000 vesaire çok daha zor genelde. IMC+RAM+Anakart bu üçü uygun olmalı 8000-8800 aralığı için Ryzen 9000'de.

Dual rank yapamazsın, 1x16 ya da 2x16 uygun, o da B850 Force'ta olur. 1x32 B850 Force'ta 8000 olur mu bilmem, ımc+board+RAM üçü ile alakalı bu sorun, birinden biri tutmazsa olmaz. Force'ta belki 8000 açabilirsin ince ayar ile. Ama Dual rank için mantıklı değil pek, denemek lazım.

B850 Force'ta olur dememin sebebi 1 DPC kart O, her channel başına 1 DIMM düşüyor yani, 4 slot 2 DPC kartta her channel başına 2 DIMM düşüyor, o yüzden açamıyorsun 8000 vesaire çok daha zor genelde. Imc+RAM+anakart bu üçü uygun olmalı 8000-8800 aralığı için Ryzen 9000'de.

Anladım hocam.

5000 serisi yeni cıktığında almıştım. 5080 mi alsam diye çok düşünmüştüm, yanlış mı yaptım bilmiyorum.
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
  • Anakart: MSI Pro B840p.
  • Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti.
  • RAM: Kingston 32 GB Beast EXPO.
  • SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB.
  • Kasa: Game booster gBG2851BB.
  • PSU: MSI MAG A850GL.
  • Sıvı soğutucu: Rampage Helios C17 ARGB.

Anakart, kasa, soğutucu kötü olmuş. Keşke almadan önce Technopat'ta veya burada bir konu açsaydınız. Bende yeni sistem alacaktım forumdakiler sağ olsun birçok parça önerdiler şunu değiştirin dediler.

Yukarıda onlarca kişi mesaj attı, halen neden diye soruyorsanız bilemedim ne diyeyim artık. 105 bin TL gibi acayip yüksek bir bütçe ile böyle kötü bir sistem nasıl topladınız anlamadım. Keşke 30 dakikanızı ayırıp konu alsaydınız. @LH44 baktıkça canım acıyor.

Sanamı soracağım bunu sogutucu ve anakart tamam kasa neden hava akısı güzel kötü değil .

Yukarıda onlarca kişi mesaj attı, halen neden diye soruyorsanız bilemedim ne diyeyim artık. 105 bin TL gibi acayip yüksek bir bütçe ile böyle kötü bir sistem nasıl topladınız anlamadım. Keşke 30 dakikanızı ayırıp konu alsaydınız. @LH44 baktıkça canım acıyor.

Son sistemim

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D.
Anakart: Gigabyte X870 GAMING Wi-Fi6.
Ekran kartı: ASUS Prime RTX 5070 Ti.
RAM: Kingston 32 GB Beast EXPO.
SSD: Samsung 9100 Pro 1 TB.
Kasa: Game booster gBG2851BB.
PSU: MSI MAG A850GL.
Sıvı Soğutucu: Lian Li Galahad II Lite Performance 360

Son düzenleme: