Satın alınan Thermalright AM5 Contact Frame'in sahte olduğu nasıl anlaşılır?

vexovoid

Becerikli
Selam,

Bu konuyu açma nedenim bu ürünün kullanılması iyi midir değil midir gibi mevzular değil, zaten forum geçmişine baktım bu konu tartışılmış. Satın aldığım bu ürünün sahte olmasından şüphelendiğim için bu konuyu açıyorum.

Sahte olmasından neden şüpheleniyorum;
1: AM5 yazan fontun ince olması.
2: Foot Pads olmaması.
3: Malum Çin sitesinde satılan versiyonların resimdekilerle aynı olmaması.

Buraya örneklerini de koyacağım, merak edenler incelesin.

Fake olduğundan şüphe ettiğim ürün;

Link:

Orjiinal ürün:

Orijinal ürün:

Orijinal ürün görsellerini de ekliyorum.

Şimdi bu durumda bu ürünün sahtesi yapılmış olabilir mi? Eğer sahtesi yapıldıysa Foot Pads olmaması anakarta kısa devre yaptırabilir, ki bu çok ciddi bi sorun.

Not: Satın aldığım ürünün kutusunda Thermalright'ın QR kodlu Authentic Scan 16 haneli seri numarası doğrulanıyor ve ürün orijinal diyor ama gördüğünüz gibi üründe farklılıklar var.

Not: V1 ve V2 olarak üretilmiş olabilir diye de düşünüyorum fakat buradaki problem şu, bendeki versiyonda neden Foot Pads yok ve malum Çinli sitede aynı ürün nasıl başka marka logosu basılı şekilde satılıyor.

Not: Thermalright sitesinde kesinlikle ince fontlu Foot Pads modeli gösterilmemiş.

Durum bu. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bu resimde üstünde Thermalright logosu yerine basılan başka bir marka logolu hali.
Özellikle kırmızı renkte Foot Pads'i görebilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Thermalright sitesinde ürünün seri numarasının kaç kere sorgulandığı yazıyor birden fazla farklı versiyonu olabilir aldığın satıcı guvenilirse sorun olmayacaktır.

@Hakanss
Ben baktım fakat öyle bir şey göremedim linkini atmam mümkün mü?

Hava sogutucunun seri numarasini sitesine yazdığım zaman orijinal bir ürüne ait olduğu ve ilk defa su tarihte sorgulandı gibi bir sonuç çıkarıyordu satıcı guvenilirse kullan.

Dostum abartma zaten metal bir şey bu. Bir sürü Çin markası çıkarıyor al birini geç.
Zaten mevzuda parçanın metal olması ve iletken bir metal, yani foot pad işlevini yapmazsa anakarta kısa devre yaptırma ihtimali mevcut.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…